Albert Heijn - Folder van 06.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 132 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 06.08.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

OVER DE VLOER BIJ

Kersvers

Hoe gladder hoe beter en de steel eraan

laten. En die pitten, hoe haal je die eruit?

Alles wat je wilt weten over kersen.

INGEMAAKTE ZAAK

Zó uit de hand zijn verse kersen natuurlijk het allerlekkerst.

Gelukkig kun je als de zomer voorbij is ook nog genieten

BEWAREN

van die fijne smaak, want de vruchten lenen zich

Kersen kun je in de koelkast ongeveer 3 dagen

uitstekend voor jam (maar ook voor saus, sap of siroop).

bewaren, Haal ze een uurtje voor je ze gaat eten

Ga naar ah.nl/allerhande voor de meest heerlijke recepten

uit de koelkast. Met het steeltje eraan blijven ze

met kersen.

langer goed. Ze laten uitlekken of droogdeppen,

nadat je ze hebt gewassen, dat helpt ook. Glad en

glanzend moeten je kersen zijn. Zodra dat niet

meer het geval is, even ruiken en proeven.

Je zintuigen weten wel wat kersvers is.

TIP VOOR DE PIT

Mmm, kersen door de (fruit)salade of in een taart,

wat een goed idee! Enige probleem zijn die pitten.

STEENVRUCHT

Want hoe haal je die eruit zonder er een knoeiboel

Kersen zijn — net als abrikozen, pruimen,

van te maken? En hoe houd je ze mooi heel?

perziken, nectarines, mango's en dadels —

Simpel: pak een fles en een eetstokje of rietje.

steenvruchten. Ze heten zo omdat het zaad

Leg de kers op de flesopening en duw de pit er

erborgen zit in een keiharde pit, ofwel een

et het eetstokje of rietje doorheen. Tadaa!

‘steen’. Het zijn echte zomervruchten:

Kijk ook de handige video op ah.nl/allerhande.

hun oogsttijd loopt van juli tot september.

Dus geniet van hun moment!

UIT DE BETUWE

Veel Nederlands fruit komt uit de Betuwe. Al honderden

jaren groeien in deze streek in Gelderland de fruit-

bomen in overvloed. Dat de appels, peren, kersen en

pruimen het daar zo goed doen, komt door vruchtbare

klei- en zandgrond afkomstig van de Lek en de Rijn. In

de jaren dertig werd de Betuwe als fruitstreek echt

bekend door Flipje, een stripfiguurtje in de vorm van een

framboos. In Tiel, hartje Betuwe, is een standbeeld en

zelfs een museum aan Flipje gewijd.

allerhande