Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 44




Hier is pagina 44 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

I.

INTERVIEW RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES

Uiteindelijk werd hij ons culinaire geweten: hij nam ons mee

naar Brussel, naar Parijs, naar het WK Chinees koken in

Rotterdam. Hij heeft een neus voor pretentieloze maar ge-

weldige restaurants. We hebben nog nooit zo lekker gege-

Mascha:

ten als met Rik in Parijs: lamshersentjes in ponzu. Ik proef

ze nog. We eten ook heel graag en vaak bij zijn restaurant

“Mijn grote inspiratiebron is Rick Stein.

Madeleine in Utrecht, een bistro met een geweldige kaart’.

Vooral omdat ik het een heel

erg leuke man vind en er graag

Met jullie nieuwe kookboek De wereld thuis nodigen jullie

de lezers uit om de wereld binnen te laten in hun keuken.

naar luister. Hij maakt ook altijd net de

Waar op de wereld hebben jullie, behalve in Parijs, het

dingen die ik heel erg lekker vind.”

lekkerst gegeten?

Ms: ‘In San Sebastian, waar we naartoe gingen voor de

pinxtos. We hebben volop genoten van alle toprestau-

rants en bars vol pinxtos, maar uiteindelijk hadden we de

allermooiste maaltijd daar in een ieniemienie, supersimpel

restaurantje waar we elke dag langs kwamen op weg van

R: ‘Met grof zeezout’.

ons appartement net buiten het centrum naar de bruisende

M: Ja, en dan een hoofdgerecht met rood vlees, ik heb nog

stad. Ze hadden maar vier gerechten op de kaart.

nooit zulk lekker vlees gegeten. Met perfecte aardappeltjes,

Je at daar wat de pot schaftte. Heerlijk! Ik weet het nog

en tomaten met azijn’.

precies. We starten met pimentos padron'.

R: ‘Alles werd op een gloeiend hete plaat neergezet en alle

tafels aten hetzelfde. Dit was eenvoud tot in de perfectie’,

M: ‘En in Manhattan ontdekten we onze inmiddels favoriete

Rueben sandwich in een Joodse deli. Sowieso is New York

fantastisch. Al die eetgeuren die ons tegemoet kwamen

toen ik het raampje van de taxi opendeed onderweg van

US

het vliegveld naar het eiland, onvergetelijk!"

nn

men À

R: ‘Ik ben alleen naar Suriname geweest, dat zou wel eens

de next big thing kunnen worden. Wát een smaken. De mix

ADI

van streetfood, heel veel Javaanse en creoolse invloeden,

Bd

heerlijk. Ik heb een frikandel speciaal gegeten op terras 't

x

N



Vat middenin Paramaribo. Ik dacht, ik bestel hem gewoon.

Se

=

=

|

Dat was geen frikandel, maar de hemelse invulling van de

=

AR

AD!

le:

=

frikandel. Alles wat een frikandel speciaal zo aangenaam

ka

vs

maakt tot in het kwadraat. Het vlees, de currysaus. Yum’.

Welke plekken zouden jullie nog eens willen bezoeken?

M: ‘Ik Suriname dus’.

\

Be

z ‘Ik hou heel erg van Aziatisch eten: Thais, Vietnamees,

LA

IA

Chinees, Dus ik zou graag nog eens naar Azië gaan. Sin-

[A

>

ed

Mans

Cam CT

gapore, Japan, Tokio. Ik zou ooit naar Tokio voor een inter-

PE

view met René Redzepi van Noma, maar ik werd ziek. Heel

pel |

Le

ed

2

zuur, en tot op heden zijn we er nog steeds niet geweest’.



M: ‘Ik hou heel erg van vakantie. Van Spanje, Frankrijk en

Scandinavië. Ik ben alleen niet zo van de verre reizen, maar

=

ik zou dan wel even heel snel op neer willen om een echte

ee

=>

bahn min Vietnam te eten. En ik zou wel naar Groningen

willen voor het gefrituurde ei’,

sus

Er

44 | SMULWEB MAGAZINE