Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 42

Hier is pagina 42 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZOETE AARDAPPEL
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg
hand hierbij boven de schaal rodekool,
MET KIKKERERWTEN
de zoete aardappelen in een ovenschaal
zodat het sap wordt opgevangen. Voeg
EN RODEKOOL
en bak ze in 45-50 min. gaar. Spoel onder-
de sinaasappelparten toe aan de kool.
tussen de kikkererwten onder koud
Knijp wat je overhoudt van de sinaasappels
stromend water en laat uitlekken. Roer de
uit boven een kommetje. Meng dit met het
harissa in een kom los met 1 el olie. Voeg de
sinaasappelrasp. de rest van de olie, de
uitgelekte kikkererwten toe en meng goed,
chilivlokken en zout naar smaak tot een
« lkilo zoete aardappelen (gelijke grootte)
zodat alle kikkererwten een laagje harissa
dressing. Schep door de kool.
« lpot biologische kikkererwten (350 g)
hebben. Verdeel over een met bakpapier
4 Snijd de knoflook heel fijn en meng met
« 2elharissa (potje 200 g. Mezeast)
beklede bakplaat en bestrooi eventueel
de yoghurt. Voeg 3 el water toe en roer tot
® 3el olijfolie mild (fles I liter)
met zout. Schuif na 30 min. baktijd boven
een gladde saus. Verhit een koekenpan
« 450 grodekool (ca. een halve)
de zoete aardappelen in de oven en bak in
zonder olie of boter en rooster het sesam-
© 2 salade-uien
nog 15-20 min. goudbruin en knapperig.
zaad op laag vuur in ca. 3 min. goudbruin.
« bakje platte peterselie (15 g)
2 Verwijder ondertussen de kern van de
5 Halveer de zoete aardappelen in de
« 2 handsinaasappels (schoongeboend)
halve rodekool. Snijd de kool in zo dun
lengte. Druk ze in het midden met een lepel
« Va tl chilivlokken
mogelijke plakken. Snijd vanaf de zijkant:
wat in, zodat je ze makkelijker kunt vullen.
® teen knoflook (netje 250 g)
de kool valt dan vanzelf in mooie reepjes uit
Vul met een deel van de rodekoolsalade.
Schep de kikkererwten erop. Bestrooi met
@® 75 g yoghurt Griekse stijl (4x 150 9)
elkaar. Doe in een ruime saladeschaal. Snijd
« 2elsesamzaad
de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes
de rest van de peterselie en het sesamzaad
« ovenschaal 20 x 30 cm
en snijd de peterselie grof. Voeg de ui en de
en besprenkel met de yoghurtsaus.
« bakpapier
helft van de peterselie toe aan de rodekool.
Serveer de rest van de salade apart erbij.
3 Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel.
F
T
Snijd met een scherp mes de oranje schil en
Zijn er vleese!
fer bij?
BEVAT pp. 580 kcal -13 g eiwit -19 g vet,
Bak 150 g runder-
het witte vlies van de sinaasappels en snijd
waarvan 3 g verz. 80 g koolhydraten.
de partjes tussen de vliesjes uit. Houd je
waarvan 20 g suikers -1.2 g zout -18 g vezels
gehakt pp. in een
koekenpan op middel-
“Prijs p.p. € 2.25
hoog vuur rul. Voeg
Lel harissa en een
ar
Va el olijfolie toe en
bak gaar. Vul de zoete
aardappel hiermee.
«cr
A!
PL
ri
FE
r
ed
ie
>
LS
N
man
e:
se
LE]
EN
LES
sf
N
5
-
Si
me
2