Albert Heijn - Folder van 06.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 77

Hier is pagina 77 van 132 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 06.08.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
OVER DE VLOER BIJ
Kersvers
Hoe gladder hoe beter en de steel eraan
laten. En die pitten, hoe haal je die eruit?
Alles wat je wilt weten over kersen.
INGEMAAKTE ZAAK
Zó uit de hand zijn verse kersen natuurlijk het allerlekkerst.
Gelukkig kun je als de zomer voorbij is ook nog genieten
BEWAREN
van die fijne smaak, want de vruchten lenen zich
Kersen kun je in de koelkast ongeveer 3 dagen
uitstekend voor jam (maar ook voor saus, sap of siroop).
bewaren, Haal ze een uurtje voor je ze gaat eten
Ga naar ah.nl/allerhande voor de meest heerlijke recepten
uit de koelkast. Met het steeltje eraan blijven ze
met kersen.
langer goed. Ze laten uitlekken of droogdeppen,
nadat je ze hebt gewassen, dat helpt ook. Glad en
glanzend moeten je kersen zijn. Zodra dat niet
meer het geval is, even ruiken en proeven.
Je zintuigen weten wel wat kersvers is.
TIP VOOR DE PIT
Mmm, kersen door de (fruit)salade of in een taart,
wat een goed idee! Enige probleem zijn die pitten.
STEENVRUCHT
Want hoe haal je die eruit zonder er een knoeiboel
Kersen zijn — net als abrikozen, pruimen,
van te maken? En hoe houd je ze mooi heel?
perziken, nectarines, mango's en dadels —
Simpel: pak een fles en een eetstokje of rietje.
steenvruchten. Ze heten zo omdat het zaad
Leg de kers op de flesopening en duw de pit er
erborgen zit in een keiharde pit, ofwel een
et het eetstokje of rietje doorheen. Tadaa!
‘steen’. Het zijn echte zomervruchten:
Kijk ook de handige video op ah.nl/allerhande.
hun oogsttijd loopt van juli tot september.
Dus geniet van hun moment!
UIT DE BETUWE
Veel Nederlands fruit komt uit de Betuwe. Al honderden
jaren groeien in deze streek in Gelderland de fruit-
bomen in overvloed. Dat de appels, peren, kersen en
pruimen het daar zo goed doen, komt door vruchtbare
klei- en zandgrond afkomstig van de Lek en de Rijn. In
de jaren dertig werd de Betuwe als fruitstreek echt
bekend door Flipje, een stripfiguurtje in de vorm van een
framboos. In Tiel, hartje Betuwe, is een standbeeld en
zelfs een museum aan Flipje gewijd.
allerhande