Deen - Folder van 02.03.2020 tot 31.03.2020 - Pagina 68




Hier is pagina 68 van 87 pagina's van de Deen folder, geldig van 02.03.2020 tot 31.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

+

Samosa’s met korianderdip

jke naam

tro

_Makkel

:

Zuid-Afrikaanse wijnen hebben in Nederland een buitengewoon groot

ta

VOOR 16 STUKS

marktaandeel. Misschien komt het door de Nederlandse connectie met

CA. 30 MINUTEN

de Kaap. Per slot van rekening was het de VOC die de druivenplant naar

Zuid-Afrika heeft gebracht. Aannemelijker is het dat Nederlanders de

+ 15 MINUTEN OVENTIJD

Afrikaanse namen van de wijnproducenten makkelijk kunnen onthouden,

150 g kruimige aardappels,

zoals Schoondal, Danie de Wet, Zuydpunt en natuurlijk Hoop Huis.

geschild en in blokjes

1 wortel, in kleine blokjes

100 g (diepvries)doperwten

4 eetl. Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook, geperst

handje koriander, fijngesneden

3 eetl. zonnebloemolie

1 eetl. kerriepoeder

Ma theel. komijnzaad

of -poeder (djinten)

1ui, gesnipperd

2 cm verse gember,

geschild en geraspt

4 vellen filodeeg, ontdooid

bakplaat met bakpapier

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C

=

eg

Wis

Kook de aardappel- en wortelblokjes

in circa 15 minuten gaar. Voeg de

laatste 5 minuten de doperwten toe

en giet daarna af. Meng intussen de

yoghurt met een half teentje knoflook

en de koriander. Breng op smaak met

zout en peper en houd apart. Verhit

8

leetlepel zonnebloemolie in een

koekenpan en bak hierin de kerrie,

komijn, ui. gember en de rest van de

knoflook circa 2 minuten. Voeg de

CE

aardappel. wortel en doperwten toe en

bak nog 2 minuten. Stamp het geheel

Gn

grof en breng op smaak met zout en

peper. Snijd de vellen filodeeg in de

lengte in 4 gelijke repen en bestrijk met

zonnebloemolie. Schep op elke rechter

um

onderhoek 1 eetlepel van de vulling.

Vouw de repen deeg driehoeksgewijs

®

op tot pakketjes. Leg de driehoekjes op

de bakplaat en bak in de oven in circa

>

15 minuten goudbruin. Serveer met de

in

korianderdip.

CEES

60 kcal, vet 2 g (waarvan verzadigd

1). koolhydraten 7 g. eiwit 1g

2

vezels 1g. zout -g

®

PE

SA

EA

AU

N

ii

14

en

dy

1

70 Boodschappen | 312020