Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 114




Hier is pagina 114 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BETER ETEN

I

{

+

NATUUR & BOER

Gi 27 >

Meer weten over ons

Beter voor Natuur

se

NATUUR

& Boer-programma?

&BOER

Kijk op ah.nl/betereten

en

Se

UN

GC

or)

AN

®

&

RR

ANITA SCHOLTE

OP REIMER isbij

Albert Heijn verantwoordelijk

Als we goed voor

voor de kwaliteit en

duurzaamheid van

de natuur zorgen, zorgt de

producten en vertelt wat

Albert Heijn doet aan

natuur goed voor ons’

natuurvriendelijke landbouw.

Ibert Heijn koopt zo dichtbij in als

Het meerjarenprogramma is een nieuwe

mogelijk en zo ver weg als nodig.

stip aan de horizon als het gaat om het

À

Ruim de helft van onze groente en

vergroten van de biodiversiteit en het

fruit komt van eigen bodem. En 90 procent

verlagen van de klimaatimpact. De natuur

van onze aardappelen. Daarvoor werken

is essentieel voor onze voedselvoorziening,

we al vele jaren met dezelfde Nederlandse

nu en in de toekomst. Als we goed voor

À

telers, soms al generaties. Deze manier van

de natuur zorgen, zorgt de natuur goed

samenwerken is uniek in de wereld. Onze

voor ons.”

In

telers zijn onze partners en we zijn hecht

met elkaar verweven. Dat leidt tot zekerheid

Concrete stappen

+

bij zowel de boeralsbij Albert Heijn en

‘Beter voor Natuur & Boer bestaat

le

door die langetermijnaanpak kunnen

uit verschillende initiatieven om de

we ons, samen met de telers, constant

impact op het klimaat te verlagen en

verbeteren op het gebied van kwaliteit,

biodiversiteit te vergroten. Als het gaat

versheid en verduurzaming. Daardoor

om het klimaat maken we afspraken

kunnen onze klanten erop vertrouwen

over duurzame energie, verspilling en

dat onze groente en fruit met aandacht

het verkleinen van de CO,-footprint. Op

voor mens en milieu zijn geteeld”

het gebied van biodiversiteit zetten onze

telers in op bodemgezondheid en zaaien

Bloemen en kruiden

Samen met de natuur

ze akkerranden in met bloemen en kruiden.

‘35 kilometer bloemen- en kruidenrijke

‘Met Beter voor Natuur & Boer zetten we

En gewassen worden waar mogelijk met

randen hebben onze telers ingezaaid langs

samen met honderden vaste groente- en

natuurlijke vijanden van schadelijke

hun akkers. Deze randen staan in de lente

en zomer in bloei en trekken veel soorten

fruittelers een nieuwe stap in deze reis.

insecten beschermd in plaats van met

chemische gewasbeschermingsmiddelen.

insecten en vogels aan en dat is goed voor

Dat soort stappen zijn niet altijd makkelijk

de biodiversiteit. Wij vergoeden de aanleg

en duren soms langer dan je zou willen,

van akkerranden.’

E

maar voor de toekomst van de planeet is het

Insectenhotels

belangrijk dat we deze weg nu inslaan.”

‘Albert Heijn geeft meer dan 200 groente-

-

en fruittelers ditjaar een insectenhotel voor

op hun bedrijf. Zo’n hotel geeft onderdak

aan diverse soorten belangrijke en nuttige

insecten en dat heeft een positief effect op

je

de biodiversiteit.”

ze

Foodfotografie Alan Jensen, foodstyling Bart Stuart. styling Cyn Ferdinands. portretfotografie Astrid Zuidema. Rolinda Windhorst

GEN

À

&

>

CS

%

il}

pi

\ #

=

a nk