Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 81




Hier is pagina 81 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZOETE RECEPTEN

ROMIGE IJSTAART

MET AARDBEIEN EN BASILICUM

Recept van Smulweb Redactie

BEREIDINGSTIJD: 50-60 MINUTEN + 13 UUR WACHTEN

Nagerecht 10 personen

700 g kristalsuiker

1kg diepvriesaardbeien

50 g basilicum, blaadjes en steeltjes + extra

250 q mascarpone

250 q volle yoghurt

2

3 limoenen, geperst

100 g schuimkransjes of meringuenestjes, verkruimeld

250 ml volle slagroom

500 g aardbeien, gehalveerd

1el roze peperkorrels, grof gemalen (optioneel)

grote cakevorm (inhoud 31), ingevet, bekleed met 10 cm overhangend

RE A

bakpapier

N

7

3

keukenmachine

ijsmachine

|

ed

|

Bereidingswijze

=

1

A ab

Doe kristalsuiker met 800 ml water in een grote steelpan met dikke

bodem. Breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook. Roer tot

suiker is opgelost. Laat { minuut borrelen en draai het vuur uit. Laat de

suikersiroop 1 uur afkoelen, zet daarna { uur in de koelkast.

Zet de beklede cakevorm in de diepvries.

w

Doe diepvriesaardbeien in een kom en laat ontdooien.

Maal basilicum met 125 ml van de suikersiroop in de keukenmachine.

Voeg nog 375 ml suikersiroop, mascarpone, yoghurt en 4 eetlepels

7. Schep het aardbeienijs in de cakevorm. Strijk glad en druk iets aan. Zet

limoensap toe en maal glad. Schep in de ijsmachine en verwerk volgens

een nacht in de vriezer.

de gebruiksaanwijzing tot roomijs.

8. Doe gehalveerde aardbeien met 6 eetlepels suikersiroop en eventueel

Schep het basilicumijs in de cakevorm. Strijk glad. Strooi verkruimelde

roze peperkorrels in een kom. Schep om en zet minstens 30 minuten in

schuimkransjes erover en druk aan. Zet 3 uur in de diepvries.

de koelkast,

Was de kom van de keukenmachine af. Doe er ontdooide aardbeien met

9. Meng resterende aardbeienpuree met 4 eetlepels suikersiroop. Zet deze

aardbeiensaus ook in de koelkast.

het eventuele vocht uit de kom in en maal glad. Duw door een zeef als

je niet van pitjes houdt. Meng 500 ml aardbeienpuree met slagroom

10.Stort de ijstaart op een schaal, verwijder het bakpapier en druppel

en 1 eetlepel limoensap. Schep in de ijsmachine en verwerk volgens de

de aardbeiensaus eroverheen. Schep gehalveerde aardbeien erop en

gebruiksaanwijzing tot roomijs.

bestrooi met wat extra basilicumblaadjes. Serveer in plakken.

BOSFRUIT-GRANAAT-

APPELSMOOTHIE

Recept van Smulweb Redactie

BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN

Drank 2 personen

125 ml granaatappelsap, gekoeld

1el honing

I

75 g zachte zijden tofoe (toko)

125 g rood fruit uit diepvries

125 g blauwe bessen uit diepvries, gekoeld

blender of keukenmachine

Bereidingswijze

1. Doe granaatappelsap, honing, tofoe, rood fruit

en blauwe bessen in de blender of keukenma-

chine. Maal tot een gladde smoothie.

2. Verdeel de smoothie over 2 glazen of potjes en

Aa:

serveer meteen.

SMULWEB MAGAZINE | 81