Deen - Folder van 02.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 67




Hier is pagina 67 van 87 pagina's van de Deen folder, geldig van 02.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BORREL

Tussen

Melanzane-hapjes

Bereiden

rood en wit

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk

de aubergineplakken rondom met 4

Rosé zit qua smaaktype precies

HAPJE VOOR

eetlepels olijfolie, bestrooi met zout

tussen een witte en een rode wijn in.

CA. 8 PERSONEN

en peper en leg ze op de bakplaat. Bak

Dat betekent dat je deze wijn kunt

in de oven in circa 15 minuten gaar.

CA. 15 MINUTEN

schenken wanneer je twijfelt tussen

+ 20 MINUTEN OVENTIJD

Meng intussen de tomatenpuree met

een glas wit of rood. Je kunt rosé

le knoflook, oregano, de rest van de

schenken als aperitief maar ook aan

2 grote aubergine's,

olijfolie. zout en peper. Neem de plakken

tafel. Het liefst bij kruidige gerechten

in plakken van 1cm

aubergine uit de oven. maar laat ze op

met een mediterrane touch, zoals

6 eetl. olijfolie

de bakplaat liggen. Bestrijk de aubergine

dit hapje met aubergine. Maar ook

70 g tomatenpuree

met de tomatensaus en bestrooi met

bij noten past rosé uitstekend.

teentje knoflook,

de mozzarella. Zet de oven op de

grillstand en gratineer de aubergine nog

theel. oregano

circa 5 minuten in de oven, tot de kaas

150 g mozzarella,

gesmolten is. Bestrooi met basilicum en

serveer direct.

geraspt

handje basilicum,

fijngesneden

voedingswaarde per persoon |

Winter of zomer

145 kcal. vet 11 g (waarvan verzadigd

Rosé in maart, is dat niet gek? Nou in

bakplaat met

3g). koolhydraten 6 g. eiwit 5 g.

Zuid-Afrika zeker niet! Want daar is het nu

bakpapier

vezels 2 g, zout 0.2 g

zomer. En dat niet alleen: het is ook nog eens

oogsttijd. Dat betekent dat de rijpe druiven

worden geplukt, geperst en omgezet in wijn.

Bij rosé wordt de wijn gemaakt van blauwe

druiven en krijgt hij zijn lichtroze kleur door

een kort contact met de schillen. Het resultaat

is een verfrissende wijn, die je het gevoel geeft

alsof het elke dag zomer is. Zelfs in maart.

Hoop Huis Rosé

De Zuid Afrikaanse Hoop Huis

Rosé is een verfrissende wijn

waarin je de smaak van licht

FES

ed

rood zomerfruit herkent. Denk

aan aardbeien, frambozen,

4

kersen, grapefruit en een

DP HUIS

vleugje limoen. De druiven

waarvan deze wijn wordt

gemaakt staan aangeplant in

de West-Kaap. Er is in Zuid-

Afrika al sinds 1659 sprake van

wijnbouw, maar toch wordt het

land gerekend tot een van de

‘nieuwe wereld’ wijnlanden.

Ge

m

re

NN

5

Boodschappen 1312020 69