Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 42




Hier is pagina 42 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZOETE AARDAPPEL

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg

hand hierbij boven de schaal rodekool,

MET KIKKERERWTEN

de zoete aardappelen in een ovenschaal

zodat het sap wordt opgevangen. Voeg

EN RODEKOOL

en bak ze in 45-50 min. gaar. Spoel onder-

de sinaasappelparten toe aan de kool.

tussen de kikkererwten onder koud

Knijp wat je overhoudt van de sinaasappels

stromend water en laat uitlekken. Roer de

uit boven een kommetje. Meng dit met het

harissa in een kom los met 1 el olie. Voeg de

sinaasappelrasp. de rest van de olie, de

uitgelekte kikkererwten toe en meng goed,

chilivlokken en zout naar smaak tot een

« lkilo zoete aardappelen (gelijke grootte)

zodat alle kikkererwten een laagje harissa

dressing. Schep door de kool.

« lpot biologische kikkererwten (350 g)

hebben. Verdeel over een met bakpapier

4 Snijd de knoflook heel fijn en meng met

« 2elharissa (potje 200 g. Mezeast)

beklede bakplaat en bestrooi eventueel

de yoghurt. Voeg 3 el water toe en roer tot

® 3el olijfolie mild (fles I liter)

met zout. Schuif na 30 min. baktijd boven

een gladde saus. Verhit een koekenpan

« 450 grodekool (ca. een halve)

de zoete aardappelen in de oven en bak in

zonder olie of boter en rooster het sesam-

© 2 salade-uien

nog 15-20 min. goudbruin en knapperig.

zaad op laag vuur in ca. 3 min. goudbruin.

« bakje platte peterselie (15 g)

2 Verwijder ondertussen de kern van de

5 Halveer de zoete aardappelen in de

« 2 handsinaasappels (schoongeboend)

halve rodekool. Snijd de kool in zo dun

lengte. Druk ze in het midden met een lepel

« Va tl chilivlokken

mogelijke plakken. Snijd vanaf de zijkant:

wat in, zodat je ze makkelijker kunt vullen.

® teen knoflook (netje 250 g)

de kool valt dan vanzelf in mooie reepjes uit

Vul met een deel van de rodekoolsalade.

Schep de kikkererwten erop. Bestrooi met

@® 75 g yoghurt Griekse stijl (4x 150 9)

elkaar. Doe in een ruime saladeschaal. Snijd

« 2elsesamzaad

de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes

de rest van de peterselie en het sesamzaad

« ovenschaal 20 x 30 cm

en snijd de peterselie grof. Voeg de ui en de

en besprenkel met de yoghurtsaus.

« bakpapier

helft van de peterselie toe aan de rodekool.

Serveer de rest van de salade apart erbij.

3 Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel.

F

T

Snijd met een scherp mes de oranje schil en

Zijn er vleese!

fer bij?

BEVAT pp. 580 kcal -13 g eiwit -19 g vet,

Bak 150 g runder-

het witte vlies van de sinaasappels en snijd

waarvan 3 g verz. 80 g koolhydraten.

de partjes tussen de vliesjes uit. Houd je

waarvan 20 g suikers -1.2 g zout -18 g vezels

gehakt pp. in een

koekenpan op middel-

“Prijs p.p. € 2.25

hoog vuur rul. Voeg

Lel harissa en een

ar

Va el olijfolie toe en

bak gaar. Vul de zoete

aardappel hiermee.

«cr

A!

PL

ri

FE

r

ed

ie

>

LS

N

man

e:

se

LE]

EN

LES

sf

N

5

-

Si

me

2