Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 64
Hier is pagina 64 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOOKSCHRIFT
>
SALADE VAN WITLOF,
GRIEKSE SALADE
MIDDEN-OOSTERSE
GRAPEFRUIT EN
(VEGA)
KIPGEHAKTBALLETJES
AVOCADO MET
IN SUMAKPITA'S
Recept uit Keto in 5
GEGRILDE ZALM
Recept van Smulweb Red:
Recept van Smulweb Redactie
BEREIDINGSTIJD: 10 MINUTEN
BEREIDINGSTIJD: 40-50 MINUTEN + 5 MINUTEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN
IN DE OVEN
Lunchgerecht 2 personen
100 g bindsla of little gem, in stukjes
Hoofdgerecht 4 personen
ger!
f
75 g kerstomaatjes, gehalveerd
500 g kipgehakt
=
4 el zwarte olijven, in ringetjes
2 lente-uitjes, fijngesneden
af
4 el verbrokkelde feta of geitenkaas
35 g gepelde pistachenoten, fijngehakt
2 el vinaigrette
3 gedroogde abrikozen, fijngesneden
versgemalen zwarte peper en roze Himalayazout
30 g panko
1el olijfolie
1tl korianderpoeder
1tl komijnpoeder
1ei, losgeklopt
versgemalen zwarte peper en zout
3% el olijfolie
1% el bloem
350 ml kippenbouillon
We
x
2 tl gemalen sumak
LS
4 pita's of kleine platbroodjes
1 bosje koriander, blad geplukt
=
Ya citroen, in 4 partjes
"#,
N
4 el yoghurt of labneh
aluminiumfolie
keukenkwastje
En
bakplaat
EN
x
Hoofdgerecht 4 personen
EN
Bereidingswijze
6 el milde extra vergine olijfolie
1
Kneed gehakt, lente-ui, pistachenoten, abri-
2el citroensap
Ad
kozen, panko, korianderpoeder, komijnpoeder
>
% el honing
%
en ei met wat peper en zout door elkaar. Rol
Va tl gladde mosterd
}
er kleine gehaktballetjes van, ter grootte van
1kleine teen knoflook, geperst
à
golfballen.
5
versgemalen zwarte peper en zout
10
Lo
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
3 grapefruits, dik geschild, partjes tussen
4
Bak de gehaktballetjes in circa 20 minuten
vliezen uitgesneden
m;
ET
We
rondom bruin en gaar. Houd warm onder
4-5 stronkjes witlof, in lengte gehalveerd,
aluminiumfolie.
blaadjes losgehaald
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 grote avocado’s, in dunne parten
eine
Zet intussen de hapjespan terug op het vuur
4 zalmfilets
en verhit 1 eetlepel olijfolie. Roer bloem erdoor
1bosje bieslook, grof gehakt
en bak 1 minuut. Giet er geleidelijk, al roerend,
grillpan
kippenbouillon bij, tot je een glad mengsel
keukenkwastje
hebt. Laat op middelhoog vuur al roerend 5
minuten indikken.
Bereidingswijze
Meng resterende olijfolie met sumak en be-
1
Klop 5 eetlepels olijfolie met citroensap,
strijk pitabroodjes ermee. Leg op de bakplaat
honing, mosterd en knoflook tot een dressing.
en verwarm de sumakpita's 5 minuten in de
Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
oven.
Meng grapefruit, witlof en avocado voorzichtig
1. Doe sla, tomaatjes, olijven, feta en vinaigrette
Doe intussen de gehaktballetjes bij de saus in
en verdeel over 4 borden. Druppel dressing
in een grote kom.
de hapjespan, schep om en warm door. Serveer
eroverheen.
2. Voeg peper en zout toe, sprenkel olijfolie
met de sumakpita's, korianderblad, partjes
Verhit de grillpan tot heet. Bestrijk zalmfilets
erover en schep om.
citroen en yoghurt of labneh.
met resterende olijfolie en bestrooi ze met
3. Schep de salade in twee kommen en serveer.
peper en zout. Gril ze 2-3 minuten per kant in
de grillpan voor medium, of zo gaar als je zelf
lekker vindt.
Leg zalmfilets naast de salade op de borden
en bestrooi het geheel met bieslook.
64 | SMULWEB MAGAZINE