Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 79




Hier is pagina 79 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE GROEN(T)E OVEN

PREITAART MET OUDE

KAAS EN PISTACHEDEEG

« 50 g pistachenoten (bakje 95 g)

3 Rasp ondertussen de oude kaas. Snijd de

@® 150 g koude roomboter (pakje 250 g.

knoflook fijn en rasp de gele schil van de

De Zaanse Hoeve)

citroen. Meng de kaas, knoflook, het

pn

© 300 g tarwebloem + om te bestuiven

citroenrasp. de crème fraîche en lei met

(pak 1 kilo)

wat peper en eventueel zout. Klop het

@® 1tl zout (pak 1 kilo)

laatste ei in een ander kommetje los.

sr

*

® 3 witte scharreleieren (doos 10 stuks)

4 Neem de prei met behulp van het

@ 700 g prei (ca. 3 stuks)

bakpapier van de bakplaat en houd apart.

We

® 3el olijfolie extra vierge (fles 1 liter)

Bekleed de bakplaat opnieuw met

@® 100 g oude kaas 48+ (stuk 440 g.

bakpapier. Rol het deeg op een met bloem

De Zaanse Hoeve)

bestoven werkblad uit tot een ronde lap

® 1 teen knoflook (netje 250 g)

met strakke randen van ® 35 cm en leg op

« | citroen (schoongeboend)

de bakplaat. Verdeel het kaasmengsel over

® 200 g crème fraîche (beker.

het deeg. maar laat 5 em van de randen vrij

De Zaanse Hoeve)

5 Haal de warme prei enigszins los met de

« vershoudfolie

keukentang en leg eerst de goed geroos-

« bakpapier

terde dunne stroken (lamellen) in mooie

« keukentang

strakke, verticale lijnen over het kaasmeng-

sel. Vouw de uiteinden van de prei aan de

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak

boven- en onderkant van de cirkel een

de pistachenoten zo fijn mogelijk. Snijd de

beetje om, zodat de randen vrij blijven en je

LR

roomboter in blokjes. Meng de bloem met

de cirkelvorm en strakke lijnen behoudt.

het zout in een kom. Kneed de roomboter

Leg daarover eenzelfde laag met wat

enleier snel met je vingers doorheen tot

blekere preilamellen.

M"

en egaal deeg. Kneed de pistache erdoor

6 Vouw de vrije randen van het deeg over

en voeg lel koud water toe, zodat er een

de prei en bestrijk deze randen met het

soepel deeg ontstaat. Vorm er een bal van,

geklutste ei. Bak de taart in het midden van

wikkel in vershoudfolie en laat minimaal

de oven in 30-35 min. gaar. Het deeg moet

30 min. in de koelkast rusten tot gebruik.

goudbruin zijn en de prei mooi diepbruin.

Laat ca. 5 min. afkoelen en serveer. Lekker

2 Snijd ondertussen lem van de onderkant

van de prei en 5 cm van de bovenkant,

met een salade.

SE

zodat ze ca. 25 cm lang zijn. Verwijder

eventueel taaie buitenste bladeren. (Was

BEVAT pp. 1070 kcal : 28 g eiwit 76 g vet,

de afgesneden stukken en bladeren en

waarvan 42 g verz. : 64 g koolhydraten.

bewaar in een afgesloten zak in de vriezer

waarvan 10 g suikers : 14 g zout

om later soep van te trekken.) Halveer de

-9 g vezels - Prijs p.p. €195

=

preiin de lengte en spoelgoedschoon.

Ya

Schud de prei droog en verdeel met de

snijkant naar beneden over een met bak-

Mooi rood …

papier beklede bakplaat. Verdeel de olie,

is lekker! Op de website

peper en eventueel zout erover. Rooster in

het midden van de oven in ca. 15 min. gaar

=

op ons YouTube-kanaal vind

en deels goudbruin aan de boven- en

handige ie shae Ho

onderkant. Zet de oven op 180 °C.

allerhande