Albert Heijn - Folder van 28.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 63

Hier is pagina 63 van 100 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 28.02.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DUURZAAMHEID
Hoe zit ’t precies?
le
Waarom is minder vlees eten duurzaam en hoe pak
=
je het aan? We stellen 5 vragen over vegetarisch
eten aan expert Isabel Boerdam.
ISABEL BOERDAM
is vega-foodspecialist
©
en initiatiefnemer van de
Nationale Week Zonder
Hoe geef je smaak aan
je gerechten, als je vlees
Vlees. Daarnaast is
©
Isabel oprichter vanhet
weglaat? ‘Groentenkunnenvoor
groene communicatie-
Waarom is het goed om wat
verbazingwekkend veel smaak zorgen, als
bureau Green Food Lab,
vaker vega te eten? ‘Mindervlees
je ze goed bereidt. Roosteren inde oven
drijvende kracht achter
eten is het makkelijkste wat je kunt doen
isvaak een lekkere manier. Het geefteen
het populaire foodblog
Dehippevegetarier.nl
voor een beter klimaat, dierenwelzijn,
andere smaak dan wanneer groenten worden
en schrijver van het
én jezelf. Als je eenmaal weet hoe je een
gekookt of gestoomd. Met wat peper en
kookboek Vegabijbel.
lekkere vegetarische maaltijd maakt,
olijfolie wordt bloemkool bijvoorbeeld lekker
hoef je geen concessies te doen aan smaak
krokant en krijgt-ie een nootachtige smaak.
én lever je een grote bijdrage aan een betere
Dit kun je ook prima doen met knolselderij
wereld. Want: alsje een jaar lang een dag
en zoete aardappel. Een vegetarisch gerecht
©
per week vlees laat staan, dan bespaar je
vraagt soms om iets meer aankleding.
587 kilometer autorijden aan CO „uitstoot
Nootjes, pitten en zaden zorgen voor een
Hoe zorg je dat vega gerechten
en 750 liter water. Als heel Nederland dat
knapperigaccent. Natuurlijk kunnen kruiden
onderdeel worden van je
doet, is de impact enorm. En: als je minder
ook veel smaak geven. Experimenteer maar
eefpatroon? ‘Om hetvol te houden
vleeseet, ontstaat er op je bord automatisch
eens met specerijenmelanges.”
moet je ervoor openstaan. Ik hoor vaak dat
meer ruimte voor verse groente en
mensen het veel makkelijker en lekkerder
peulvruchten.”
vinden om vegetarisch te koken dan ze
@
vooraf dachten. Het is leuk om te zien dat bij
de helft van de mensen die meedoen aande
Hoe krijg je alle voedingsstoffen
@
binnen die je nodig hebt?
Nationale Week Zonder Vlees, dit blijvend
‘Flexitariërs—die vlees en vis afwisselen met
Welke eerste stappen kun
effect heeft. Ga de uitdaging ook dit jaar
je zetten? ‘Begin met het vervangen
vegetarische gerechten —hoeven niet bang
weer aan, ontdek lekkere nieuwe recepten
van gehaktof stukjes kip in een saus door
te zijn dat ze voedingsstoffen tekortkomen.
en blijf jezelf verrassen. Eten is vooreen
vleesvervangers. Die kun je rop 1 vervangen
Je hebt simpelweg niet elke dag vlees nodig.
grootdeel een gewoonte, veel mensen
Jehoefthet recept niet aan te passen,
Bovendien krijg je door wél kaas, melk en
variëren maar tussen een paar recepten.
maar alleen naar een ander schap in de
yoghurt te eten ook voedingsstoffen binnen,
Zorg dat in jouw variatie een vegetarisch
die ook in vlees zitten. Wie echt helemaal
winkel te lopen. De saus geeft het gerecht
gerecht komt dat je superlekker vindt en
smaak, veel meer dan het vlees dat doet.
geen dierlijke producten eet, moet vitamine
echt bij je past”
Daarna kun je wat meer experimenteren en
Bra bijslikken en doet er goed aan bewust
bijvoorbeeld in plaats van gehakt, linzen
vleesvervangers, noten en peulvruchten te
inde bolognesesaus doen. Ik zou iedereen
eten, voor voldoende ijzer en eiwitten.”
Doe je mee?
willen uitnodigen om 1 keer in de week een
vegetarisch recept te koken dat je nog niet
kent, bijvoorbeeld uit mijn Vegabijbel
ATIONALE
HEB JE OOK EEN VRAAG?
ZONDER
met 150 vegetarische recepten. Of op
Heb je vragen over gezondheid of
VLEES
ah.nl/allerhande natuurlijk. Dan ontdekje
de smaken en variatie van vegetarisch en
duurzaamheidsonderwerpen zoals voedsel-
verspilling of plantaardig eten? Mail naar
plantaardig eten.”
[email protected] en wie weet
Nationale Week Zonder Vlees
behandelen we ze in deze rubriek.
8 t/m 14 maart
allerhande