Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 46




Hier is pagina 46 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ie

RECEPTEN UIT: DE WERELD THUIS

RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES

MOULES AU ROQUEFORT

Recept uit De wereld thuis

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingswijze

Tel zout

1. Laat een wasbak of afwasteiltje vol koud water lopen, voeg zout en mosselen toe en laat 5 minuten

2 kg mosselen

rusten. Check de mosselen op viezigheid, gooi elke mossel weg die openblijft na hem goed

scheutje witte wijn

dichtgeknepen te hebben of die kapot is.

2 sjalotjes, fijngesneden

2. Schenk wijn in een (mossel)pan en voeg sjalotjes, knoflook en peterselie (houd wat achter ter garnering)

1teentje knoflook, geperst

toe. Leg mosselen erop en laat ze met deksel op de pan ongeveer 8 minuten gaar stomen; schud ze

1bosje peterselie, fijngesneden

tussendoor even om. Schep de mosselen over in een andere pan en houd warm.

200 g crème fraîche

3. Voeg aan achtergebleven kookvocht crème fraîche en monchou toe, roer even goed door en laat

100 g monchou

de saus in een kleine 10 minuten wat inkoken. Brokkel roquefort door de saus.

150 g roquefort

4. Schep saus over mosselen, bestrooi met peterselie en peper en serveer

versgemalen zwarte peper

Lekker met stokbrood of frieten.

ne

cs

F7

0

Ir

U

a

u

|

ed

rz

AS

>>

ze

A

>:

a

\

me

EP

57

a

nn

NY

fi

cam

PER.

f

PAL

de

rs

3

(EN

SE

LM

ts

4

d

;

à

À

2

Zi

Rs

A

Eds

IE

N

Er

%

Ass

N

&

ZZ

8

S

a

>

:

À

NS

a

Ki

Ge

4

En

Öl

TVN

À

|

\

46 | SMULWEB MAGAZINE