Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 64




Hier is pagina 64 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT

>

SALADE VAN WITLOF,

GRIEKSE SALADE

MIDDEN-OOSTERSE

GRAPEFRUIT EN

(VEGA)

KIPGEHAKTBALLETJES

AVOCADO MET

IN SUMAKPITA'S

Recept uit Keto in 5

GEGRILDE ZALM

Recept van Smulweb Red:

Recept van Smulweb Redactie

BEREIDINGSTIJD: 10 MINUTEN

BEREIDINGSTIJD: 40-50 MINUTEN + 5 MINUTEN

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

IN DE OVEN

Lunchgerecht 2 personen

100 g bindsla of little gem, in stukjes

Hoofdgerecht 4 personen

ger!

f

75 g kerstomaatjes, gehalveerd

500 g kipgehakt

=

4 el zwarte olijven, in ringetjes

2 lente-uitjes, fijngesneden

af

4 el verbrokkelde feta of geitenkaas

35 g gepelde pistachenoten, fijngehakt

2 el vinaigrette

3 gedroogde abrikozen, fijngesneden

versgemalen zwarte peper en roze Himalayazout

30 g panko

1el olijfolie

1tl korianderpoeder

1tl komijnpoeder

1ei, losgeklopt

versgemalen zwarte peper en zout

3% el olijfolie

1% el bloem

350 ml kippenbouillon

We

x

2 tl gemalen sumak

LS

4 pita's of kleine platbroodjes

1 bosje koriander, blad geplukt

=

Ya citroen, in 4 partjes

"#,

N

4 el yoghurt of labneh

aluminiumfolie

keukenkwastje

En

bakplaat

EN

x

Hoofdgerecht 4 personen

EN

Bereidingswijze

6 el milde extra vergine olijfolie

1

Kneed gehakt, lente-ui, pistachenoten, abri-

2el citroensap

Ad

kozen, panko, korianderpoeder, komijnpoeder

>

% el honing

%

en ei met wat peper en zout door elkaar. Rol

Va tl gladde mosterd

}

er kleine gehaktballetjes van, ter grootte van

1kleine teen knoflook, geperst

à

golfballen.

5

versgemalen zwarte peper en zout

10

Lo

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan.

3 grapefruits, dik geschild, partjes tussen

4

Bak de gehaktballetjes in circa 20 minuten

vliezen uitgesneden

m;

ET

We

rondom bruin en gaar. Houd warm onder

4-5 stronkjes witlof, in lengte gehalveerd,

aluminiumfolie.

blaadjes losgehaald

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2 grote avocado’s, in dunne parten

eine

Zet intussen de hapjespan terug op het vuur

4 zalmfilets

en verhit 1 eetlepel olijfolie. Roer bloem erdoor

1bosje bieslook, grof gehakt

en bak 1 minuut. Giet er geleidelijk, al roerend,

grillpan

kippenbouillon bij, tot je een glad mengsel

keukenkwastje

hebt. Laat op middelhoog vuur al roerend 5

minuten indikken.

Bereidingswijze

Meng resterende olijfolie met sumak en be-

1

Klop 5 eetlepels olijfolie met citroensap,

strijk pitabroodjes ermee. Leg op de bakplaat

honing, mosterd en knoflook tot een dressing.

en verwarm de sumakpita's 5 minuten in de

Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

oven.

Meng grapefruit, witlof en avocado voorzichtig

1. Doe sla, tomaatjes, olijven, feta en vinaigrette

Doe intussen de gehaktballetjes bij de saus in

en verdeel over 4 borden. Druppel dressing

in een grote kom.

de hapjespan, schep om en warm door. Serveer

eroverheen.

2. Voeg peper en zout toe, sprenkel olijfolie

met de sumakpita's, korianderblad, partjes

Verhit de grillpan tot heet. Bestrijk zalmfilets

erover en schep om.

citroen en yoghurt of labneh.

met resterende olijfolie en bestrooi ze met

3. Schep de salade in twee kommen en serveer.

peper en zout. Gril ze 2-3 minuten per kant in

de grillpan voor medium, of zo gaar als je zelf

lekker vindt.

Leg zalmfilets naast de salade op de borden

en bestrooi het geheel met bieslook.

64 | SMULWEB MAGAZINE