Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 93

Hier is pagina 93 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Chili in een fles
Wijn maken is voor Matías Ríos van het Chileense Cono Sur
meer dan een baan: het is zijn passie. Hij doet zijn uiterste best
om dat zo duurzaam mogelijk te doen.
iet alleen Nederlanders zweren
rs
le
bij de fiets. Bij het Chileense
wijnbedrijf Cono Sur is het
GV
stalen ros net zo geliefd. Zozeer
à
dat de tweewieler groot op het etiket staat.
‘Het is een eerbetoon aan onze medewer-
Cono Sur
kers’, zegt Matías Ríos, hoofdwijnmaker
bij Cono Sur. ‘Toen we een kunstenaar
naar de wijngaarden lieten komen om
inspiratie op te doen en de geest van ons
bedrijf te vangen, zag hij meteen dat
iedereen zich daar per fiets verplaatst.
CHILI
Het model op het etiket is zelfs hetzelfde
als destijds in de wijngaard stond!’
VAN
In Chili liggen de wijngaarden ingeklemd tussen de Stille Oceaan
Ganzen op de loonlijst
aan de ene kant en het Andesgebergte aan de andere kant.
De fietsen in de wijngaard laten ook zien
dat duurzaamheid bij Cono Sur hoog in
het vaandel staat. ‘Duurzaamheid is meer
het best tot hun recht komen: cabernet
dan biologisch boeren’, meent Matías.
Maar dat is nooit een probleem in Chili.
‘Maar het begint wel in de wijngaard.’ Dus
Het langgerekte land in Zuid-Amerika
sauvignon uit Maipo, Colchagua en
scharrelen er bijvoorbeeld ganzen rond,
heeft het ideale wijnbouwklimaat, met aan
Maule, syrah uit Limarí, carmenère uit
om hun lievelingsmaaltje van ‘burrito’s’
de ene kant de Stille Oceaan, die voor
Colchagua. De wijn heeft zoveel facetten:
bijeen te jagen — geen gevulde wraps maar
verkoeling zorgt, en aan de andere kant
hij is fruitig, met kersen en pruimen, er zit
grote, voor de oogst zeer schadelijke
het Andesgebergte. Het smeltwater van
peper in, zelfs viooltjes … Het is echt een
insecten met dezelfde naam. Duurzaam-
de bergtoppen vult de rivieren en voorziet
wijn met een persoonlijkheid.”
heid is ook sociaal ondernemen: ‘We
de wijngaarden van het broodnodige
Een dergelijke wijn wordt meestal bij
vinden het belangrijk om goed voor onze
vocht. En er is ook een grote variatie
rundvlees of wild gedronken, maar wie
omgeving te zorgen en daar horen onze
bodemtypen, die allemaal hun specifieke
zegt dat je er niet net zo goed een gerecht
medewerkers bij” Lachend: ‘Dat geldt
stempel drukken op de uiteindelijke wijn.
zonder vlees bij kunt eten? Matías stelt
uiteraard ook voor onze ganzen.”
een aantal traditionele Chileense schotels
Persoonlijkheid
Daarnaast wordt veel energie opgewekt
voor, zoals pastel de choclo, een kruidige
door middel van zonnepanelen en zijn de
Gevraagd naar zijn persoonlijke favoriet
maispastei, en tomaticán, een stoofpot
flessen minder zwaar gemaakt, zodat het
valt Matías even stil. ‘Weet je, het is als
met tomaat, aardappel en mais. Pittige
totale gewicht minder is en ze dus milieu-
vragen welke van mijn kinderen me het
curry's en bijvoorbeeld stoofschotels met
liefste is … Maar vooruit: de Cabernet
vriendelijker hun weg naar wijnliefhebbers
pompoen, aubergine of paddenstoelen
over de hele wereld kunnen vinden.
Sauvignon Carmenère Syrah is me heel
hebben genoeg persoonlijkheid om
dierbaar. Het is Chili in een fles. De
met de karaktervolle wijn van Matías te
Ideale omstandigheden
verschillende druivensoorten voor deze
worden gecombineerd. Maar met of
Dat alles mag echter nooit ten koste gaan
wijn komen elk uit verschillende gebieden
zonder vlees, de passie die de wijnmaker
van de kwaliteit, gaat Matías verder.
rondom het wijnhuis, van de plek waar ze
erin heeft gestopt proef je toch wel.