Albert Heijn - Folder van 06.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 37

Hier is pagina 37 van 132 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 06.08.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ALLES OVER
TIPS & WEETJES
Beslagen ten ijs
Hoe is schepijs ontstaan en waar wordt het het meest
gegeten? Wat is het verschil tussen sorbet- en roomijs?
SORBET OF ROOM
ITALIAANSE UITVINDING?
Het verschil tussen sorbetijs en
Sommigen zeggen Sicilië, anderen de Dolomieten en weer
roomijs? Sorbetijs is vooral
anderen zweren dat het Toscane was: de plek waar het
gemaakt van water en vruchten-
eerste ijsje werd geschept. Er zijn ook aanwijzingen dat de
sappen of vruchtenpuree en bevat
oude Grieken, Arabieren en Chinezen ijs maakten, maar we
geen melk. Roomijs wordt
mogen er toch wel van uitgaan dat het schepijs, zoals we
gemaakt met melk of room,
het nu kennen, echt een uitvinding is van de Italianen.
wat het ijs een romige, zachte
structuur geeft.
IJSLANDEN
Waar zou het meeste ijs
DE EERSTE IJSSALON
worden gegeten? Grappig
De in lóde-eeuws Italië beroemde Catharina de Medici was
genoeg is dat in de noorde-
dol op het schepijs van haar kok Bernardo Buontalenti. Toen
lijkste landen van Europa:
zij koningin van Frankrijk werd, nam ze haar kok en zijn
Noorwegen, Zweden en
ijsrecepten mee naar Parijs. De eerste ijssalon ter wereld
Finland. Wij lusten het al
werd dan ook in Parijs geopend, in 1686. Het was een
graag, maar in Scandinavië
doorslaand succes bij de Parijse elite, met 80 verschillende
eten ze 3x zo veel ijs per.
smaken. Pas in de jaren dertig van de vorige eeuw werd ijs
persoon als hier.
populair bij het gewone volk. Toen ging de eerste ijscoman
De populairste smaak in
met Z'n kar door de straten.
de meeste landen? Vanille.
ALS DE ZON SCHIJNT
Het liefst zouden we elke dag wel een ijsje willen,
maar dat is helaas niet verstandig. Wat is wijsheid?
Sorbetijs is het lichtst: in 1 bolletje sorbetijs zit
gemiddeld zo'n 50-60 kcal. Daarna komt yoghurtijs
met 70 kcal. Roomijs spant de kroon: 1 bol roomijs bevat
namelijk relatief veel verzadigd vet en suiker. En dat
levert zo'n 100 kcal op. Dat kan dus niet al te vaak. Maar
áls je er een neemt, geniet dan ook echt van je ijsje!
allerhande