Deen - Folder van 02.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 10
Hier is pagina 10 van 87 pagina's van de Deen folder, geldig van 02.03.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
A
(of juist niet)
uk
Vegetariër. veganist of flexitariër? En wat is een lacto-vegetariër en een
ye
x
=
ovo-vegetariër? Oftewel: wie eet nu eigenlijk wat. of juist niet? Even op een rijtje:
ar
Flexitariër
+
Vegetariër
Veganist
Eet geen voedsel
Eet overwegend
Volgt een strikt
dat uit dode dieren
vegetarisch, maar af
plantaardig dieet en eet
verkregen is, zoals
en toe ook een stukje
en gebruikt niets dat
vlees, vis en gevogelte.
vlees.
afkomstig is van dieren.
=
Ovo-vegetariër
Lacto-vegetariër
Pescotariër
Eet wel eieren, maar
Eet wel zuivel, maar
Eet geen vlees, maar
KIJK OVER DE GRENS
geen zuivel.
geen eieren,
wel vis, eieren en zuivel.
(Bron: Gezondheidsnet.nl)
In de meeste West-Europese keukens draait
het om vlees. Ga om ideeën op te doen voor
vegetarische gerechten op reis en zoek inspiratie
in de keukens van het Midden-Oosten en Azië. De
Indiase, Japanse en Thaise keuken zijn bijvoorbeeld
grotendeels vegetarisch. Inmiddels bekende
vegetarische gerechten als shakshuka (gestoofde
st
VEGA voorraadkz
groenten met eieren), tabouleh (bulgursalade)
en falafel komen voort uit keukens in het Midden-
Voor het koken van een vleesloze maaltijd is het handig om
Oosten. Hoe verschillend ook, wat deze keukens
een paar ingrediënten op voorraad te hebben. Deze producten
voegen textuur, smaak en de nodige eiwitten toe aan een
gemeen hebben is het royale gebruik van
specerijen, veel verse kruiden en kleur!
maaltijd zonder vlees:
.
BONEN: gedroogde bonen of bonen uit blik of zak om snel
een maaltijd te maken. Verwerk ze in salades, stoofpotten
en stevige (maaltijd)soepen.
.
GRANEN als (bruine) rijst, quinoa en bulgur geven
stevigheid en textuur aan vegetarische gerechten en zijn
.
goede vullers voor een lunch of avondmaaltijd.
NOTEN EN ZADEN: onmisbaar in de muesli bij het ontbijt,
_— +
AAA
maar ook heerlijk in een vegetarische lasagne, als topping
ht
op een soep of als basis van een pesto.
.
à
recepten
GEDROOGD FRUIT: lekker
=
als verantwoorde snack,
=
Uitgebladerd in dit nummer? Volg
maar ook een verrassend
—
—
x
Boodschappen dan snel op Facebook of
zoetje in een stoof- of
.
TE
Instagram (@boodschappenmagazine)
roerbakgerecht.
Re
voor meer receptinspiratie, pin je
1
favoriete recepten op Pinterest en
st
ES
5
bekijk de kookvideo's op YouTube. Op
boodschappen.nl kun je inmiddels zoeken
a
>>
in ruim 6000 recepten, daar zit vast iets
{el
4
B
lekkers voor je bij!
5
A
-_
==
Je
Ey
te
À
Si
LE
=
5
NOR CS
RE
à
N
x
3
Lait
5
hee
12
Boodschappen | 3 | 2020