Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 79

Hier is pagina 79 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE GROEN(T)E OVEN
PREITAART MET OUDE
KAAS EN PISTACHEDEEG
« 50 g pistachenoten (bakje 95 g)
3 Rasp ondertussen de oude kaas. Snijd de
@® 150 g koude roomboter (pakje 250 g.
knoflook fijn en rasp de gele schil van de
De Zaanse Hoeve)
citroen. Meng de kaas, knoflook, het
pn
© 300 g tarwebloem + om te bestuiven
citroenrasp. de crème fraîche en lei met
(pak 1 kilo)
wat peper en eventueel zout. Klop het
@® 1tl zout (pak 1 kilo)
laatste ei in een ander kommetje los.
sr
*
® 3 witte scharreleieren (doos 10 stuks)
4 Neem de prei met behulp van het
@ 700 g prei (ca. 3 stuks)
bakpapier van de bakplaat en houd apart.
We
® 3el olijfolie extra vierge (fles 1 liter)
Bekleed de bakplaat opnieuw met
@® 100 g oude kaas 48+ (stuk 440 g.
bakpapier. Rol het deeg op een met bloem
De Zaanse Hoeve)
bestoven werkblad uit tot een ronde lap
® 1 teen knoflook (netje 250 g)
met strakke randen van ® 35 cm en leg op
« | citroen (schoongeboend)
de bakplaat. Verdeel het kaasmengsel over
® 200 g crème fraîche (beker.
het deeg. maar laat 5 em van de randen vrij
De Zaanse Hoeve)
5 Haal de warme prei enigszins los met de
« vershoudfolie
keukentang en leg eerst de goed geroos-
« bakpapier
terde dunne stroken (lamellen) in mooie
« keukentang
strakke, verticale lijnen over het kaasmeng-
sel. Vouw de uiteinden van de prei aan de
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak
boven- en onderkant van de cirkel een
de pistachenoten zo fijn mogelijk. Snijd de
beetje om, zodat de randen vrij blijven en je
LR
roomboter in blokjes. Meng de bloem met
de cirkelvorm en strakke lijnen behoudt.
het zout in een kom. Kneed de roomboter
Leg daarover eenzelfde laag met wat
enleier snel met je vingers doorheen tot
blekere preilamellen.
M"
en egaal deeg. Kneed de pistache erdoor
6 Vouw de vrije randen van het deeg over
en voeg lel koud water toe, zodat er een
de prei en bestrijk deze randen met het
soepel deeg ontstaat. Vorm er een bal van,
geklutste ei. Bak de taart in het midden van
wikkel in vershoudfolie en laat minimaal
de oven in 30-35 min. gaar. Het deeg moet
30 min. in de koelkast rusten tot gebruik.
goudbruin zijn en de prei mooi diepbruin.
Laat ca. 5 min. afkoelen en serveer. Lekker
2 Snijd ondertussen lem van de onderkant
van de prei en 5 cm van de bovenkant,
met een salade.
SE
zodat ze ca. 25 cm lang zijn. Verwijder
eventueel taaie buitenste bladeren. (Was
BEVAT pp. 1070 kcal : 28 g eiwit 76 g vet,
de afgesneden stukken en bladeren en
waarvan 42 g verz. : 64 g koolhydraten.
bewaar in een afgesloten zak in de vriezer
waarvan 10 g suikers : 14 g zout
om later soep van te trekken.) Halveer de
-9 g vezels - Prijs p.p. €195
=
preiin de lengte en spoelgoedschoon.
Ya
Schud de prei droog en verdeel met de
snijkant naar beneden over een met bak-
Mooi rood …
papier beklede bakplaat. Verdeel de olie,
is lekker! Op de website
peper en eventueel zout erover. Rooster in
het midden van de oven in ca. 15 min. gaar
=
op ons YouTube-kanaal vind
en deels goudbruin aan de boven- en
handige ie shae Ho
onderkant. Zet de oven op 180 °C.
allerhande