Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 18

Hier is pagina 18 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
V
Rolhet ar boter bestrel
KARDEMOMBULLAR
gevouwen deeg nog iets
(ZWEEDSE BROODJES)
3
4
door met een garde. Laat 10 min. staan.
=
2 Doe ondertussen de bloem. 65 g basterd-
suiker, \ tl kardemom en het zout in een kom
en roer door. Voeg het melkmengsel toe en
+ 250 ml volle melk
kneed met de hand of met een mixer met
Ps
+ 150 g roomboter (op kamertemperatuur)
deeghaken in ca. 10 min. tot een samen-
CT
TS
« 7ggedroogde gist (1 zakje)
hangend deeg. Vorm er een bal van en laat in
een met bloem bestoven en met een schone
440 gbloem + extra om te bestuiven
« 180 g lichtbruine basterdsuiker
theedoek afgedekte kom 45 min. rijzen op
« 3 tl gemalen kardemom
een warme, tochtvrije plek.
zu
« Vtl zout
3 Meng 65 g basterdsuiker en 1/2 tl karde-
Snijd in
« Ve tl vanille-extract
mom door de rest van de zachte boter.
Tepanuan 2cm
en snij
« deegroller
4 Bestuif het werkblad met wat bloem, rol het
laat ze bovenat
« bakpapier
deeg met de deegroller uit tot een lap van
ca. 30 x 50 cm. Bestrijk het deeg met de kar-
1 Doe de melk en 75 g boter in een
demomboter met de bolle kant van een lepel.
steelpan en verwarm tot lauwwarm.
5 Vouw het deeg vanaf de rechterkant tot
Zet het vuur uit. voeg de gist toe en roer
V3 van het deeg en vouw dan de linkerkant
=
daaroverheen.Rol het deeg vervolgens in
:
Haal het
ind an d
de breedte nog iets uit. Snijd in de breedte in
ul
5}
|
het
repen van ca. 2 cm breed. Snijd vervolgens
iraal dof
24
=
ce
;
de repen in de lengte in. maar laat | uiteinde
vastzitten. Draai de 2 stroken om elkaar heen
tot een spiraal en rek voorzichtig al draaiend
iets uit.
‘+
Draai
st
Ik
6 Pak een uiteinde van de spiraal vast en
heen
spiral
fa]
X \
wikkel het deeg 2 keer losjes om 2 vingers.
Lus vervolgens de rest van het deeg loodrecht
om het deeg zodat het een knoop vormt en
stop het losse uiteinde aan de onderkant erin.
Herhaal dit met de rest van de repen. Leg de
el
broodjes op een met bakpapier beklede
n ki
bakplaat en laat afgedekt 45 min. rijzen.
en peak zo
\
7 Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bak de broodjes in ca. 10 min. in het midden
Ke
van de oven goudbruin en gaar. Keer de
PS
4
bakplaat halverwege.
Ë
8 Maak ondertussen de siroop. Verhit
40 ml water, de rest van de basterdsuiker.
een
de rest van de kardemon en het vanille-
Id
extract in een pan tot de suiker volledig is
opgelost. Haal de broodjes uit de oven en
bestrijk direct met de siroop.
Je kunt de broodjes 5 dagen bewaren
in een luchtdichte doos. In de vriezer zijn ze
Leg de broodje:
tot wel 3 maanden houdbaar.
N
bc papier!
Se
ee
BEVAT psst. 195 kcal - 3 g eiwit - 7 g vet. waarvan
7
5 g verz: 29 g koolhydraten, waarvan
1
|
1lg suikers - O.lg zout -1g vezels
DAS
- Prijs p.st. € 0.15
Ra
7]
CZ,