Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 120




Hier is pagina 120 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ed ul gr de Bfedontoots al

ergrstsdrm en recu. De sd die os

De tc der en, gelen der al me

Het hele boek is

land ef gracht vt ie we ij de at zien

doorspekt met Freddy's

vt vol eat wi zijn goeden Fe een

typische taalgebruik.

enn des ode dlnr

Van de verhalen over



Glaswerk met

illustraties

zijn avonturen toten

met de ingrediënten

Leven ve

van Freddy's

ende recepten.

hand.

/

az

Waterkan incl.

Ba "ER

A

2 glazen € 8.99

\

genes

R

Iren Fred

Ds

we

Verkrijgbaar

IB as

vanaf 12 april.

ki

KEUKENSPULLEN

‘Basically heb je niet veel meer

ey

nodig dan een paar goede.

pannen, een snijplank en een

« bloemkool

mes. Maar wat ik wel heel leuk

(van ca. kg)

vind is een gasbrandertje, voor.

ec

+ 4elolijverenolie

de crème brûlée, ook om een

GEROOSTERDE

maiskolf mee te blakeren, En

« zout en peper

« rasp en sap van

BLOEMKOOL MET

een rubberen likkertje om het

onderste uit de kan te halen”

1biomelogische

MAKKELIJKE MOLE

=

==

limoen

« 5 takjes koreme-

®

jander. de blaadjes

Voor de mole

De plek eten

1 Verwarm de oven voor op 220 °C.

“Mijn vrouw zei een tijdje terug: “Weet je

- 2elzonnebloemen-

2 Verwijder de stugge bladeren van de

nog toen je naar Nijmegen moest en dat je

olie

bloemkool en snij de steel met een scherp

je rubberen laarzen aandeed?” Ja, ik dacht

- ljalapeñopeper.

keukenmes eruit. Breek de kool doormidden

er is daar bos en modder. Bleek dus

grof gesneden

en wrijf em rondom in met de olijverenolie

« 2 teentjes knoflook,

en zout en peper.

gewoon een betegelde vloer en netjes

overdekt. Ze zei: “Is het niet leuk als jij als

fijngesneden

3 Rooster de bloemkool op een met

Amsterdammer op ontdekkingsreis gaat

« lui fijngesneden

bakpapier beklede bakplaat in het midden

door Nederland?” Dus zijn we voor m'n

« 2el amandelen

van de oven in 50-60 minuten goudbruin

tweede boek het hele land door geweest,

» 400 g tomaten-

en gaar.

in grotten en zelfs helemaal naar Zeeland.

blokkies (uit blik)

4 Verhit intussen de zonnebloemenolie

Daar hebben we zeewier ontdekt en

« lansjovisfilet

in een koekenpan op middelhoog vuur en

« Vol steranijspoeder”

bak er de jalapefiopeper. knoflook, ui en

kreeft. Ik hou van lokale producten.

Dat is beter voor het milieu. En verser.

« 2tl komijnenpoeder

de amandelen enkele minuten in aan.

En lekkerder. En het eten past bij de plek

+ \ilkaneelpoeder

Pureer ze met de rest van de ingrediënten

waar je bent. Als je op vakantie bent, wil

« Ve chipotle peper

in een blender of keukenmachine tot een

je ook de plek eten, toch? Ik dacht: dat

(uit blik). fijngesneden

gladde pasta.

moeten we een keer met Nederland doen.

« 2 dadels (zonder pit)

5 Neem de bloemkool uit de oven en laat

Maar dan wel iets creatiever. Ik heb

« lV2 el cacaopoeder

em 5 minuten rusten. Besprenkel met het

« zout en peper

limoensap en bestrooi em met de rasp en

bijvoorbeeld de bekende aardappelsalade

een vipbehandeling gegeven. En ik vind

+ blender of

de koremejander. Serveer met de mole.

keukenmachine

het leuk om knolselderie, zo’n lelijk ding,

“Steranijspoeder is niet bij Albert Heijn

met goud te bedekken en er een ijsfontein

« bakpapier

verkrijgbaar. Vervang het door steranijs

in te steken. Een knipoog naar de bottle

en maak fijn in een vijzel.

service. Dat is als je naar zo’n ordinaire

club gaat, bestel je een fles champagne en

BEVAT pp. 345 kcal -9 g eiwit - 26 g vet,

steken ze er vuurwerk in. Dat vind ik best

waarvan 4 g verz. 15 g koolhydraten,

dom. Het eten zelf neem ik serieus, alles

waarvan 12 g suikers - 0.9 g zout

Interview Yara Schotsman. fotografie Elza Jo Tratlehner. Sven Benjamins. foodstyling Anouk Lorié. styling Hanna van den Bos, Laura Vijselaar. fashion styling Ramona Marroquin Hawley

eromheen mag luchtig. Maar het moet er

- 8 g vezels Prijs pp. € 1.65

altijd lekker uit komen en er goed uitzien.’