Albert Heijn - Folder van 06.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 37




Hier is pagina 37 van 132 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 06.08.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ALLES OVER

TIPS & WEETJES

Beslagen ten ijs

Hoe is schepijs ontstaan en waar wordt het het meest

gegeten? Wat is het verschil tussen sorbet- en roomijs?

SORBET OF ROOM

ITALIAANSE UITVINDING?

Het verschil tussen sorbetijs en

Sommigen zeggen Sicilië, anderen de Dolomieten en weer

roomijs? Sorbetijs is vooral

anderen zweren dat het Toscane was: de plek waar het

gemaakt van water en vruchten-

eerste ijsje werd geschept. Er zijn ook aanwijzingen dat de

sappen of vruchtenpuree en bevat

oude Grieken, Arabieren en Chinezen ijs maakten, maar we

geen melk. Roomijs wordt

mogen er toch wel van uitgaan dat het schepijs, zoals we

gemaakt met melk of room,

het nu kennen, echt een uitvinding is van de Italianen.

wat het ijs een romige, zachte

structuur geeft.

IJSLANDEN

Waar zou het meeste ijs

DE EERSTE IJSSALON

worden gegeten? Grappig

De in lóde-eeuws Italië beroemde Catharina de Medici was

genoeg is dat in de noorde-

dol op het schepijs van haar kok Bernardo Buontalenti. Toen

lijkste landen van Europa:

zij koningin van Frankrijk werd, nam ze haar kok en zijn

Noorwegen, Zweden en

ijsrecepten mee naar Parijs. De eerste ijssalon ter wereld

Finland. Wij lusten het al

werd dan ook in Parijs geopend, in 1686. Het was een

graag, maar in Scandinavië

doorslaand succes bij de Parijse elite, met 80 verschillende

eten ze 3x zo veel ijs per.

smaken. Pas in de jaren dertig van de vorige eeuw werd ijs

persoon als hier.

populair bij het gewone volk. Toen ging de eerste ijscoman

De populairste smaak in

met Z'n kar door de straten.

de meeste landen? Vanille.

ALS DE ZON SCHIJNT

Het liefst zouden we elke dag wel een ijsje willen,

maar dat is helaas niet verstandig. Wat is wijsheid?

Sorbetijs is het lichtst: in 1 bolletje sorbetijs zit

gemiddeld zo'n 50-60 kcal. Daarna komt yoghurtijs

met 70 kcal. Roomijs spant de kroon: 1 bol roomijs bevat

namelijk relatief veel verzadigd vet en suiker. En dat

levert zo'n 100 kcal op. Dat kan dus niet al te vaak. Maar

áls je er een neemt, geniet dan ook echt van je ijsje!

allerhande