Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 15
Hier is pagina 15 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
A
AIOLIPLATEAU «can
GREEN GODDESS HUMMUS «rca
BEREIDINGSTIJD: 15-20 MINUTEN
BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN
Voorgerecht 8 personen
Dip of spread 430 ml
Bereidingswijze
10-12 krielaardappeltjes
1 blik kikkererwten à 400 g
1. Giet kikkererwten af en bewaar het vocht voor de
1 bos kleine wortels, schoongemaakt
3 handen babyspinazie
vegan aioli (zie p. 40). Spoel kikkererwten af en
2 bosjes asperges of 2 handen sperziebonen
1 hand peterselieblad
laat uitlekken.
200 g peultjes
1teen knoflook, grof gesneden
2, Maal ze in de keukenmachine of blender met de
1 venkelknol, in de lengte in flinterdunne
4 el extra vergine olijfolie
overige ingrediënten fijn. Zet de hummus tot
plakjes
1el water
gebruik, maximaal 24 uur, in de koelkast.
ijsblokjes
2tl citroensap
1 bosje radijs, grote gehalveerd
Ya tl zout
2 Libanese komkommers (Mediterrane winkel
keukenmachine of blender
of kleine komkommers
1 kleine krop bindsla, blaadjes losgehaald
1 potje of blikje artisjokharten, of 6 gekookte,
gehalveerde artisjokken (optioneel)
5
Li
kt
he
1 recept Green Goddess hummus (zie recept
Kikkererwten en andere gekool
vi
ruchten zijn een fantasti:
p. 43), of andere hummus
t vocht, zoals olie, citroensap of
1 recept vegan aioli (zie recept hiernaast), of
andere aioli
yoghurt, mix je er zo
romige |
5
Als je eel
n nog lichtere
t.
dragonblaadjes (optioneel)
hummus wilt, vervang dan de olijfolie door yogt
Een
groot
root plateau
ten om te
EST
nf
ft iets uit
te fees-
telijks. N
uc
e voorjaa
S=
A.
smaken vormt d
joliplat
Co
heel
rl
lijk voorc
LL 2(O)
K
us
met wat extra
a
OC
:
ñ
0
CE
Im
ho
£à
gerecht va
LT
u
ian.
vegan of
Ind
le
zome
kun
Pe
AN
é
je repen pa
Ka
eng
alve
rde
>
Ë
h
&
Sp
Bereidingswijze
1
Kook krieltjes in een pan gezouten water in
circa 10 minuten gaar. Voeg na 2 minuten
asperges of bonen en peultjes toe en weer
enkele minuten later wortels. Giet af, spoel
koud na en laat uitlekken. Snijd grotere
krieltjes doormidden.
Doe terwijl aardappels koken venkel in een
schaal koud water met ijsblokjes zodat hij
knapperig wordt.
Laat venkel uitlekken en schik met overige
groenten, de aioli en hummus op een grote
platte schaal. Garneer eventueel met dra-
gon en zet op tafel zodat iedereen zichzelf
kan bedienen.
SMULWEB MAGAZINE | 15