Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 109




Hier is pagina 109 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

GOED BESCHERMD

De aardbeienplanten buiten staan

op stellingen in tunnels en onder

regenkappen. Alleen zo kunnen we met

natuurlijke vijanden werken’ legt Mari uit.

‘Zonder bescherming vliegen de nuttige

insecten weg. Door de beschermde teelt

x

EC

met

hebben we ook minder last van extreme



weersinvloeden en we werken met een

de

circulair watersysteem. Er gaat geen

n

sta

CG

fe

re

druppel verloren.

man EL,

ee

1

7

ae

4

#4

\v

/

ge

2

=

CL

»

ng; Mi

FE

en

PA (NAGERECHT ){4 PE

30 MIN.

+4

UUR WACH

VOORAF TE MAI

LP.

TD

P7

KEN

« 5 kardemompeulen

Het is handig om hiervoor een schenkkan

« Va vanillestokje

te gebruiken.

a

« 300 ml slagroom

4 Laat de panna cotta's afkoelen tot

« 90 g suiker

kamertemperatuur. dek af met vershoud-

« 3 blaadjes gelatine

folie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast

CES

+ 300 ml koude volle melk

om op te stijven. Rooster de pistachenoten

>>

hal

« 2 el rozenwater (Soug)

5 min. op middelhoog vuur in een koeken-

TM

Rs

« 40 gpistachenoten

pan zonder olie of boter. Laat afkoelen en

nn

8

SHE

« 400 g verse aardbeien

hak grof.

14

« fijne zeef

5 Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

nn

dt ne

« 4 ramequins of andere lage

Halveer de helft van de aardbeien. Pureer

Er

a

|

a

schaaltjes of kopjes

de rest van de aardbeien met de rest van

|

« schenkkan

de suiker, het vanillemerg en de rest van het

« vershoudfolie

rozenwater tot een gladde saus. Bewaar

ee

Es .

[ae

eventueelin de koelkast tot gebruik.

SE

1 Kneus de kardemompeulen met het

6 Doop de onderkant van de vormpjes

lemmet van een mes of in een vijzel. Halveer

voor het serveren heel kort in een bak met

E

UV C-LICHT EN ROBOTS

het halve vanillestokje in de lengte, schraap

heet water en stort ze op borden. Soms is

met een mes het merg eruit en houd apart.

het nodig om een mes rondom de

De telers experimenteren met

nieuwe technieken om planten op

2 Verwarm de slagroom met 60 g suiker,

puddinkjes te halen om ze los te maken.

een milieuvriendelijke manier

de kardemompeulen en het vanillestokje

7 Verdeel 2 el saus over elke panna cotta.

gezond te houden. Zo wordt in de

(zonder het merg) in een pan op middel-

Verdeel de aardbeien erover en maak af

kassen gestart met het bestrijden

van de beruchte meeldauw-

hoog vuur en roer tot de suiker volledig is

met de gehakte pistachenoten. Serveer de

schimmel met uv C-licht.

opgelost. Laat de room heet worden.

rest van de saus erbij.

De resultaten in een proeftuinkas

maar niet koken. Dit duurt ca. 2 min. Zet

waren in elk geval zeer succesvol!

het vuur uit en laat 10 min. trekken. Week

Dit gerecht kun je goed 1 dag van tevoren

Ook loopt er een project om

een robot te ontwikkelen die

ondertussen de blaadjes gelatine 5 min.

maken. Bewaar dan de saus apart van de

ondersteunt in het oogsten van

in koud water.

panna cotta en dek de puddinkjes af met

de aardbeien. ‘Deze robot scant

3 Zet het vuur uit. Giet de warme slagroom

vershoudfolie.

het gewas, Met de data die

hij aanlevert. kunnen we oogsten

door een fijne zeef. Knijp de blaadjes gelati-

ne uit en roer ze door de slagroom.

BEVAT p.p. 485 kcal - 8 g eiwit - 34 g vet,

voorspellen en in een vroeg

stadium ziekten en plagen

Controleer of alle gelatine is opgelost. Roer

waarvan 20 g verz. 35 g koolhydraten,

opsporen.

de koude melk en 1 el rozenwater erdoor.

waarvan 34 g suikers - 0.2 g zout: 2q vezels

- Prijs p.p. € 3.10

ma Giet het warme mengsel in 4 vormpjes.

6

MT

Er

allerhande