Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 15

Hier is pagina 15 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZOETE KOEK & BROODJES
PAASEI-WAFELS MET
HOT CROSS BUNS
4 Verdeelhet deeg in 12 stukken (van 84 9)
‘GEBAKKEN EITJE’
en rol ze tussen je handen tot bollen. Het is
GREEN ENS
goed als je deeg wat plakkerig is, maar als
Anne
COM ovanu) zuren u VAG)
het te plakkerig is, gebruik dan wat extra
bloem. Verdeel de bolletjes ruim uit elkaar
« 150 g witte-chocoladepaaseit jes
« 200 ml halfvolle melk
over een met bakpapier beklede bakplaat.
* 350 g bloem
« lel gedroogde gist
Dek af met vershoudfolie en laat op een
+ 2elkristalsuiker
« 2 sinaasappels (schoongeboend)
warme plek rijzen tot ze in grootte ver-
« 2tlbakpoeder
« 100 gkrenten
dubbeld zijn (30-40 min.). Verwarm de oven
+ Va tl zout
« 100 grozijnen
voor op 180 °C.
+ 2eieren
« ll pimentkorrels
5 Meng de rest van de bloem met het
* 350 ml halfvolle melk
« 2V2 tl gemalen kaneel
achtergehouden specerijenmengsel en
* 4el zonnebloemolie
« \tl gemalen nootmuskaat
3 el water tot een stug deeg. Doe in de
« Bel crème fraîche
« Ye tl gemalen kruidnagel
spuitzak en knip het uiteinde open. Spuit zo
« 8 tlabrikozenjam
« 470 g patentbloem
strak mogelijke kruizen van ca. een /2 cm
« wafelijzer (ingevet)
« 75 grietsuiker
dik over de gerezen broodjes, van kant tot
«lei
kant. Bak de broodjes in het midden van de
« 1tlzout
1 Verwarm het wafelijzer voor. Hak de
oven in 25-30 min. bruin en gaar.
paaseitjes grof.
+ 60 groomboter (op kamertemperatuur)
6 Maak tegen het einde van de baktijdhet
2 Zeef de bloem. suiker, bakpoeder en
+ \tl zonnebloemolie
glazuur. Halveer het vanillestokje en haal
het zout in een ruime kom en roer met een
« l vanillestokje
met een scherp mesje het merg eruit. Meng
garde door elkaar. Klop de eieren los met
« 150 g kristalsuiker
het merg met de kristalsuiker, l el water en
de melk en de zonnebloemolie. Giet het
« vijzel, vershoudfolie, bakpapier, spuitzak.
3 el van het vocht van de rozijnen en kren-
ei-melkmengsel al kloppend met de garde
bakkwastje
ten in een pan. Kook op middelhoog vuur
bij de droge ingrediënten en klop tot een
al roerend tot de suiker oplost en er een
glad, vrij dik beslag. Schep de gehakte
1 Verwarm 100 ml melk in een pan op laag
siroop ontstaat (ca. 3 min.). Bestrijk de hot
paaseitjes erdoor.
vuur tot net lauwwarm. Doe het vuur uit en
cross buns zodra ze uit de oven komen met
voeg de gist toe. Laat 10 min. staan tot het
behulp van het bakkwastje met het glazuur.
3 Schep een flinke lepel beslag in het
wafelijzer. De precieze hoeveelheid hangt
flink bubbelt. Rasp ondertussen de schil van
Laat ze 5 min. afkoelen en serveer warm.
af van de grootte van het wafelijzer. Sluit
lsinaasappel en pers beide vruchten uit.
het ijzer en bak de wafels in delen goud-
Doe de krenten en rozijnen in een kleine pan
BEVAT psst. 330 kcal: ó g eiwit - 6 g vet,
bruin. Dit duurt 4-5 min. Houd de gebakken
en voeg het sinaasappelsap toe. Houd het
waarvan 3 g verz. 62 g koolhydraten.
wafels warm onder aluminiumfolie.
rasp apart. Breng aan de kook en doe het
waarvan 31 g suikers - 0.3 g zout
4 Maak ondertussen de borden op. Smeer
vuur uit. Laat de krenten en rozijnen
“2g vezels Prijs p.st. € 0.70
met de bolle kant van een lepel een rondje
15 min. wellen, schep af en toe om, tot ze
crème fraîche aan l kant van de borden
zijn afgekoeld.
zodat het op het eiwit van een gebakken
2 Vijzelde pimentkorrels zo fijn mogelijk.
eitje lijkt. Schep in het midden van elk rond-
Meng alle specerijen in een kom, schep er
je een theelepel abrikozenjam als ‘dooier’.
Va tl uit en houd apart. Voeg 420 g bloem.
Halveer de wafels. Verdeel de wafels over
de rietsuiker, het ei, gistmengsel, de rest van
de borden naast de ‘spiegeleitjes’.
de melk en het zout toe. Mix met een mixer
met deeghaken op lage snelheid in
BEVAT psst. 435 kcal - 10 g eiwit « 21 g vet,
ca. 5 min. tot een grof deeg. Voeg de boter,
waarvan 9 g verz. 51 g koolhydraten,
olie en het sinaasappelrasp toe en mix tot
waarvan 21 g suikers - 0.6 g zout
een mooi, ietwat plakkerig deeg.
N
-2 g vezels - Prijsp.st. € 0.40
3 Giet ondertussen de geweekte rozijnen
en krenten af in een vergiet boven een kom
druk een klein beetje vocht eruit met een
OOK LEKKER
lepel en bewaar dit. Meng de krenten en
Ben je meer fan van scones?
rozijnen door het deeg. Dek de mengkom
Klik hier voor het recept en
af met vershoudfolie en laat het deeg op
van nog veel meer heerlijk
een warme plek rijzen tot het in omvang is
(zoet) paaslekkers op onze
verdubbeld (ca. 2 uur).
themapagina.
allerhande