Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 113

Hier is pagina 113 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ei
u
JR
—
m
ER
LA
—
N
BETERET
eh
RS
vr
el
——
Er
PS
9 *»
Le
>
a
\2
%
« _
Fes
jé
al
=
de er
Bo
ere
rg
N
<
Le
2
5
JN
ee
x
>
==
%
A
EG
GEBE
2
>
FE
À
=
==
SE
=
2
zz
Ta
er;
PATRIJZENPARADIJS
ar
Veel Nederlandse boerenlandvogels
nz
Wr
hebben het moeilijk. De patrijs is een van
de soorten die steeds minder voorkomt.
‘Daarom hebben wij een onrendabel
%
stukje land omgebouwd tot een
patrijzenakker.. vertelt Gertjan. De
plantenmix zorgt voor een gunstige
leefomgeving met genoeg beschutting.
broedgelegenheid en voedsel. Zoiets
vinden we hartstikke leuk” Ook hangen er
Aardappelsalade met
uilen- en valkenkasten op en om het
bedrijf. 'Die roofvogels houden de muizen
radijs en tuinkers
een beetje in toom. Erg handig!”
« kilo vastkokende
aardappelen
+ 3salade-uitjes
3 Maak ondertussen de venkel schoon en
« bosje radijs
snijd hem in zo dun mogelijke plakken,
« 150 ml appelciderazijn
eventueel met een mandoline. Snijd het
« lvenkelknol
venkelgroen fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd
« lbakje bieslook (25 g)
de tuinkers los van de bodem.
« lbakje tuinkers
4 Meng de mayonaise, karnemelk,
+ 3elmayonaise
mosterd, suiker en lel azijn van de radijs en
ge
« 3el karnemelk
salade-ui tot een dressing. Breng op smaak
« 2 el grove mosterd
met peper en zout.
Een torenvalk heeftzijnintrek
« \tl suiker
5 Laat de radijs en salade-ui uitlekken.
genomen in de valkenkast.
- mandoline (optioneel)
Mengin een ruime kom de aardappelplak-
jes, venkel, bieslook, tuinkers, bosui en radijs.
1 Boen de aardappelen schoon. Snijd ze
Giet 2/3 van de dressing eroverheen en
„
in plakken van ca. lem dik en kook ze in
schep om. Meng tot slot het radijsblad
gezouten water in ca. 12 min. gaar. Giet af
erdoor. Verdeel de salade over een schaal
en laat uitdampen.
en besprenkel met de rest van de dressing.
2 Snijd de onderkant van de salade-ui en
snijd de stengels in dunne ringen. Was de
Je kunt de salade in een goed afgesloten
radijsjes met het blad grondig, dep droog
bak ca. 2 dagen bewaren in de koelkast.
met een schone theedoek. Haal ze los van
t blad en verwijder de worteltjes. Snijd
BEVAT pp. 365 kcal - 7 geiwit -11g vet,
le radijsjes in heel dunne plakken. Laat
waarvan Ì g verz. - 54 g koolhydraten,
et blad heel. Schep de ui en radijsplakjes
waarvan 8 g suikers - 0.7 g zout 11 g vezels
om met de azijn enlaat 5 min. staan.
js p.p. € 1.70
en
| - Pri
\
>
allerhande
=
Re }
?
LE