Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 113




Hier is pagina 113 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ei

u

JR



m

ER

LA



N

BETERET

eh

RS

vr

el

——

Er

PS

9 *»

Le

>

a

\2

%

« _

Fes



al

=

de er

Bo

ere

rg

N

<

Le

2

5

JN

ee

x

>

==

%

A

EG

GEBE

2

>

FE

À

=

==

SE

=

2

zz

Ta

er;

PATRIJZENPARADIJS

ar

Veel Nederlandse boerenlandvogels

nz

Wr

hebben het moeilijk. De patrijs is een van

de soorten die steeds minder voorkomt.

‘Daarom hebben wij een onrendabel

%

stukje land omgebouwd tot een

patrijzenakker.. vertelt Gertjan. De

plantenmix zorgt voor een gunstige

leefomgeving met genoeg beschutting.

broedgelegenheid en voedsel. Zoiets

vinden we hartstikke leuk” Ook hangen er

Aardappelsalade met

uilen- en valkenkasten op en om het

bedrijf. 'Die roofvogels houden de muizen

radijs en tuinkers

een beetje in toom. Erg handig!”

« kilo vastkokende

aardappelen

+ 3salade-uitjes

3 Maak ondertussen de venkel schoon en

« bosje radijs

snijd hem in zo dun mogelijke plakken,

« 150 ml appelciderazijn

eventueel met een mandoline. Snijd het

« lvenkelknol

venkelgroen fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd

« lbakje bieslook (25 g)

de tuinkers los van de bodem.

« lbakje tuinkers

4 Meng de mayonaise, karnemelk,

+ 3elmayonaise

mosterd, suiker en lel azijn van de radijs en

ge

« 3el karnemelk

salade-ui tot een dressing. Breng op smaak

« 2 el grove mosterd

met peper en zout.

Een torenvalk heeftzijnintrek

« \tl suiker

5 Laat de radijs en salade-ui uitlekken.

genomen in de valkenkast.

- mandoline (optioneel)

Mengin een ruime kom de aardappelplak-

jes, venkel, bieslook, tuinkers, bosui en radijs.

1 Boen de aardappelen schoon. Snijd ze

Giet 2/3 van de dressing eroverheen en



in plakken van ca. lem dik en kook ze in

schep om. Meng tot slot het radijsblad

gezouten water in ca. 12 min. gaar. Giet af

erdoor. Verdeel de salade over een schaal

en laat uitdampen.

en besprenkel met de rest van de dressing.

2 Snijd de onderkant van de salade-ui en

snijd de stengels in dunne ringen. Was de

Je kunt de salade in een goed afgesloten

radijsjes met het blad grondig, dep droog

bak ca. 2 dagen bewaren in de koelkast.

met een schone theedoek. Haal ze los van

t blad en verwijder de worteltjes. Snijd

BEVAT pp. 365 kcal - 7 geiwit -11g vet,

le radijsjes in heel dunne plakken. Laat

waarvan Ì g verz. - 54 g koolhydraten,

et blad heel. Schep de ui en radijsplakjes

waarvan 8 g suikers - 0.7 g zout 11 g vezels

om met de azijn enlaat 5 min. staan.

js p.p. € 1.70

en

| - Pri

\

>

allerhande

=

Re }

?

LE