Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 81
Hier is pagina 81 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZOETE RECEPTEN
ROMIGE IJSTAART
MET AARDBEIEN EN BASILICUM
Recept van Smulweb Redactie
BEREIDINGSTIJD: 50-60 MINUTEN + 13 UUR WACHTEN
Nagerecht 10 personen
700 g kristalsuiker
1kg diepvriesaardbeien
50 g basilicum, blaadjes en steeltjes + extra
250 q mascarpone
250 q volle yoghurt
2
3 limoenen, geperst
100 g schuimkransjes of meringuenestjes, verkruimeld
250 ml volle slagroom
500 g aardbeien, gehalveerd
1el roze peperkorrels, grof gemalen (optioneel)
grote cakevorm (inhoud 31), ingevet, bekleed met 10 cm overhangend
RE A
bakpapier
N
7
3
keukenmachine
ijsmachine
|
ed
|
Bereidingswijze
=
1
A ab
Doe kristalsuiker met 800 ml water in een grote steelpan met dikke
bodem. Breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook. Roer tot
suiker is opgelost. Laat { minuut borrelen en draai het vuur uit. Laat de
suikersiroop 1 uur afkoelen, zet daarna { uur in de koelkast.
Zet de beklede cakevorm in de diepvries.
w
Doe diepvriesaardbeien in een kom en laat ontdooien.
Maal basilicum met 125 ml van de suikersiroop in de keukenmachine.
Voeg nog 375 ml suikersiroop, mascarpone, yoghurt en 4 eetlepels
7. Schep het aardbeienijs in de cakevorm. Strijk glad en druk iets aan. Zet
limoensap toe en maal glad. Schep in de ijsmachine en verwerk volgens
een nacht in de vriezer.
de gebruiksaanwijzing tot roomijs.
8. Doe gehalveerde aardbeien met 6 eetlepels suikersiroop en eventueel
Schep het basilicumijs in de cakevorm. Strijk glad. Strooi verkruimelde
roze peperkorrels in een kom. Schep om en zet minstens 30 minuten in
schuimkransjes erover en druk aan. Zet 3 uur in de diepvries.
de koelkast,
Was de kom van de keukenmachine af. Doe er ontdooide aardbeien met
9. Meng resterende aardbeienpuree met 4 eetlepels suikersiroop. Zet deze
aardbeiensaus ook in de koelkast.
het eventuele vocht uit de kom in en maal glad. Duw door een zeef als
je niet van pitjes houdt. Meng 500 ml aardbeienpuree met slagroom
10.Stort de ijstaart op een schaal, verwijder het bakpapier en druppel
en 1 eetlepel limoensap. Schep in de ijsmachine en verwerk volgens de
de aardbeiensaus eroverheen. Schep gehalveerde aardbeien erop en
gebruiksaanwijzing tot roomijs.
bestrooi met wat extra basilicumblaadjes. Serveer in plakken.
BOSFRUIT-GRANAAT-
APPELSMOOTHIE
Recept van Smulweb Redactie
BEREIDINGSTIJD: 5 MINUTEN
Drank 2 personen
125 ml granaatappelsap, gekoeld
1el honing
I
75 g zachte zijden tofoe (toko)
125 g rood fruit uit diepvries
125 g blauwe bessen uit diepvries, gekoeld
blender of keukenmachine
Bereidingswijze
1. Doe granaatappelsap, honing, tofoe, rood fruit
en blauwe bessen in de blender of keukenma-
chine. Maal tot een gladde smoothie.
2. Verdeel de smoothie over 2 glazen of potjes en
Aa:
serveer meteen.
SMULWEB MAGAZINE | 81