Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 68




Hier is pagina 68 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT

BIETENSOEP MET GEMBER wecan)

BURRITOBOWL

MET GEGRILD

Recept uit Azië

VARKENSLAPJE

BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN

Recept van Smulweb Redactie

Lunch- of voorgerecht 4 personen

BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

3 el raapzaadolie

1grote ui, fijngesneden

Hoofdgerecht 4 personen

2 cm verse gemberwortel, geschild, geraspt

1% el olijfolie

5

3 tenen knoflook, fijngesneden

1 rode ui, fijngesneden

1groene peper, fijngesneden

2 tenen knoflook, geperst

500 g rauwe biet, afgeborsteld, geraspt

Ya el burrito-kruidenmix

1kleine aardappel (100 9), geschild, geraspt

1 blik zwarte bonen (400 9), afgespoeld, uitgelekt

750 ml vegan groentebouillon

3 tomaten, fijngesneden

zout

200 g kool naar keuze, in dunne reepjes

zuivelvrije yoghurt

1 winterpeen, in julienne

nigellazaad

1 bosje koriander, blad geplukt

gegrild zuurdesembrood

1tl vloeibare honing

staafmixer

1 limoen, geraspte schil en sap

versgemalen zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Se

1tl paprikapoeder, naar keuze gerookt, pittig of

1

Verhit olie in een grote pan. Fruit ui onder af en

mild

toe roeren 10 minuten. Yoeg gember, knoflook

4 dunne varkensfiletlapjes

en groene peper toe en roerbak nog 3 minuten.

3. Laat de soep iets afkoelen, pureer hem, proef

1 avocado, in plakjes

Voeg bieten en aardappel toe en roer tot alles

en voeg zout naar smaak toe. Schep de soep in

4 el zure room

vettig is. Giet bouillon in de pan en breng aan

borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi

grillpan

de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30

met nigellazaad en serveer heet met gegrild

keukenkwastje

minuten zachtjes sudderen.

zuurdesembrood.

aluminiumfolie

VOORJAARSPILAV MET ASPERGES,

VENKEL EN DOPERWTEN wecan

Je kunt

Lt

(7

en

+

DOUTE

doperwten

PS

Recept uit Azië

OENE

À

ETEN)

ta

BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN +20 MINUTEN WEKEN

Weglaten.

\

Rs

Hoofdgerecht 4 personen

koud water weken. Laat goed uitlekken, doe

350 g basmatirijst

in een grote pan met deksel en giet bouillon

600 ml vegan groentebouillon

erbij. Breng aan de kook, leg deksel op de pan,

Bereidingswijze

3 el raapzaadolie

zet het vuur zo laag dat bouillon nog net kookt

1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en

2 rode uien, in dunne ringen

en laat 10-12 minuten koken. Neem van het

fruit hierin rode ui enkele minuten.

2

4tenen knoflook, fijngesneden

vuur en laat met deksel erop staan zodat rijst

Voeg knoflook en burrito-kruidenmix toe en

2 groene pepers, in heel dunne ringetjes

gaar kan stomen.

schep om. Voeg na 1 minuut zwarte bonen

1 middelgrote venkelknol, schoongemaakt,

Verhit intussen olie in een grote pan op mid-

en tomaten toe, schep om en laat 10 minuten

in dunne plakken

delhoog vuur. Voeg ui toe en laat 6-8 minuten

zacht pruttelen.

250 g asperges, houtige uiteinden verwijderd, in

smoren tot ze gaar en glazig zijn. Laat ui niet

Meng intussen kool, winterpeen en korian-

stukken van 4 cm

kleuren. Doe knoflook en groene peper in de

derblad in een kom. Druppel er honing en 1

200 g gemengde diepvriesdoperwten en

pan, smoor alles nog 2 minuten en roer venkel

eetlepel limoensap overheen, bestrooi met

tuinbonen, ontdooid

erdoor met een paar eetlepels water. Leg dek-

peper en zout en schep om.

1% tl gemalen komijnzaad

sel op de pan. Laat de groenten in 8 minuten

Meng limoenrasp met paprikapoeder en wrijf

1% tl garam masala

gaar smoren.

varkenslapjes hiermee in. Bestrijk de grillpan

% tl zout

Voeg asperges, doperwten, tuinbonen, komijn,

met resterende olijfolie. Bak varkenslapjes

flinke handvol verse muntblaadjes, fijngesneden

garam masala en zout toe. Roer, leg deksel

in 3-5 minuten aan beide kanten gaar. Laat 5

flinke handvol verse dille, fijngesneden

weer op de pan en laat alles nog 3-5 minuten

minuten rusten onder aluminiumfolie.

1citroen, in parten

smoren. Neem pan van het vuur.

Verdeel koolsla over 4 kommen. Schep er het

Schep kruiden en rijst door de groenten;

bonenmengsel bij.

Bereidingswijze

breek eventuele rijstklonten voorzichtig met

Snijd varkenslapjes in dikke repen en schik

1. Was rijst verschillende keren in koud water tot

de hand. Schep het gerecht in een schaal en

ze met avocado op de kommen. Garneer met

er helder water af komt en laat 20 minuten in

serveer met partjes citroen.

zure room.

68 | SMULWEB MAGAZINE