Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

A

AIOLIPLATEAU «can

GREEN GODDESS HUMMUS «rca

BEREIDINGSTIJD: 15-20 MINUTEN

BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN

Voorgerecht 8 personen

Dip of spread 430 ml

Bereidingswijze

10-12 krielaardappeltjes

1 blik kikkererwten à 400 g

1. Giet kikkererwten af en bewaar het vocht voor de

1 bos kleine wortels, schoongemaakt

3 handen babyspinazie

vegan aioli (zie p. 40). Spoel kikkererwten af en

2 bosjes asperges of 2 handen sperziebonen

1 hand peterselieblad

laat uitlekken.

200 g peultjes

1teen knoflook, grof gesneden

2, Maal ze in de keukenmachine of blender met de

1 venkelknol, in de lengte in flinterdunne

4 el extra vergine olijfolie

overige ingrediënten fijn. Zet de hummus tot

plakjes

1el water

gebruik, maximaal 24 uur, in de koelkast.

ijsblokjes

2tl citroensap

1 bosje radijs, grote gehalveerd

Ya tl zout

2 Libanese komkommers (Mediterrane winkel

keukenmachine of blender

of kleine komkommers

1 kleine krop bindsla, blaadjes losgehaald

1 potje of blikje artisjokharten, of 6 gekookte,

gehalveerde artisjokken (optioneel)

5

Li

kt

he

1 recept Green Goddess hummus (zie recept

Kikkererwten en andere gekool

vi

ruchten zijn een fantasti:

p. 43), of andere hummus

t vocht, zoals olie, citroensap of

1 recept vegan aioli (zie recept hiernaast), of

andere aioli

yoghurt, mix je er zo

romige |

5

Als je eel

n nog lichtere

t.

dragonblaadjes (optioneel)

hummus wilt, vervang dan de olijfolie door yogt

Een

groot

root plateau

ten om te

EST

nf

ft iets uit

te fees-

telijks. N

uc

e voorjaa

S=

A.

smaken vormt d

joliplat

Co

heel

rl

lijk voorc

LL 2(O)

K

us

met wat extra

a

OC

:

ñ

0

CE

Im

ho

£à

gerecht va

LT

u

ian.

vegan of

Ind

le

zome

kun

Pe

AN

é

je repen pa

Ka

eng

alve

rde

>

Ë

h

&

Sp

Bereidingswijze

1

Kook krieltjes in een pan gezouten water in

circa 10 minuten gaar. Voeg na 2 minuten

asperges of bonen en peultjes toe en weer

enkele minuten later wortels. Giet af, spoel

koud na en laat uitlekken. Snijd grotere

krieltjes doormidden.

Doe terwijl aardappels koken venkel in een

schaal koud water met ijsblokjes zodat hij

knapperig wordt.

Laat venkel uitlekken en schik met overige

groenten, de aioli en hummus op een grote

platte schaal. Garneer eventueel met dra-

gon en zet op tafel zodat iedereen zichzelf

kan bedienen.

SMULWEB MAGAZINE | 15