Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 104

Hier is pagina 104 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
u
N
4
K
ne
Pr:
a.
na.
k
De paarden van de buren
eten graag het onkruid en
minder mooie blaadjes.
In
[|
Li]
Als
A
‚eet je vanzelf
Van wie heb je die groene
=
van het seizoen’
vingers? ‘Van mijn omaNellie, zij is nu
go jaar. Toen ik klein was, ging ik vaak naar
.
=
haartoe, ze had en heeft een enorme tuin,
deseizoenen eten. In de winter groeien
vlak bij ons. Dan ging ik helpen en kijken
Ve)
kolen, daar zit kalium en ijzer in. In het
hoe ze kookte. Want ook mijn passie voor
tf
voorjaar zit er meer zon, meer vitamine C in.
koken heb ik van mijn grootouders. Mijn
Als je uit je eigen tuin eet, eetje vanzelf van
DS
hetseizoen.'
opawas jager, hij schoot hetwildoverschot
in de omgeving. Mijn oma maakte daar dan
weer wildstoof, hazenpeper en reeboutjes
Wat vind je er zo leuk aan?
van. Dat vond ik superinspirerend.”
“Het is toch een wonder dat als je een boon
in de grond steekt, dat je daar een kilo
Wat leerde je nog meer van
Mijn broers, zus en ik hadden ieder een
sperziebonen afhaalt? Als ik bij iemand een
haar? ‘Hoe je op een vriendelijke manier
stuk tuin van onze vader gekregen. Alsik uit
onwijs lekkere tomaat eet, dan bewaar ik
je gewassen kunt beschermen. Je doet
school kwam, trok ik mijn blauwe overall
dat zaadje, droog hem, laat hem ontkiemen
en klompen aan en wasik druk met m’n
een berg brandnetels in een emmer met
en zet hem in de grond. Een jaar later heb ik
water, een halve ui en 5 tenen knoflook
kippen, geiten en cavia’
zelf een prachtige plant met kilo's tomaten.”
erbij en dat laat je 5 dagen gisten. Met dat
goedje besproeiikde planten en dat houdt
Wat is het voordeel van je
Waar ben je trots op? ‘De venkel!
de rupsen en bladluisweg. Dat lusten ze
eigen voedsel verbouwen?
Dieisdit jaar voor het eerst goed gelukt. Die
gewoon niet, dus ze blijven vanzelfweg.
‘Sowieso is lokaal eten beter voor het milieu
plant vertakt heel snel en je wilt de voeding in
Natuur met natuur bestrijden, daar geloof ik
Gevarieerd eten is de key tot al het succes.
de knol houden, datis best ingewikkeld. Als
heel erg in. En mijn liefde voor klussen heb
Jelichaam is geen auto dierijdtop 1 soort
het dan lukt, is dat zo leuk. Maar ik heb ook
ikvan opa. Mijn eerste kippenhok bouwde
benzine. Jelichaam iseen complexe motor
weleens een tomaat gehad die helemaal niet
iksamen met hem toen ik een jaar of ro was.
die juist gedijt bij variatie. Dusje moet met
te vreten was. Gewoon een verkeerd ras.”
Fotografie Eric van Lokven. Arjaan Hamel. foodstyling Bart Stuart. styling Cyn Ferdinandus. interview Yara Schotsman