Deen - Folder van 02.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 67
Hier is pagina 67 van 87 pagina's van de Deen folder, geldig van 02.03.2020 tot 31.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BORREL
Tussen
Melanzane-hapjes
Bereiden
rood en wit
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk
de aubergineplakken rondom met 4
Rosé zit qua smaaktype precies
HAPJE VOOR
eetlepels olijfolie, bestrooi met zout
tussen een witte en een rode wijn in.
CA. 8 PERSONEN
en peper en leg ze op de bakplaat. Bak
Dat betekent dat je deze wijn kunt
in de oven in circa 15 minuten gaar.
CA. 15 MINUTEN
schenken wanneer je twijfelt tussen
+ 20 MINUTEN OVENTIJD
Meng intussen de tomatenpuree met
een glas wit of rood. Je kunt rosé
le knoflook, oregano, de rest van de
schenken als aperitief maar ook aan
2 grote aubergine's,
olijfolie. zout en peper. Neem de plakken
tafel. Het liefst bij kruidige gerechten
in plakken van 1cm
aubergine uit de oven. maar laat ze op
met een mediterrane touch, zoals
6 eetl. olijfolie
de bakplaat liggen. Bestrijk de aubergine
dit hapje met aubergine. Maar ook
70 g tomatenpuree
met de tomatensaus en bestrooi met
bij noten past rosé uitstekend.
teentje knoflook,
de mozzarella. Zet de oven op de
grillstand en gratineer de aubergine nog
theel. oregano
circa 5 minuten in de oven, tot de kaas
150 g mozzarella,
gesmolten is. Bestrooi met basilicum en
serveer direct.
geraspt
handje basilicum,
fijngesneden
voedingswaarde per persoon |
Winter of zomer
145 kcal. vet 11 g (waarvan verzadigd
Rosé in maart, is dat niet gek? Nou in
bakplaat met
3g). koolhydraten 6 g. eiwit 5 g.
Zuid-Afrika zeker niet! Want daar is het nu
bakpapier
vezels 2 g, zout 0.2 g
zomer. En dat niet alleen: het is ook nog eens
oogsttijd. Dat betekent dat de rijpe druiven
worden geplukt, geperst en omgezet in wijn.
Bij rosé wordt de wijn gemaakt van blauwe
druiven en krijgt hij zijn lichtroze kleur door
een kort contact met de schillen. Het resultaat
is een verfrissende wijn, die je het gevoel geeft
alsof het elke dag zomer is. Zelfs in maart.
Hoop Huis Rosé
De Zuid Afrikaanse Hoop Huis
Rosé is een verfrissende wijn
waarin je de smaak van licht
FES
ed
rood zomerfruit herkent. Denk
aan aardbeien, frambozen,
4
kersen, grapefruit en een
DP HUIS
vleugje limoen. De druiven
waarvan deze wijn wordt
gemaakt staan aangeplant in
de West-Kaap. Er is in Zuid-
Afrika al sinds 1659 sprake van
wijnbouw, maar toch wordt het
land gerekend tot een van de
‘nieuwe wereld’ wijnlanden.
Ge
m
re
NN
5
Boodschappen 1312020 69