Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZOETE KOEK & BROODJES

PAASEI-WAFELS MET

HOT CROSS BUNS

4 Verdeelhet deeg in 12 stukken (van 84 9)

‘GEBAKKEN EITJE’

en rol ze tussen je handen tot bollen. Het is

GREEN ENS

goed als je deeg wat plakkerig is, maar als

Anne

COM ovanu) zuren u VAG)

het te plakkerig is, gebruik dan wat extra

bloem. Verdeel de bolletjes ruim uit elkaar

« 150 g witte-chocoladepaaseit jes

« 200 ml halfvolle melk

over een met bakpapier beklede bakplaat.

* 350 g bloem

« lel gedroogde gist

Dek af met vershoudfolie en laat op een

+ 2elkristalsuiker

« 2 sinaasappels (schoongeboend)

warme plek rijzen tot ze in grootte ver-

« 2tlbakpoeder

« 100 gkrenten

dubbeld zijn (30-40 min.). Verwarm de oven

+ Va tl zout

« 100 grozijnen

voor op 180 °C.

+ 2eieren

« ll pimentkorrels

5 Meng de rest van de bloem met het

* 350 ml halfvolle melk

« 2V2 tl gemalen kaneel

achtergehouden specerijenmengsel en

* 4el zonnebloemolie

« \tl gemalen nootmuskaat

3 el water tot een stug deeg. Doe in de

« Bel crème fraîche

« Ye tl gemalen kruidnagel

spuitzak en knip het uiteinde open. Spuit zo

« 8 tlabrikozenjam

« 470 g patentbloem

strak mogelijke kruizen van ca. een /2 cm

« wafelijzer (ingevet)

« 75 grietsuiker

dik over de gerezen broodjes, van kant tot

«lei

kant. Bak de broodjes in het midden van de

« 1tlzout

1 Verwarm het wafelijzer voor. Hak de

oven in 25-30 min. bruin en gaar.

paaseitjes grof.

+ 60 groomboter (op kamertemperatuur)

6 Maak tegen het einde van de baktijdhet

2 Zeef de bloem. suiker, bakpoeder en

+ \tl zonnebloemolie

glazuur. Halveer het vanillestokje en haal

het zout in een ruime kom en roer met een

« l vanillestokje

met een scherp mesje het merg eruit. Meng

garde door elkaar. Klop de eieren los met

« 150 g kristalsuiker

het merg met de kristalsuiker, l el water en

de melk en de zonnebloemolie. Giet het

« vijzel, vershoudfolie, bakpapier, spuitzak.

3 el van het vocht van de rozijnen en kren-

ei-melkmengsel al kloppend met de garde

bakkwastje

ten in een pan. Kook op middelhoog vuur

bij de droge ingrediënten en klop tot een

al roerend tot de suiker oplost en er een

glad, vrij dik beslag. Schep de gehakte

1 Verwarm 100 ml melk in een pan op laag

siroop ontstaat (ca. 3 min.). Bestrijk de hot

paaseitjes erdoor.

vuur tot net lauwwarm. Doe het vuur uit en

cross buns zodra ze uit de oven komen met

voeg de gist toe. Laat 10 min. staan tot het

behulp van het bakkwastje met het glazuur.

3 Schep een flinke lepel beslag in het

wafelijzer. De precieze hoeveelheid hangt

flink bubbelt. Rasp ondertussen de schil van

Laat ze 5 min. afkoelen en serveer warm.

af van de grootte van het wafelijzer. Sluit

lsinaasappel en pers beide vruchten uit.

het ijzer en bak de wafels in delen goud-

Doe de krenten en rozijnen in een kleine pan

BEVAT psst. 330 kcal: ó g eiwit - 6 g vet,

bruin. Dit duurt 4-5 min. Houd de gebakken

en voeg het sinaasappelsap toe. Houd het

waarvan 3 g verz. 62 g koolhydraten.

wafels warm onder aluminiumfolie.

rasp apart. Breng aan de kook en doe het

waarvan 31 g suikers - 0.3 g zout

4 Maak ondertussen de borden op. Smeer

vuur uit. Laat de krenten en rozijnen

“2g vezels Prijs p.st. € 0.70

met de bolle kant van een lepel een rondje

15 min. wellen, schep af en toe om, tot ze

crème fraîche aan l kant van de borden

zijn afgekoeld.

zodat het op het eiwit van een gebakken

2 Vijzelde pimentkorrels zo fijn mogelijk.

eitje lijkt. Schep in het midden van elk rond-

Meng alle specerijen in een kom, schep er

je een theelepel abrikozenjam als ‘dooier’.

Va tl uit en houd apart. Voeg 420 g bloem.

Halveer de wafels. Verdeel de wafels over

de rietsuiker, het ei, gistmengsel, de rest van

de borden naast de ‘spiegeleitjes’.

de melk en het zout toe. Mix met een mixer

met deeghaken op lage snelheid in

BEVAT psst. 435 kcal - 10 g eiwit « 21 g vet,

ca. 5 min. tot een grof deeg. Voeg de boter,

waarvan 9 g verz. 51 g koolhydraten,

olie en het sinaasappelrasp toe en mix tot

waarvan 21 g suikers - 0.6 g zout

een mooi, ietwat plakkerig deeg.

N

-2 g vezels - Prijsp.st. € 0.40

3 Giet ondertussen de geweekte rozijnen

en krenten af in een vergiet boven een kom

druk een klein beetje vocht eruit met een

OOK LEKKER

lepel en bewaar dit. Meng de krenten en

Ben je meer fan van scones?

rozijnen door het deeg. Dek de mengkom

Klik hier voor het recept en

af met vershoudfolie en laat het deeg op

van nog veel meer heerlijk

een warme plek rijzen tot het in omvang is

(zoet) paaslekkers op onze

verdubbeld (ca. 2 uur).

themapagina.

allerhande