Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 104




Hier is pagina 104 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

u

N

4

K

ne

Pr:

a.

na.

k

De paarden van de buren

eten graag het onkruid en

minder mooie blaadjes.

In

[|

Li]

Als

A

‚eet je vanzelf

Van wie heb je die groene

=

van het seizoen’

vingers? ‘Van mijn omaNellie, zij is nu

go jaar. Toen ik klein was, ging ik vaak naar

.

=

haartoe, ze had en heeft een enorme tuin,

deseizoenen eten. In de winter groeien

vlak bij ons. Dan ging ik helpen en kijken

Ve)

kolen, daar zit kalium en ijzer in. In het

hoe ze kookte. Want ook mijn passie voor

tf

voorjaar zit er meer zon, meer vitamine C in.

koken heb ik van mijn grootouders. Mijn

Als je uit je eigen tuin eet, eetje vanzelf van

DS

hetseizoen.'

opawas jager, hij schoot hetwildoverschot

in de omgeving. Mijn oma maakte daar dan

weer wildstoof, hazenpeper en reeboutjes

Wat vind je er zo leuk aan?

van. Dat vond ik superinspirerend.”

“Het is toch een wonder dat als je een boon

in de grond steekt, dat je daar een kilo

Wat leerde je nog meer van

Mijn broers, zus en ik hadden ieder een

sperziebonen afhaalt? Als ik bij iemand een

haar? ‘Hoe je op een vriendelijke manier

stuk tuin van onze vader gekregen. Alsik uit

onwijs lekkere tomaat eet, dan bewaar ik

je gewassen kunt beschermen. Je doet

school kwam, trok ik mijn blauwe overall

dat zaadje, droog hem, laat hem ontkiemen

en klompen aan en wasik druk met m’n

een berg brandnetels in een emmer met

en zet hem in de grond. Een jaar later heb ik

water, een halve ui en 5 tenen knoflook

kippen, geiten en cavia’

zelf een prachtige plant met kilo's tomaten.”

erbij en dat laat je 5 dagen gisten. Met dat

goedje besproeiikde planten en dat houdt

Wat is het voordeel van je

Waar ben je trots op? ‘De venkel!

de rupsen en bladluisweg. Dat lusten ze

eigen voedsel verbouwen?

Dieisdit jaar voor het eerst goed gelukt. Die

gewoon niet, dus ze blijven vanzelfweg.

‘Sowieso is lokaal eten beter voor het milieu

plant vertakt heel snel en je wilt de voeding in

Natuur met natuur bestrijden, daar geloof ik

Gevarieerd eten is de key tot al het succes.

de knol houden, datis best ingewikkeld. Als

heel erg in. En mijn liefde voor klussen heb

Jelichaam is geen auto dierijdtop 1 soort

het dan lukt, is dat zo leuk. Maar ik heb ook

ikvan opa. Mijn eerste kippenhok bouwde

benzine. Jelichaam iseen complexe motor

weleens een tomaat gehad die helemaal niet

iksamen met hem toen ik een jaar of ro was.

die juist gedijt bij variatie. Dusje moet met

te vreten was. Gewoon een verkeerd ras.”

Fotografie Eric van Lokven. Arjaan Hamel. foodstyling Bart Stuart. styling Cyn Ferdinandus. interview Yara Schotsman