Deen - Folder van 02.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 10




Hier is pagina 10 van 87 pagina's van de Deen folder, geldig van 02.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

A

(of juist niet)

uk

Vegetariër. veganist of flexitariër? En wat is een lacto-vegetariër en een

ye

x

=

ovo-vegetariër? Oftewel: wie eet nu eigenlijk wat. of juist niet? Even op een rijtje:

ar

Flexitariër

+

Vegetariër

Veganist

Eet geen voedsel

Eet overwegend

Volgt een strikt

dat uit dode dieren

vegetarisch, maar af

plantaardig dieet en eet

verkregen is, zoals

en toe ook een stukje

en gebruikt niets dat

vlees, vis en gevogelte.

vlees.

afkomstig is van dieren.

=

Ovo-vegetariër

Lacto-vegetariër

Pescotariër

Eet wel eieren, maar

Eet wel zuivel, maar

Eet geen vlees, maar

KIJK OVER DE GRENS

geen zuivel.

geen eieren,

wel vis, eieren en zuivel.

(Bron: Gezondheidsnet.nl)

In de meeste West-Europese keukens draait

het om vlees. Ga om ideeën op te doen voor

vegetarische gerechten op reis en zoek inspiratie

in de keukens van het Midden-Oosten en Azië. De

Indiase, Japanse en Thaise keuken zijn bijvoorbeeld

grotendeels vegetarisch. Inmiddels bekende

vegetarische gerechten als shakshuka (gestoofde

st

VEGA voorraadkz

groenten met eieren), tabouleh (bulgursalade)

en falafel komen voort uit keukens in het Midden-

Voor het koken van een vleesloze maaltijd is het handig om

Oosten. Hoe verschillend ook, wat deze keukens

een paar ingrediënten op voorraad te hebben. Deze producten

voegen textuur, smaak en de nodige eiwitten toe aan een

gemeen hebben is het royale gebruik van

specerijen, veel verse kruiden en kleur!

maaltijd zonder vlees:

.

BONEN: gedroogde bonen of bonen uit blik of zak om snel

een maaltijd te maken. Verwerk ze in salades, stoofpotten

en stevige (maaltijd)soepen.

.

GRANEN als (bruine) rijst, quinoa en bulgur geven

stevigheid en textuur aan vegetarische gerechten en zijn

.

goede vullers voor een lunch of avondmaaltijd.

NOTEN EN ZADEN: onmisbaar in de muesli bij het ontbijt,

_— +

AAA

maar ook heerlijk in een vegetarische lasagne, als topping

ht

op een soep of als basis van een pesto.

.

à

recepten

GEDROOGD FRUIT: lekker

=

als verantwoorde snack,

=

Uitgebladerd in dit nummer? Volg

maar ook een verrassend





x

Boodschappen dan snel op Facebook of

zoetje in een stoof- of

.

TE

Instagram (@boodschappenmagazine)

roerbakgerecht.

Re

voor meer receptinspiratie, pin je

1

favoriete recepten op Pinterest en

st

ES

5

bekijk de kookvideo's op YouTube. Op

boodschappen.nl kun je inmiddels zoeken

a

>>

in ruim 6000 recepten, daar zit vast iets

{el

4

B

lekkers voor je bij!

5

A

-_

==

Je

Ey

te

À

Si

LE

=

5

NOR CS

RE

à

N

x

3

Lait

5

hee

12

Boodschappen | 3 | 2020