Albert Heijn - Folder van 06.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 129




Hier is pagina 129 van 132 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 06.08.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

mgr |

WIJN

SU

(3

N

Pi

es

E

Far

AN

#e®

4

AR

"M

“é

ex

3

à

1. Wat is biologische wijn?

Biologische wijn moet van biologisch

verbouwde druiven worden gemaakt.

6. Wat is het verschil

Dat wil zeggen dat er in de wijngaard

geen kunstmest wordt gebruikt om de

tussen biologische en

?

?

planten sneller te laten groeien. Ook zijn

biologisch-dynamische wijn

chemisch-synthetische bestrijdings-

Zowel bij biologische als biologisch-

middelen tegen onkruid, schimmels

dynamische wijnbouw worden geen

of ongedierte verboden.

kunstmest en chemisch-synthetische

4. Bevat biologische

bestrijdingsmiddelen gebruikt. Er worden

2. Hoe herken je ze? Biologische

wijn sulfiet? sulfiet is een stofje dat

vooral natuurlijke oplossingen gezocht

wijn is vaak herkenbaar aan een Europees

vrijkomt bij het vergistingsproces van

om ziekten in de wijngaard te bestrijden.

biologisch keurmerk. Elk land heeft zijn

druiven naar wijn. Dat zit dus ook in

Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan

eigen aanduidingen en logo's. Op Franse

biologische wijnen. Bij sommige niet-

vergeleken met bioboeren een stap verder.

wijnen zie je bijvoorbeeld Ecocert of AB

biologische wijnen wordt echter ook

Zij zien de wijngaard als levend orga-

(Agriculture Biologique) staan en op

tijdens het wijnbereidingsproces nog

nisme. Ze streven ernaar aarde, klimaat,

Duitse wijn staat Bio. Alleen wijn-

extra sulfiet toegevoegd voor bijvoorbeeld

planten, dieren en mensen met elkaar te

een betere houdbaarheid en een stabiele

producenten die biologisch gecertificeerd

verbinden. De stand van de zon, maan,

zijn, en regelmatig gecontroleerd worden,

smaak. Bij biologische wijn is dat

planeten en sterren speelt een belangrijke

mogen zo’n keurmerk vermelden. Er zijn

verboden om het geheel zo natuurlijk

rol bij het werk op het land en in de kelder.

echter veel wijnboeren die biologisch

mogelijk te houden en is dus alleen het

Ook wordt er met speciale, natuurlijke

telen uit eigen overtuiging en passie, maar

beetje sulfiet aanwezig uit het gisten. Het

preparaten gewerkt die de druivenstokken

niet kiezen voor een duur certificaat. Er

toegestane totale sulfietgehalte ligt bij

beschermen. Albert Heijn verkoopt enkele

zijn dus veel meer wijnen biologisch dan

biologische wijn dus een stuk lager dan bij

biologisch-dynamische wijnen, die je

alleen de officiële met keurmerk.

niet-biologische wijn.

kunt herkennen aan het Demeter-

keurmerk.

3. Smaakt biologische

5, Is biologische wijn ‘beter’?

wijn anders? Deze vraag kun je

In wijn zit alcohol en in het algemeen

7. Is biologische wijn

eigenlijk alleen beantwoorden als je de

gesteld is alcohol niet goed voor de

duurder? Biologische producten zijn

biologische en niet-biologische variant

gezondheid. In dat opzicht is biologische

over het algemeen iets duurder doordat

van dezelfde wijn naast elkaar zou kunnen

wijn niet ‘beter’. Voor de mensen in de

de verbouw ervan bewerkelijker is.

proeven. Zo werkt het meestal niet. Maar,

wijngaard is het wel gezonder om niet in

Stel dat er een ziekte in de wijngaard

wijnbouwers die overgestapt zijn op de

aanraking te komen met bijvoorbeeld

ontstaat, dan kan die niet met een

chemisch middel bestreden worden.

biologische werkwijze vinden zelf dat hun

pesticiden en andere chemisch-

eigen wijn na verloop van tijd intenser en

synthetische bestrijdingsmiddelen.

Het vergt veel meer (hand)werk om ook

puurder smaakt. Het doel van een

Beter voor mens, dier én milieu, dus.

in moeilijke omstandigheden toch rijpe,

biologische wijnboer is om een gezond,

gezonde druiven binnen te halen.

evenwichtig milieu in de wijngaard te

Dat maakt bio-wijn iets duurder.

®

creëren waardoor de druivenplanten

sterker worden, meer weerstand krijgen

en niet snel uit balans raken. Daar worden

de druiven beter van en de smaak van de

Een biologische wijnboer zorgt voor

wijn als het goed is ook.

een gezond milieu in de wijngaard,

waardoor de druivenplanten

sterker en de druiven beter worden

allerhande