Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DUURZAAMHEID

Hoe zit ’t precies?

le

Waarom is minder vlees eten duurzaam en hoe pak

=

je het aan? We stellen 5 vragen over vegetarisch

eten aan expert Isabel Boerdam.

ISABEL BOERDAM

is vega-foodspecialist

©

en initiatiefnemer van de

Nationale Week Zonder

Hoe geef je smaak aan

je gerechten, als je vlees

Vlees. Daarnaast is

©

Isabel oprichter vanhet

weglaat? ‘Groentenkunnenvoor

groene communicatie-

Waarom is het goed om wat

verbazingwekkend veel smaak zorgen, als

bureau Green Food Lab,

vaker vega te eten? ‘Mindervlees

je ze goed bereidt. Roosteren inde oven

drijvende kracht achter

eten is het makkelijkste wat je kunt doen

isvaak een lekkere manier. Het geefteen

het populaire foodblog

Dehippevegetarier.nl

voor een beter klimaat, dierenwelzijn,

andere smaak dan wanneer groenten worden

en schrijver van het

én jezelf. Als je eenmaal weet hoe je een

gekookt of gestoomd. Met wat peper en

kookboek Vegabijbel.

lekkere vegetarische maaltijd maakt,

olijfolie wordt bloemkool bijvoorbeeld lekker

hoef je geen concessies te doen aan smaak

krokant en krijgt-ie een nootachtige smaak.

én lever je een grote bijdrage aan een betere

Dit kun je ook prima doen met knolselderij

wereld. Want: alsje een jaar lang een dag

en zoete aardappel. Een vegetarisch gerecht

©

per week vlees laat staan, dan bespaar je

vraagt soms om iets meer aankleding.

587 kilometer autorijden aan CO „uitstoot

Nootjes, pitten en zaden zorgen voor een

Hoe zorg je dat vega gerechten

en 750 liter water. Als heel Nederland dat

knapperigaccent. Natuurlijk kunnen kruiden

onderdeel worden van je

doet, is de impact enorm. En: als je minder

ook veel smaak geven. Experimenteer maar

eefpatroon? ‘Om hetvol te houden

vleeseet, ontstaat er op je bord automatisch

eens met specerijenmelanges.”

moet je ervoor openstaan. Ik hoor vaak dat

meer ruimte voor verse groente en

mensen het veel makkelijker en lekkerder

peulvruchten.”

vinden om vegetarisch te koken dan ze

@

vooraf dachten. Het is leuk om te zien dat bij

de helft van de mensen die meedoen aande

Hoe krijg je alle voedingsstoffen

@

binnen die je nodig hebt?

Nationale Week Zonder Vlees, dit blijvend

‘Flexitariërs—die vlees en vis afwisselen met

Welke eerste stappen kun

effect heeft. Ga de uitdaging ook dit jaar

je zetten? ‘Begin met het vervangen

vegetarische gerechten —hoeven niet bang

weer aan, ontdek lekkere nieuwe recepten

van gehaktof stukjes kip in een saus door

te zijn dat ze voedingsstoffen tekortkomen.

en blijf jezelf verrassen. Eten is vooreen

vleesvervangers. Die kun je rop 1 vervangen

Je hebt simpelweg niet elke dag vlees nodig.

grootdeel een gewoonte, veel mensen

Jehoefthet recept niet aan te passen,

Bovendien krijg je door wél kaas, melk en

variëren maar tussen een paar recepten.

maar alleen naar een ander schap in de

yoghurt te eten ook voedingsstoffen binnen,

Zorg dat in jouw variatie een vegetarisch

die ook in vlees zitten. Wie echt helemaal

winkel te lopen. De saus geeft het gerecht

gerecht komt dat je superlekker vindt en

smaak, veel meer dan het vlees dat doet.

geen dierlijke producten eet, moet vitamine

echt bij je past”

Daarna kun je wat meer experimenteren en

Bra bijslikken en doet er goed aan bewust

bijvoorbeeld in plaats van gehakt, linzen

vleesvervangers, noten en peulvruchten te

inde bolognesesaus doen. Ik zou iedereen

eten, voor voldoende ijzer en eiwitten.”

Doe je mee?

willen uitnodigen om 1 keer in de week een

vegetarisch recept te koken dat je nog niet

kent, bijvoorbeeld uit mijn Vegabijbel

ATIONALE

HEB JE OOK EEN VRAAG?

ZONDER

met 150 vegetarische recepten. Of op

Heb je vragen over gezondheid of

VLEES

ah.nl/allerhande natuurlijk. Dan ontdekje

de smaken en variatie van vegetarisch en

duurzaamheidsonderwerpen zoals voedsel-

verspilling of plantaardig eten? Mail naar

plantaardig eten.”

[email protected] en wie weet

Nationale Week Zonder Vlees

behandelen we ze in deze rubriek.

8 t/m 14 maart

allerhande