Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 120

Hier is pagina 120 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ed ul gr de Bfedontoots al
ergrstsdrm en recu. De sd die os
De tc der en, gelen der al me
Het hele boek is
land ef gracht vt ie we ij de at zien
doorspekt met Freddy's
vt vol eat wi zijn goeden Fe een
typische taalgebruik.
enn des ode dlnr
Van de verhalen over
—
Glaswerk met
illustraties
zijn avonturen toten
met de ingrediënten
Leven ve
van Freddy's
ende recepten.
hand.
/
az
Waterkan incl.
Ba "ER
A
2 glazen € 8.99
\
genes
R
Iren Fred
Ds
we
Verkrijgbaar
IB as
vanaf 12 april.
ki
KEUKENSPULLEN
‘Basically heb je niet veel meer
ey
nodig dan een paar goede.
pannen, een snijplank en een
« bloemkool
mes. Maar wat ik wel heel leuk
(van ca. kg)
vind is een gasbrandertje, voor.
ec
+ 4elolijverenolie
de crème brûlée, ook om een
GEROOSTERDE
maiskolf mee te blakeren, En
« zout en peper
« rasp en sap van
BLOEMKOOL MET
een rubberen likkertje om het
onderste uit de kan te halen”
1biomelogische
MAKKELIJKE MOLE
=
==
limoen
« 5 takjes koreme-
®
jander. de blaadjes
Voor de mole
De plek eten
1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
“Mijn vrouw zei een tijdje terug: “Weet je
- 2elzonnebloemen-
2 Verwijder de stugge bladeren van de
nog toen je naar Nijmegen moest en dat je
olie
bloemkool en snij de steel met een scherp
je rubberen laarzen aandeed?” Ja, ik dacht
- ljalapeñopeper.
keukenmes eruit. Breek de kool doormidden
er is daar bos en modder. Bleek dus
grof gesneden
en wrijf em rondom in met de olijverenolie
« 2 teentjes knoflook,
en zout en peper.
gewoon een betegelde vloer en netjes
overdekt. Ze zei: “Is het niet leuk als jij als
fijngesneden
3 Rooster de bloemkool op een met
Amsterdammer op ontdekkingsreis gaat
« lui fijngesneden
bakpapier beklede bakplaat in het midden
door Nederland?” Dus zijn we voor m'n
« 2el amandelen
van de oven in 50-60 minuten goudbruin
tweede boek het hele land door geweest,
» 400 g tomaten-
en gaar.
in grotten en zelfs helemaal naar Zeeland.
blokkies (uit blik)
4 Verhit intussen de zonnebloemenolie
Daar hebben we zeewier ontdekt en
« lansjovisfilet
in een koekenpan op middelhoog vuur en
« Vol steranijspoeder”
bak er de jalapefiopeper. knoflook, ui en
kreeft. Ik hou van lokale producten.
Dat is beter voor het milieu. En verser.
« 2tl komijnenpoeder
de amandelen enkele minuten in aan.
En lekkerder. En het eten past bij de plek
+ \ilkaneelpoeder
Pureer ze met de rest van de ingrediënten
waar je bent. Als je op vakantie bent, wil
« Ve chipotle peper
in een blender of keukenmachine tot een
je ook de plek eten, toch? Ik dacht: dat
(uit blik). fijngesneden
gladde pasta.
moeten we een keer met Nederland doen.
« 2 dadels (zonder pit)
5 Neem de bloemkool uit de oven en laat
Maar dan wel iets creatiever. Ik heb
« lV2 el cacaopoeder
em 5 minuten rusten. Besprenkel met het
« zout en peper
limoensap en bestrooi em met de rasp en
bijvoorbeeld de bekende aardappelsalade
een vipbehandeling gegeven. En ik vind
+ blender of
de koremejander. Serveer met de mole.
keukenmachine
het leuk om knolselderie, zo’n lelijk ding,
“Steranijspoeder is niet bij Albert Heijn
met goud te bedekken en er een ijsfontein
« bakpapier
verkrijgbaar. Vervang het door steranijs
in te steken. Een knipoog naar de bottle
en maak fijn in een vijzel.
service. Dat is als je naar zo’n ordinaire
club gaat, bestel je een fles champagne en
BEVAT pp. 345 kcal -9 g eiwit - 26 g vet,
steken ze er vuurwerk in. Dat vind ik best
waarvan 4 g verz. 15 g koolhydraten,
dom. Het eten zelf neem ik serieus, alles
waarvan 12 g suikers - 0.9 g zout
Interview Yara Schotsman. fotografie Elza Jo Tratlehner. Sven Benjamins. foodstyling Anouk Lorié. styling Hanna van den Bos, Laura Vijselaar. fashion styling Ramona Marroquin Hawley
eromheen mag luchtig. Maar het moet er
- 8 g vezels Prijs pp. € 1.65
altijd lekker uit komen en er goed uitzien.’