Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 18




Hier is pagina 18 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

V

Rolhet ar boter bestrel

KARDEMOMBULLAR

gevouwen deeg nog iets

(ZWEEDSE BROODJES)

3

4

door met een garde. Laat 10 min. staan.

=

2 Doe ondertussen de bloem. 65 g basterd-

suiker, \ tl kardemom en het zout in een kom

en roer door. Voeg het melkmengsel toe en

+ 250 ml volle melk

kneed met de hand of met een mixer met

Ps

+ 150 g roomboter (op kamertemperatuur)

deeghaken in ca. 10 min. tot een samen-

CT

TS

« 7ggedroogde gist (1 zakje)

hangend deeg. Vorm er een bal van en laat in

een met bloem bestoven en met een schone

440 gbloem + extra om te bestuiven

« 180 g lichtbruine basterdsuiker

theedoek afgedekte kom 45 min. rijzen op

« 3 tl gemalen kardemom

een warme, tochtvrije plek.

zu

« Vtl zout

3 Meng 65 g basterdsuiker en 1/2 tl karde-

Snijd in

« Ve tl vanille-extract

mom door de rest van de zachte boter.

Tepanuan 2cm

en snij

« deegroller

4 Bestuif het werkblad met wat bloem, rol het

laat ze bovenat

« bakpapier

deeg met de deegroller uit tot een lap van

ca. 30 x 50 cm. Bestrijk het deeg met de kar-

1 Doe de melk en 75 g boter in een

demomboter met de bolle kant van een lepel.

steelpan en verwarm tot lauwwarm.

5 Vouw het deeg vanaf de rechterkant tot

Zet het vuur uit. voeg de gist toe en roer

V3 van het deeg en vouw dan de linkerkant

=

daaroverheen.Rol het deeg vervolgens in

:

Haal het

ind an d

de breedte nog iets uit. Snijd in de breedte in

ul

5}

|

het

repen van ca. 2 cm breed. Snijd vervolgens

iraal dof

24

=

ce

;

de repen in de lengte in. maar laat | uiteinde

vastzitten. Draai de 2 stroken om elkaar heen

tot een spiraal en rek voorzichtig al draaiend

iets uit.

‘+

Draai

st

Ik

6 Pak een uiteinde van de spiraal vast en

heen

spiral

fa]

X \

wikkel het deeg 2 keer losjes om 2 vingers.

Lus vervolgens de rest van het deeg loodrecht

om het deeg zodat het een knoop vormt en

stop het losse uiteinde aan de onderkant erin.

Herhaal dit met de rest van de repen. Leg de

el

broodjes op een met bakpapier beklede

n ki

bakplaat en laat afgedekt 45 min. rijzen.

en peak zo

\

7 Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bak de broodjes in ca. 10 min. in het midden

Ke

van de oven goudbruin en gaar. Keer de

PS

4

bakplaat halverwege.

Ë

8 Maak ondertussen de siroop. Verhit

40 ml water, de rest van de basterdsuiker.

een

de rest van de kardemon en het vanille-

Id

extract in een pan tot de suiker volledig is

opgelost. Haal de broodjes uit de oven en

bestrijk direct met de siroop.

Je kunt de broodjes 5 dagen bewaren

in een luchtdichte doos. In de vriezer zijn ze

Leg de broodje:

tot wel 3 maanden houdbaar.

N

bc papier!

Se

ee

BEVAT psst. 195 kcal - 3 g eiwit - 7 g vet. waarvan

7

5 g verz: 29 g koolhydraten, waarvan

1

|

1lg suikers - O.lg zout -1g vezels

DAS

- Prijs p.st. € 0.15

Ra

7]

CZ,