Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 29

Hier is pagina 29 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ALLES OVER
RARES
L
E
ey
GD
Soja of nee
Vleesvervangers op basis van groenten,
bonen of peulvruchten … Wat is
nu eigenlijk het verschil?
SOJA VS. GROENTE
Te veel vlees eten is niet gezond. Maar vlees
bevat natuurlijk ook voedingsstoffen. Denk
SCHIJF VAN VIJF
aan eiwitten, ijzer en vitaminen. Kijk je naar het
Wat wordt nou precies bedoeld met de term
eiwitgehalte en de hoeveelheid vitamine BIJ2 en ijzer,
vleesvervanger'? Het gaat om producten die
dan scoren sojaburgers als vleesvervangers het best.
echt gelijkwaardig zijn aan vlees. Een goede
Groenteburgers bevatten minder eiwit en ijzer.
vleesvervanger bevat eiwit, ijzer, vitamine B]
Maar af en toe kun je je tanden best in zo'n lekkere
en/of vitamine B12, weinig zout en is het liefst ook
groenteburger zetten. Ons eetpatroon is al zo
een duurzamere keuze dan vlees. Deze vlees-
gevarieerd, dat onze overige voeding gemiddeld al
vervangers staan dan ook gewoon in de
meer eiwit bevat dan we dagelijks nodig hebben.
Schijf van Vijf. De meest bekende zijn vegetarische
(bron: Consumentenbond)
burgers en stukjes of balletjes, maar ook tofu,
tempeh, eieren, peulvruchten en noten zijn goede
vervangers. En mooi meegenomen: vleesvervangers
zijn vaak niet duurder dan een stukje vlees.
OUD EN NIEUW
(bron: Voedingscentrum)
Traditionele producten zoals tofu, tempeh en
het iets minder bekende seitan (een veganis-
tisch product van tarwegluten), zijn weinig
bewerkt en worden in Azië al eeuwenlang
gegeten. Nieuwe vleesvervangers zijn meer
FIJNE BITE
bewerkte producten zoals vegetarische
Niet alleen qua smaak, ook qua 'mond-
burgers, worsten (vaak op basis van soja) en
gevoel’ hebben vleesvervangers een
gehakt. Dit zijn, in tegenstelling tot tofu en
vlucht genomen. De ‘spekjes’, ‘rulstukjes’
tempeh, vaker kant-en-klaarproducten. En de
en ‘nuggets’ hebben een fijne bite en een
ontwikkeling staat nog niet stil: ook wieren,
structuur die echt op vlees lijkt. Hoe dat
algen, insecten en kweekvlees zijn in opkomst.
kan? De peulvruchten en andere
ingrediënten zijn zo bewerkt, dat er
eiwitdraden ontstaan, met de bekende
structuur van vlees.
LEKKER SNEL
Fijne bijkomstigheid van vleesvervangers is de bereidings-
tijd. Die is namelijk kort. In veel gevallen zijn ze al bereid,
zodat je ze alleen nog maar kort hoeft te bakken. In de
pan, oven of op de barbecue. Je vindt serveersuggesties
op de verpakking. En die zijn legio: je kunt vleesvervangers
gebruiken in zowel een maaltijd met groente en aard-
appelen, als roerbakmaaltijden, in pastagerechten
of bijvoorbeeld nasi.
allerhande