Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 86




Hier is pagina 86 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PINA COLADA PLAATCAKE

RABARBER-SINAAS-

APPELTAART

Recept van Smul

Recept van Smulweb Re

BEREIDINGSTIJD: 50-60 MINUTEN + 10 MINUTEN AFKOELEN + 1 NACHT WACHTEN + 2 UUR EN 10

MINUTEN IN DE OVEN

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 15 MINUTEN

WACHTEN + 45 MINUTEN IN DE OVEN

Æ::

Gebak 10 personen

4 el kokosmelk

3

B

4

3 el ahornsiroop

En,

4 el (noten)boter

a

I

N.



V2 sinaasappel, geraspte schil

\

;

À

1zakje vanillesuiker

2 tl maïzena

8

1rol vers quiche- en taartdeeg à 300 g (koelvers)

400-500 rabarber, in stukken van 5 cm

4 el sinaasappelmarmelade

|

1



EN

springvorm ca. 25 cm 0

taartrooster

Pel

/

Ss

keukenkwastje

N

E

5

#4

ie

x

x

[

Wr

*

..

>

/

nn x

Er

+

x

y-

Ki

è

In

2

Gebak 12 personen

75 ml melk

2 el kokossnippers

200 g bloem

1 blikje gezoete gecondenseer-

500 ml volle slagroom

Ya el bakpoeder

de melk (397 9)

elektrische handmixer

20 g geraspte kokos

200 ml kokosmelk

bakplaat van ca. 23 x 33 cm

250 g fijne kristalsuiker + 4 el

1 limoen, geraspte schil en sap

met opstaande randen, inge-

1zakje vanillesuiker

50 ml witte rum

vet, bekleed met bakpapier

4 eieren, gesplitst

Vs ananas

plasticfolie

zout

1 bosje munt, blaadjes geplukt

vijzel

>

Bereidingswijze

gaatjes in de cake.

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

Klop gecondenseerde melk, kokosmelk,

2. Meng bloem, bakpoeder en geraspte kokos.

limoensap en witte rum tot een glad mengsel.

3. Klop met de elektrische mixer op de hoge

Schenk het gelijkmatig over de nog warme

Bereidingswijze

stand 200 g kristalsuiker, vanillesuiker en

cake. Dek af met plasticfolie en zet een nacht

1. Doe kokosmelk, ahornsiroop, boter, sinaasap-

eidooiers met snuf zout 2 minuten door elkaar.

in de koelkast.

pelschil en vanillesuiker in een steelpan en

4. Vouw bloemmengsel en melk in delen, om

Verwarm de volgende dag de oven voor op 120 °C.

verwarm al roerend tot boter gesmolten is en

en om, door het eimengsel met een grote

Snijd ananas met een scherp mes of op een

alles goed vermengd. Strooi maïzena in de pan

metalen lepel.

mandoline overdwars in hele dunne plakjes,

en laat het mengsel al roerend iets indikken.

Was de kloppers van de mixer goed af. Klop

leg ze op een ovenrooster en laat ze 12 uur

Laat 15 minuten afkoelen.

eiwitten met snuf zout in een schone kom

drogen in de oven, of tot ze droog aanvoelen.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

stijf. Voeg lepel voor lepel resterende 50 gram

10.Stamp muntblaadjes en extra 4 eetlepels

Bekleed springvorm met taartdeeg (laat

suiker toe en klop tussendoor goed. Vouw stijf

suiker in vijzel tot muntsuiker. Roer limoen-

bakpapier eronder zitten). Verdeel afgekoelde

geklopte eiwitten in 2 delen door het beslag.

schil erdoor.

kokos-maïzenamengsel over de bodem en

6. Schep beslag in de diepe bakplaat, strijk glad

11. Rooster kokossnippers kort in een droge

verdeel hier in een mooi patroontje stukjes

rabarber over.

en bak 40 minuten in de oven, of tot een

koekenpan. Klop slagroom stijf. Spreid de

prikker die je in het midden van de cake steekt

slagroom uit over de plaatcake. Versier de

Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin.

er schoon weer uitkomt.

cake met gedroogde ananas, muntsuiker, extra

Laat de taart afkoelen op het taartrooster.

7. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.

blaadjes munt en geroosterde kokossnippers.

Verwarm marmelade en bestrijk taart ermee

Prik dan met een vork of prikker flink wat

12.Snijd de plaatcake in blokken en serveer.

voor een mooi en smakelijk glanslaagje.

86 | SMULWEB MAGAZINE