Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 93




Hier is pagina 93 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Chili in een fles

Wijn maken is voor Matías Ríos van het Chileense Cono Sur

meer dan een baan: het is zijn passie. Hij doet zijn uiterste best

om dat zo duurzaam mogelijk te doen.

iet alleen Nederlanders zweren

rs

le

bij de fiets. Bij het Chileense

wijnbedrijf Cono Sur is het

GV

stalen ros net zo geliefd. Zozeer

à

dat de tweewieler groot op het etiket staat.

‘Het is een eerbetoon aan onze medewer-

Cono Sur

kers’, zegt Matías Ríos, hoofdwijnmaker

bij Cono Sur. ‘Toen we een kunstenaar

naar de wijngaarden lieten komen om

inspiratie op te doen en de geest van ons

bedrijf te vangen, zag hij meteen dat

iedereen zich daar per fiets verplaatst.

CHILI

Het model op het etiket is zelfs hetzelfde

als destijds in de wijngaard stond!’

VAN

In Chili liggen de wijngaarden ingeklemd tussen de Stille Oceaan

Ganzen op de loonlijst

aan de ene kant en het Andesgebergte aan de andere kant.

De fietsen in de wijngaard laten ook zien

dat duurzaamheid bij Cono Sur hoog in

het vaandel staat. ‘Duurzaamheid is meer

het best tot hun recht komen: cabernet

dan biologisch boeren’, meent Matías.

Maar dat is nooit een probleem in Chili.

‘Maar het begint wel in de wijngaard.’ Dus

Het langgerekte land in Zuid-Amerika

sauvignon uit Maipo, Colchagua en

scharrelen er bijvoorbeeld ganzen rond,

heeft het ideale wijnbouwklimaat, met aan

Maule, syrah uit Limarí, carmenère uit

om hun lievelingsmaaltje van ‘burrito’s’

de ene kant de Stille Oceaan, die voor

Colchagua. De wijn heeft zoveel facetten:

bijeen te jagen — geen gevulde wraps maar

verkoeling zorgt, en aan de andere kant

hij is fruitig, met kersen en pruimen, er zit

grote, voor de oogst zeer schadelijke

het Andesgebergte. Het smeltwater van

peper in, zelfs viooltjes … Het is echt een

insecten met dezelfde naam. Duurzaam-

de bergtoppen vult de rivieren en voorziet

wijn met een persoonlijkheid.”

heid is ook sociaal ondernemen: ‘We

de wijngaarden van het broodnodige

Een dergelijke wijn wordt meestal bij

vinden het belangrijk om goed voor onze

vocht. En er is ook een grote variatie

rundvlees of wild gedronken, maar wie

omgeving te zorgen en daar horen onze

bodemtypen, die allemaal hun specifieke

zegt dat je er niet net zo goed een gerecht

medewerkers bij” Lachend: ‘Dat geldt

stempel drukken op de uiteindelijke wijn.

zonder vlees bij kunt eten? Matías stelt

uiteraard ook voor onze ganzen.”

een aantal traditionele Chileense schotels

Persoonlijkheid

Daarnaast wordt veel energie opgewekt

voor, zoals pastel de choclo, een kruidige

door middel van zonnepanelen en zijn de

Gevraagd naar zijn persoonlijke favoriet

maispastei, en tomaticán, een stoofpot

flessen minder zwaar gemaakt, zodat het

valt Matías even stil. ‘Weet je, het is als

met tomaat, aardappel en mais. Pittige

totale gewicht minder is en ze dus milieu-

vragen welke van mijn kinderen me het

curry's en bijvoorbeeld stoofschotels met

liefste is … Maar vooruit: de Cabernet

vriendelijker hun weg naar wijnliefhebbers

pompoen, aubergine of paddenstoelen

over de hele wereld kunnen vinden.

Sauvignon Carmenère Syrah is me heel

hebben genoeg persoonlijkheid om

dierbaar. Het is Chili in een fles. De

met de karaktervolle wijn van Matías te

Ideale omstandigheden

verschillende druivensoorten voor deze

worden gecombineerd. Maar met of

Dat alles mag echter nooit ten koste gaan

wijn komen elk uit verschillende gebieden

zonder vlees, de passie die de wijnmaker

van de kwaliteit, gaat Matías verder.

rondom het wijnhuis, van de plek waar ze

erin heeft gestopt proef je toch wel.