Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 114

Hier is pagina 114 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BETER ETEN
I
{
+
NATUUR & BOER
Gi 27 >
Meer weten over ons
Beter voor Natuur
se
NATUUR
& Boer-programma?
&BOER
Kijk op ah.nl/betereten
en
Se
UN
GC
or)
AN
®
&
RR
ANITA SCHOLTE
OP REIMER isbij
Albert Heijn verantwoordelijk
Als we goed voor
voor de kwaliteit en
duurzaamheid van
de natuur zorgen, zorgt de
producten en vertelt wat
Albert Heijn doet aan
natuur goed voor ons’
natuurvriendelijke landbouw.
Ibert Heijn koopt zo dichtbij in als
Het meerjarenprogramma is een nieuwe
mogelijk en zo ver weg als nodig.
stip aan de horizon als het gaat om het
À
Ruim de helft van onze groente en
vergroten van de biodiversiteit en het
fruit komt van eigen bodem. En 90 procent
verlagen van de klimaatimpact. De natuur
van onze aardappelen. Daarvoor werken
is essentieel voor onze voedselvoorziening,
we al vele jaren met dezelfde Nederlandse
nu en in de toekomst. Als we goed voor
À
telers, soms al generaties. Deze manier van
de natuur zorgen, zorgt de natuur goed
samenwerken is uniek in de wereld. Onze
voor ons.”
In
telers zijn onze partners en we zijn hecht
met elkaar verweven. Dat leidt tot zekerheid
Concrete stappen
+
bij zowel de boeralsbij Albert Heijn en
‘Beter voor Natuur & Boer bestaat
le
door die langetermijnaanpak kunnen
uit verschillende initiatieven om de
we ons, samen met de telers, constant
impact op het klimaat te verlagen en
verbeteren op het gebied van kwaliteit,
biodiversiteit te vergroten. Als het gaat
versheid en verduurzaming. Daardoor
om het klimaat maken we afspraken
kunnen onze klanten erop vertrouwen
over duurzame energie, verspilling en
dat onze groente en fruit met aandacht
het verkleinen van de CO,-footprint. Op
voor mens en milieu zijn geteeld”
het gebied van biodiversiteit zetten onze
telers in op bodemgezondheid en zaaien
Bloemen en kruiden
Samen met de natuur
ze akkerranden in met bloemen en kruiden.
‘35 kilometer bloemen- en kruidenrijke
‘Met Beter voor Natuur & Boer zetten we
En gewassen worden waar mogelijk met
randen hebben onze telers ingezaaid langs
samen met honderden vaste groente- en
natuurlijke vijanden van schadelijke
hun akkers. Deze randen staan in de lente
en zomer in bloei en trekken veel soorten
fruittelers een nieuwe stap in deze reis.
insecten beschermd in plaats van met
chemische gewasbeschermingsmiddelen.
insecten en vogels aan en dat is goed voor
Dat soort stappen zijn niet altijd makkelijk
de biodiversiteit. Wij vergoeden de aanleg
en duren soms langer dan je zou willen,
van akkerranden.’
E
maar voor de toekomst van de planeet is het
Insectenhotels
belangrijk dat we deze weg nu inslaan.”
‘Albert Heijn geeft meer dan 200 groente-
-
en fruittelers ditjaar een insectenhotel voor
op hun bedrijf. Zo’n hotel geeft onderdak
aan diverse soorten belangrijke en nuttige
insecten en dat heeft een positief effect op
je
de biodiversiteit.”
ze
Foodfotografie Alan Jensen, foodstyling Bart Stuart. styling Cyn Ferdinands. portretfotografie Astrid Zuidema. Rolinda Windhorst
GEN
À
&
>
CS
%
il}
pi
\ #
=
a nk