Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ALLES OVER

RARES

L

E

ey

GD

Soja of nee

Vleesvervangers op basis van groenten,

bonen of peulvruchten … Wat is

nu eigenlijk het verschil?

SOJA VS. GROENTE

Te veel vlees eten is niet gezond. Maar vlees

bevat natuurlijk ook voedingsstoffen. Denk

SCHIJF VAN VIJF

aan eiwitten, ijzer en vitaminen. Kijk je naar het

Wat wordt nou precies bedoeld met de term

eiwitgehalte en de hoeveelheid vitamine BIJ2 en ijzer,

vleesvervanger'? Het gaat om producten die

dan scoren sojaburgers als vleesvervangers het best.

echt gelijkwaardig zijn aan vlees. Een goede

Groenteburgers bevatten minder eiwit en ijzer.

vleesvervanger bevat eiwit, ijzer, vitamine B]

Maar af en toe kun je je tanden best in zo'n lekkere

en/of vitamine B12, weinig zout en is het liefst ook

groenteburger zetten. Ons eetpatroon is al zo

een duurzamere keuze dan vlees. Deze vlees-

gevarieerd, dat onze overige voeding gemiddeld al

vervangers staan dan ook gewoon in de

meer eiwit bevat dan we dagelijks nodig hebben.

Schijf van Vijf. De meest bekende zijn vegetarische

(bron: Consumentenbond)

burgers en stukjes of balletjes, maar ook tofu,

tempeh, eieren, peulvruchten en noten zijn goede

vervangers. En mooi meegenomen: vleesvervangers

zijn vaak niet duurder dan een stukje vlees.

OUD EN NIEUW

(bron: Voedingscentrum)

Traditionele producten zoals tofu, tempeh en

het iets minder bekende seitan (een veganis-

tisch product van tarwegluten), zijn weinig

bewerkt en worden in Azië al eeuwenlang

gegeten. Nieuwe vleesvervangers zijn meer

FIJNE BITE

bewerkte producten zoals vegetarische

Niet alleen qua smaak, ook qua 'mond-

burgers, worsten (vaak op basis van soja) en

gevoel’ hebben vleesvervangers een

gehakt. Dit zijn, in tegenstelling tot tofu en

vlucht genomen. De ‘spekjes’, ‘rulstukjes’

tempeh, vaker kant-en-klaarproducten. En de

en ‘nuggets’ hebben een fijne bite en een

ontwikkeling staat nog niet stil: ook wieren,

structuur die echt op vlees lijkt. Hoe dat

algen, insecten en kweekvlees zijn in opkomst.

kan? De peulvruchten en andere

ingrediënten zijn zo bewerkt, dat er

eiwitdraden ontstaan, met de bekende

structuur van vlees.

LEKKER SNEL

Fijne bijkomstigheid van vleesvervangers is de bereidings-

tijd. Die is namelijk kort. In veel gevallen zijn ze al bereid,

zodat je ze alleen nog maar kort hoeft te bakken. In de

pan, oven of op de barbecue. Je vindt serveersuggesties

op de verpakking. En die zijn legio: je kunt vleesvervangers

gebruiken in zowel een maaltijd met groente en aard-

appelen, als roerbakmaaltijden, in pastagerechten

of bijvoorbeeld nasi.

allerhande