Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 60




Hier is pagina 60 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT

E& TOMATEN-OLIJVENPLAATTAART

GEGRILDE STEAK >

MET GEITENKAASCRÈME ecn

MET TOMATENSALADE

Re

Recept uit California dreamin

pt van Smulweb Redactie

BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN + 40-50 MINUTEN IN DE OVEN

BEREIDINGSTIJD: 25 MINUTEN

Lunch- of bijgerecht 4-6 personen

Bereidingswijze

1rol vers bladerdeeg à 270 g

1. Verwarm de oven voor op 190 °C,

Hoofdgerecht 4 personen

(koelvers)

2

Rol bladerdeeg uit en leg met bakpapier en al op de

680 g rundvlees, borst of biefstuk

125 g zachte geitenkaas

bakplaat. Kerf deeg rondom op circa 1 cm van de rand

versgemalen zwarte peper en fleur de sel

1teen knoflook, geperst

in, maar snijd het niet helemaal door.

10 q verse dragon, blaadjes geplukt

versgemalen zwarte peper en zout

Meng geitenkaas in een kom met knoflook, peper

60 g boter, op kamertemperatuur

200 g cherrytomaatjes, gehalveerd,

en zout en besmeer bladerdeeg binnen de kerfrand

5 cm verse mierikswortel, geschild, geraspt

grote in vieren

hiermee.

450 g oertomaten, liefst verschillende kleuren

100 g ontpitte kalamataolijven

Verdeel tomaatjes en olijven over de geitenkaas.

en maten

tel olijfolie

Besprenkel met olijfolie.

3 dikke sneden boerenbrood

1 klein bosje basilicum, blad geplukt

Bak plaattaart in de oven in 40-50 minuten goudbruin

extra vergine olijfolie

bakplaat

en knapperig.

Y2 kleine rode ui, heel fijn gesneden

6. Bestrooi met basilicum en serveer.

8 kleine radijsjes, heel fijn gesneden

ovengrill of gietijzeren grilipan

ROMIGE PAPARDELLE MET KIPFILET EN

ASPERGES

| Opgelet:

Klote El EUR

R



van Smulweb Redactie

zaadlijsten van de

tomaten niet Weg,

BEREIDINGSTIJD: 40-50 MINUTEN

AA CITE

veel smaak.

à

Hoofdgerecht 4 personen

Li

4 kipfilets

&

|

versgemalen zwarte peper en zout

1

2el olijfolie

Bereidingswijze

1

350 g papardelle

Bestrooi vlees aan alle kanten met peper en

Le

20 groene aspergepunten

fleur de sel en leg apart. Verwarm de grill

2 sjalotjes, in dunne ringen

op de hoogste stand of verhit de grillpan op

I

fe)

2tenen knoflook, geperst

middelhoog vuur.

W

250 ml kookroom

Hak helft van dragon fijn en doe in een kom.

125 ml groentebouillon

Voeg boter en 1 eetlepel mierikswortel toe en

RG

4el geraspte Parmezaanse kaas

roer met een vork. Zet de kruidenboter apart.

1 bosje dille of peterselie, fijngesneden

Snijd grote tomaten in vieren, kleine in tweeën

aluminiumfolie

of in vieren. Bewaar met het sap in een kom.

7

Besmeer sneden brood met een beetje olijfolie

à)

0 7,

Bereidingswijze

en gril ze 2-3 minuten aan elke kant. Leg op

=

1. Bestrooi kipfilet met peper en zout.

een rooster en bestrooi met wat fleur de sel.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koe-

Bestrijk vlees met een beetje olijfolie en gril

kenpan en bak kip in circa 15 minuten

3-4 minuten. Draai om en herhaal. Leg het

rondom bruin en gaar. Snijd in plakken

vlees op een rooster, schep er de kruidenboter

en houd warm onder aluminiumfolie.

op en laat rusten.

u

[|

2. Breng intussen een pan water aan de

Scheur geroosterde brood in hapklare stukken

kook en kook papardelle volgens de

en voeg ze toe aan tomaten in de kom. Voeg

aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten aspergepunten toe.

helft van rode ui, olijfolie, % theelepel peper

3. Verhit resterende olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin sjalotjes 5 minuten op laag vuur. Schep

en 1 theelepel fleur de sel toe. Roer en schep

knoflook erdoor en bak { minuut mee.

alles in een schaal.

4. Giet kookroom en groentebouillon erbij en laat indikken tot sausdikte; dit duurt 5-10 minuten.

Snijd het vlees in dunne plakken en schik ze op

5. Giet papardelle en aspergepunten af en leg aspergepunten apart.

de tomatensalade. Bestrooi met radijs, reste-

6. Voeg pasta toe aan de saus. Bestrooi met Parmezaanse kaas, schep om en verdeel over kommen.

rende rode ui en resterende dragon. Voeg een

Bestrooi met peper en zout.

beetje geraspte mierikswortel toe en bestrooi

7. Schik plakken kipfilet en aspergepunten op de pasta en bestrooi met dille of peterselie.

met peper en fleur de sel.

60 | SMULWEB MAGAZINE