Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 109

Hier is pagina 109 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
GOED BESCHERMD
De aardbeienplanten buiten staan
op stellingen in tunnels en onder
regenkappen. Alleen zo kunnen we met
natuurlijke vijanden werken’ legt Mari uit.
‘Zonder bescherming vliegen de nuttige
insecten weg. Door de beschermde teelt
x
EC
met
hebben we ook minder last van extreme
”
weersinvloeden en we werken met een
de
circulair watersysteem. Er gaat geen
n
sta
CG
fe
re
druppel verloren.
man EL,
ee
1
7
ae
4
#4
\v
/
ge
2
=
CL
»
ng; Mi
FE
en
PA (NAGERECHT ){4 PE
30 MIN.
+4
UUR WACH
VOORAF TE MAI
LP.
TD
P7
KEN
« 5 kardemompeulen
Het is handig om hiervoor een schenkkan
« Va vanillestokje
te gebruiken.
a
« 300 ml slagroom
4 Laat de panna cotta's afkoelen tot
« 90 g suiker
kamertemperatuur. dek af met vershoud-
« 3 blaadjes gelatine
folie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast
CES
+ 300 ml koude volle melk
om op te stijven. Rooster de pistachenoten
>>
hal
« 2 el rozenwater (Soug)
5 min. op middelhoog vuur in een koeken-
TM
Rs
« 40 gpistachenoten
pan zonder olie of boter. Laat afkoelen en
nn
8
SHE
« 400 g verse aardbeien
hak grof.
14
« fijne zeef
5 Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
nn
dt ne
« 4 ramequins of andere lage
Halveer de helft van de aardbeien. Pureer
Er
a
|
a
schaaltjes of kopjes
de rest van de aardbeien met de rest van
|
« schenkkan
de suiker, het vanillemerg en de rest van het
« vershoudfolie
rozenwater tot een gladde saus. Bewaar
ee
Es .
[ae
eventueelin de koelkast tot gebruik.
SE
1 Kneus de kardemompeulen met het
6 Doop de onderkant van de vormpjes
lemmet van een mes of in een vijzel. Halveer
voor het serveren heel kort in een bak met
E
UV C-LICHT EN ROBOTS
het halve vanillestokje in de lengte, schraap
heet water en stort ze op borden. Soms is
met een mes het merg eruit en houd apart.
het nodig om een mes rondom de
De telers experimenteren met
nieuwe technieken om planten op
2 Verwarm de slagroom met 60 g suiker,
puddinkjes te halen om ze los te maken.
een milieuvriendelijke manier
de kardemompeulen en het vanillestokje
7 Verdeel 2 el saus over elke panna cotta.
gezond te houden. Zo wordt in de
(zonder het merg) in een pan op middel-
Verdeel de aardbeien erover en maak af
kassen gestart met het bestrijden
van de beruchte meeldauw-
hoog vuur en roer tot de suiker volledig is
met de gehakte pistachenoten. Serveer de
schimmel met uv C-licht.
opgelost. Laat de room heet worden.
rest van de saus erbij.
De resultaten in een proeftuinkas
maar niet koken. Dit duurt ca. 2 min. Zet
waren in elk geval zeer succesvol!
het vuur uit en laat 10 min. trekken. Week
Dit gerecht kun je goed 1 dag van tevoren
Ook loopt er een project om
een robot te ontwikkelen die
ondertussen de blaadjes gelatine 5 min.
maken. Bewaar dan de saus apart van de
ondersteunt in het oogsten van
in koud water.
panna cotta en dek de puddinkjes af met
de aardbeien. ‘Deze robot scant
3 Zet het vuur uit. Giet de warme slagroom
vershoudfolie.
het gewas, Met de data die
hij aanlevert. kunnen we oogsten
door een fijne zeef. Knijp de blaadjes gelati-
ne uit en roer ze door de slagroom.
BEVAT p.p. 485 kcal - 8 g eiwit - 34 g vet,
voorspellen en in een vroeg
stadium ziekten en plagen
Controleer of alle gelatine is opgelost. Roer
waarvan 20 g verz. 35 g koolhydraten,
opsporen.
de koude melk en 1 el rozenwater erdoor.
waarvan 34 g suikers - 0.2 g zout: 2q vezels
- Prijs p.p. € 3.10
ma Giet het warme mengsel in 4 vormpjes.
6
MT
Er
allerhande