Deen - Folder van 02.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 55




Hier is pagina 55 van 87 pagina's van de Deen folder, geldig van 02.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

WARME DESSERTS

Gebakken rijs

tdessert met

marmeladesiroop

tet

|

NAGERECHT VOOR 6 PERSONEN

CA. 20 MINUTEN + 1,5 UUR OVENTIJD

un

®

>|

100 g dessert- of risottorijst

500 mi volle melk

500 mi slagroom

75 g (riet)suiker

1 zakje vanillesuiker

25 g boter

200 g sinaasappelmarmelade

FLE

&

Ru

ovenschaal, ingevet

=

I

Ve

Bereiden

ë

Verwarm de oven voor'op 1808€

W

as de

a2

le

rijst tot het water doorzichtig is. Kook de

= nu

>

melk met de room, suikeren vanillesuiker

tot de suiker is opgelost. Voeg de rijst toe

a)

en roer kort door. Giet het mengsel in de

ovenschaal. Verdeel blokjes boter ero

r

en bak circa 15 minuten in de oven.

Verlaag vervolgens de oventemperatuur

naar 150°C en bak 1-1,5 uur, tótde

rijst gaar is. Verwarm de marmelade

met 75 ml water in een pannetje, Giet

deze siroop over het rijstdessert en zet

éen paar minuten onder de ovengrill

Appel-rozijnenclafoutis met sinaasappelroom

Let goed op dat de marmelade niet

verbrandt.

mi

AGERECHT VOOR 6 PER

NEN

ater toe en g

ar de appels en

CA

MINUTEN + 45 MINUTEN

ijr

n hierin circ.

a 15 minute

0°C

570 kcal, vet 36 g (waarvan verzadigd

OVENTIJD

ar

1de

1 voor Op

23 g). koolhydraten 55 g. elwit 6 g.

strooi de

1 met een

bei

ie

ei

Sm

de rest v

n

vezels -g.zout0.2g

60 g boter

ae

100 g witte basterdsuiker

bo

ter gi

sdbruin. Klop de eieren |

m

t de rest van de bası

Tip

4 appels, geschild en in partjes

Ook lekker met een laagje abrikozenjam.

4 eetl. rozijnen

voeg al kloppend de bloem toe. V

o!

4 eieren

vol

alk

pp:

ide

om

1784

2 eetl. bloem

e

br

toe. Giet di

es

ag in

100 ml melk

de oven

al en verde

Lc

af

150 ml slagroom

en ro,

nen os

rh

Bak ir

rasp van 1 sinaasappel

de oven in 4

45m

ng

ruin,

Me

naas

Irasp met de

1 zakje vanillesuiker

g de

125 ml crème fraîche

vanillesuiker

n crèl

ct

raîche. S

eer

de clafoutis met

oom

evt. poedersuiker, om te bestuiven

2ze sinaasappe

st

'entueel met poede

ovenschaal, ingevet

I

Bereiden

cal, ve

waar

n ver

adigd

Verhit 20

"am boter in een

ke

oolh:

dr

en 36 g. e

De zu,

pan. Voeg

3

ik

n

vezels 2g

x

») 57