Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 44
Hier is pagina 44 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
I.
INTERVIEW RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES
Uiteindelijk werd hij ons culinaire geweten: hij nam ons mee
naar Brussel, naar Parijs, naar het WK Chinees koken in
Rotterdam. Hij heeft een neus voor pretentieloze maar ge-
weldige restaurants. We hebben nog nooit zo lekker gege-
Mascha:
ten als met Rik in Parijs: lamshersentjes in ponzu. Ik proef
ze nog. We eten ook heel graag en vaak bij zijn restaurant
“Mijn grote inspiratiebron is Rick Stein.
Madeleine in Utrecht, een bistro met een geweldige kaart’.
Vooral omdat ik het een heel
erg leuke man vind en er graag
Met jullie nieuwe kookboek De wereld thuis nodigen jullie
de lezers uit om de wereld binnen te laten in hun keuken.
naar luister. Hij maakt ook altijd net de
Waar op de wereld hebben jullie, behalve in Parijs, het
dingen die ik heel erg lekker vind.”
lekkerst gegeten?
Ms: ‘In San Sebastian, waar we naartoe gingen voor de
pinxtos. We hebben volop genoten van alle toprestau-
rants en bars vol pinxtos, maar uiteindelijk hadden we de
allermooiste maaltijd daar in een ieniemienie, supersimpel
restaurantje waar we elke dag langs kwamen op weg van
R: ‘Met grof zeezout’.
ons appartement net buiten het centrum naar de bruisende
M: Ja, en dan een hoofdgerecht met rood vlees, ik heb nog
stad. Ze hadden maar vier gerechten op de kaart.
nooit zulk lekker vlees gegeten. Met perfecte aardappeltjes,
Je at daar wat de pot schaftte. Heerlijk! Ik weet het nog
en tomaten met azijn’.
precies. We starten met pimentos padron'.
R: ‘Alles werd op een gloeiend hete plaat neergezet en alle
tafels aten hetzelfde. Dit was eenvoud tot in de perfectie’,
M: ‘En in Manhattan ontdekten we onze inmiddels favoriete
Rueben sandwich in een Joodse deli. Sowieso is New York
fantastisch. Al die eetgeuren die ons tegemoet kwamen
toen ik het raampje van de taxi opendeed onderweg van
US
het vliegveld naar het eiland, onvergetelijk!"
nn
men À
R: ‘Ik ben alleen naar Suriname geweest, dat zou wel eens
de next big thing kunnen worden. Wát een smaken. De mix
ADI
van streetfood, heel veel Javaanse en creoolse invloeden,
Bd
heerlijk. Ik heb een frikandel speciaal gegeten op terras 't
x
N
€
Vat middenin Paramaribo. Ik dacht, ik bestel hem gewoon.
Se
=
=
|
Dat was geen frikandel, maar de hemelse invulling van de
=
AR
AD!
le:
=
frikandel. Alles wat een frikandel speciaal zo aangenaam
ka
vs
maakt tot in het kwadraat. Het vlees, de currysaus. Yum’.
Welke plekken zouden jullie nog eens willen bezoeken?
M: ‘Ik Suriname dus’.
\
Be
z ‘Ik hou heel erg van Aziatisch eten: Thais, Vietnamees,
LA
IA
Chinees, Dus ik zou graag nog eens naar Azië gaan. Sin-
[A
>
ed
Mans
Cam CT
gapore, Japan, Tokio. Ik zou ooit naar Tokio voor een inter-
PE
view met René Redzepi van Noma, maar ik werd ziek. Heel
pel |
Le
ed
2
zuur, en tot op heden zijn we er nog steeds niet geweest’.
—
M: ‘Ik hou heel erg van vakantie. Van Spanje, Frankrijk en
Scandinavië. Ik ben alleen niet zo van de verre reizen, maar
=
ik zou dan wel even heel snel op neer willen om een echte
ee
=>
bahn min Vietnam te eten. En ik zou wel naar Groningen
willen voor het gefrituurde ei’,
sus
Er
44 | SMULWEB MAGAZINE