Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 68
Hier is pagina 68 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOOKSCHRIFT
BIETENSOEP MET GEMBER wecan)
BURRITOBOWL
MET GEGRILD
Recept uit Azië
VARKENSLAPJE
BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN
Recept van Smulweb Redactie
Lunch- of voorgerecht 4 personen
BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN
3 el raapzaadolie
1grote ui, fijngesneden
Hoofdgerecht 4 personen
2 cm verse gemberwortel, geschild, geraspt
1% el olijfolie
5
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode ui, fijngesneden
1groene peper, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
500 g rauwe biet, afgeborsteld, geraspt
Ya el burrito-kruidenmix
1kleine aardappel (100 9), geschild, geraspt
1 blik zwarte bonen (400 9), afgespoeld, uitgelekt
750 ml vegan groentebouillon
3 tomaten, fijngesneden
zout
200 g kool naar keuze, in dunne reepjes
zuivelvrije yoghurt
1 winterpeen, in julienne
nigellazaad
1 bosje koriander, blad geplukt
gegrild zuurdesembrood
1tl vloeibare honing
staafmixer
1 limoen, geraspte schil en sap
versgemalen zwarte peper en zout
Bereidingswijze
Se
1tl paprikapoeder, naar keuze gerookt, pittig of
1
Verhit olie in een grote pan. Fruit ui onder af en
mild
toe roeren 10 minuten. Yoeg gember, knoflook
4 dunne varkensfiletlapjes
en groene peper toe en roerbak nog 3 minuten.
3. Laat de soep iets afkoelen, pureer hem, proef
1 avocado, in plakjes
Voeg bieten en aardappel toe en roer tot alles
en voeg zout naar smaak toe. Schep de soep in
4 el zure room
vettig is. Giet bouillon in de pan en breng aan
borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi
grillpan
de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30
met nigellazaad en serveer heet met gegrild
keukenkwastje
minuten zachtjes sudderen.
zuurdesembrood.
aluminiumfolie
VOORJAARSPILAV MET ASPERGES,
VENKEL EN DOPERWTEN wecan
Je kunt
Lt
(7
en
+
DOUTE
doperwten
PS
Recept uit Azië
OENE
À
ETEN)
ta
BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN +20 MINUTEN WEKEN
Weglaten.
\
Rs
Hoofdgerecht 4 personen
koud water weken. Laat goed uitlekken, doe
350 g basmatirijst
in een grote pan met deksel en giet bouillon
600 ml vegan groentebouillon
erbij. Breng aan de kook, leg deksel op de pan,
Bereidingswijze
3 el raapzaadolie
zet het vuur zo laag dat bouillon nog net kookt
1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en
2 rode uien, in dunne ringen
en laat 10-12 minuten koken. Neem van het
fruit hierin rode ui enkele minuten.
2
4tenen knoflook, fijngesneden
vuur en laat met deksel erop staan zodat rijst
Voeg knoflook en burrito-kruidenmix toe en
2 groene pepers, in heel dunne ringetjes
gaar kan stomen.
schep om. Voeg na 1 minuut zwarte bonen
1 middelgrote venkelknol, schoongemaakt,
Verhit intussen olie in een grote pan op mid-
en tomaten toe, schep om en laat 10 minuten
in dunne plakken
delhoog vuur. Voeg ui toe en laat 6-8 minuten
zacht pruttelen.
250 g asperges, houtige uiteinden verwijderd, in
smoren tot ze gaar en glazig zijn. Laat ui niet
Meng intussen kool, winterpeen en korian-
stukken van 4 cm
kleuren. Doe knoflook en groene peper in de
derblad in een kom. Druppel er honing en 1
200 g gemengde diepvriesdoperwten en
pan, smoor alles nog 2 minuten en roer venkel
eetlepel limoensap overheen, bestrooi met
tuinbonen, ontdooid
erdoor met een paar eetlepels water. Leg dek-
peper en zout en schep om.
1% tl gemalen komijnzaad
sel op de pan. Laat de groenten in 8 minuten
Meng limoenrasp met paprikapoeder en wrijf
1% tl garam masala
gaar smoren.
varkenslapjes hiermee in. Bestrijk de grillpan
% tl zout
Voeg asperges, doperwten, tuinbonen, komijn,
met resterende olijfolie. Bak varkenslapjes
flinke handvol verse muntblaadjes, fijngesneden
garam masala en zout toe. Roer, leg deksel
in 3-5 minuten aan beide kanten gaar. Laat 5
flinke handvol verse dille, fijngesneden
weer op de pan en laat alles nog 3-5 minuten
minuten rusten onder aluminiumfolie.
1citroen, in parten
smoren. Neem pan van het vuur.
Verdeel koolsla over 4 kommen. Schep er het
Schep kruiden en rijst door de groenten;
bonenmengsel bij.
Bereidingswijze
breek eventuele rijstklonten voorzichtig met
Snijd varkenslapjes in dikke repen en schik
1. Was rijst verschillende keren in koud water tot
de hand. Schep het gerecht in een schaal en
ze met avocado op de kommen. Garneer met
er helder water af komt en laat 20 minuten in
serveer met partjes citroen.
zure room.
68 | SMULWEB MAGAZINE