Albert Heijn - Folder van 06.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 129

Hier is pagina 129 van 132 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 06.08.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
mgr |
WIJN
SU
(3
N
Pi
es
E
Far
AN
#e®
4
AR
"M
“é
ex
3
à
1. Wat is biologische wijn?
Biologische wijn moet van biologisch
verbouwde druiven worden gemaakt.
6. Wat is het verschil
Dat wil zeggen dat er in de wijngaard
geen kunstmest wordt gebruikt om de
tussen biologische en
?
?
planten sneller te laten groeien. Ook zijn
biologisch-dynamische wijn
chemisch-synthetische bestrijdings-
Zowel bij biologische als biologisch-
middelen tegen onkruid, schimmels
dynamische wijnbouw worden geen
of ongedierte verboden.
kunstmest en chemisch-synthetische
4. Bevat biologische
bestrijdingsmiddelen gebruikt. Er worden
2. Hoe herken je ze? Biologische
wijn sulfiet? sulfiet is een stofje dat
vooral natuurlijke oplossingen gezocht
wijn is vaak herkenbaar aan een Europees
vrijkomt bij het vergistingsproces van
om ziekten in de wijngaard te bestrijden.
biologisch keurmerk. Elk land heeft zijn
druiven naar wijn. Dat zit dus ook in
Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan
eigen aanduidingen en logo's. Op Franse
biologische wijnen. Bij sommige niet-
vergeleken met bioboeren een stap verder.
wijnen zie je bijvoorbeeld Ecocert of AB
biologische wijnen wordt echter ook
Zij zien de wijngaard als levend orga-
(Agriculture Biologique) staan en op
tijdens het wijnbereidingsproces nog
nisme. Ze streven ernaar aarde, klimaat,
Duitse wijn staat Bio. Alleen wijn-
extra sulfiet toegevoegd voor bijvoorbeeld
planten, dieren en mensen met elkaar te
een betere houdbaarheid en een stabiele
producenten die biologisch gecertificeerd
verbinden. De stand van de zon, maan,
zijn, en regelmatig gecontroleerd worden,
smaak. Bij biologische wijn is dat
planeten en sterren speelt een belangrijke
mogen zo’n keurmerk vermelden. Er zijn
verboden om het geheel zo natuurlijk
rol bij het werk op het land en in de kelder.
echter veel wijnboeren die biologisch
mogelijk te houden en is dus alleen het
Ook wordt er met speciale, natuurlijke
telen uit eigen overtuiging en passie, maar
beetje sulfiet aanwezig uit het gisten. Het
preparaten gewerkt die de druivenstokken
niet kiezen voor een duur certificaat. Er
toegestane totale sulfietgehalte ligt bij
beschermen. Albert Heijn verkoopt enkele
zijn dus veel meer wijnen biologisch dan
biologische wijn dus een stuk lager dan bij
biologisch-dynamische wijnen, die je
alleen de officiële met keurmerk.
niet-biologische wijn.
kunt herkennen aan het Demeter-
keurmerk.
3. Smaakt biologische
5, Is biologische wijn ‘beter’?
wijn anders? Deze vraag kun je
In wijn zit alcohol en in het algemeen
7. Is biologische wijn
eigenlijk alleen beantwoorden als je de
gesteld is alcohol niet goed voor de
duurder? Biologische producten zijn
biologische en niet-biologische variant
gezondheid. In dat opzicht is biologische
over het algemeen iets duurder doordat
van dezelfde wijn naast elkaar zou kunnen
wijn niet ‘beter’. Voor de mensen in de
de verbouw ervan bewerkelijker is.
proeven. Zo werkt het meestal niet. Maar,
wijngaard is het wel gezonder om niet in
Stel dat er een ziekte in de wijngaard
wijnbouwers die overgestapt zijn op de
aanraking te komen met bijvoorbeeld
ontstaat, dan kan die niet met een
chemisch middel bestreden worden.
biologische werkwijze vinden zelf dat hun
pesticiden en andere chemisch-
eigen wijn na verloop van tijd intenser en
synthetische bestrijdingsmiddelen.
Het vergt veel meer (hand)werk om ook
puurder smaakt. Het doel van een
Beter voor mens, dier én milieu, dus.
in moeilijke omstandigheden toch rijpe,
biologische wijnboer is om een gezond,
gezonde druiven binnen te halen.
evenwichtig milieu in de wijngaard te
Dat maakt bio-wijn iets duurder.
®
creëren waardoor de druivenplanten
sterker worden, meer weerstand krijgen
en niet snel uit balans raken. Daar worden
de druiven beter van en de smaak van de
Een biologische wijnboer zorgt voor
wijn als het goed is ook.
een gezond milieu in de wijngaard,
waardoor de druivenplanten
sterker en de druiven beter worden
allerhande