Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 86
Hier is pagina 86 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
PINA COLADA PLAATCAKE
RABARBER-SINAAS-
APPELTAART
Recept van Smul
Recept van Smulweb Re
BEREIDINGSTIJD: 50-60 MINUTEN + 10 MINUTEN AFKOELEN + 1 NACHT WACHTEN + 2 UUR EN 10
MINUTEN IN DE OVEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 15 MINUTEN
WACHTEN + 45 MINUTEN IN DE OVEN
Æ::
Gebak 10 personen
4 el kokosmelk
3
B
4
3 el ahornsiroop
En,
4 el (noten)boter
a
I
N.
”
V2 sinaasappel, geraspte schil
\
;
À
1zakje vanillesuiker
2 tl maïzena
8
1rol vers quiche- en taartdeeg à 300 g (koelvers)
400-500 rabarber, in stukken van 5 cm
4 el sinaasappelmarmelade
|
1
“
EN
springvorm ca. 25 cm 0
taartrooster
Pel
/
Ss
keukenkwastje
N
E
5
#4
ie
x
x
[
Wr
*
..
>
/
nn x
Er
+
x
y-
Ki
è
In
2
Gebak 12 personen
75 ml melk
2 el kokossnippers
200 g bloem
1 blikje gezoete gecondenseer-
500 ml volle slagroom
Ya el bakpoeder
de melk (397 9)
elektrische handmixer
20 g geraspte kokos
200 ml kokosmelk
bakplaat van ca. 23 x 33 cm
250 g fijne kristalsuiker + 4 el
1 limoen, geraspte schil en sap
met opstaande randen, inge-
1zakje vanillesuiker
50 ml witte rum
vet, bekleed met bakpapier
4 eieren, gesplitst
Vs ananas
plasticfolie
zout
1 bosje munt, blaadjes geplukt
vijzel
>
Bereidingswijze
gaatjes in de cake.
1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop gecondenseerde melk, kokosmelk,
2. Meng bloem, bakpoeder en geraspte kokos.
limoensap en witte rum tot een glad mengsel.
3. Klop met de elektrische mixer op de hoge
Schenk het gelijkmatig over de nog warme
Bereidingswijze
stand 200 g kristalsuiker, vanillesuiker en
cake. Dek af met plasticfolie en zet een nacht
1. Doe kokosmelk, ahornsiroop, boter, sinaasap-
eidooiers met snuf zout 2 minuten door elkaar.
in de koelkast.
pelschil en vanillesuiker in een steelpan en
4. Vouw bloemmengsel en melk in delen, om
Verwarm de volgende dag de oven voor op 120 °C.
verwarm al roerend tot boter gesmolten is en
en om, door het eimengsel met een grote
Snijd ananas met een scherp mes of op een
alles goed vermengd. Strooi maïzena in de pan
metalen lepel.
mandoline overdwars in hele dunne plakjes,
en laat het mengsel al roerend iets indikken.
Was de kloppers van de mixer goed af. Klop
leg ze op een ovenrooster en laat ze 12 uur
Laat 15 minuten afkoelen.
eiwitten met snuf zout in een schone kom
drogen in de oven, of tot ze droog aanvoelen.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
stijf. Voeg lepel voor lepel resterende 50 gram
10.Stamp muntblaadjes en extra 4 eetlepels
Bekleed springvorm met taartdeeg (laat
suiker toe en klop tussendoor goed. Vouw stijf
suiker in vijzel tot muntsuiker. Roer limoen-
bakpapier eronder zitten). Verdeel afgekoelde
geklopte eiwitten in 2 delen door het beslag.
schil erdoor.
kokos-maïzenamengsel over de bodem en
6. Schep beslag in de diepe bakplaat, strijk glad
11. Rooster kokossnippers kort in een droge
verdeel hier in een mooi patroontje stukjes
rabarber over.
en bak 40 minuten in de oven, of tot een
koekenpan. Klop slagroom stijf. Spreid de
prikker die je in het midden van de cake steekt
slagroom uit over de plaatcake. Versier de
Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin.
er schoon weer uitkomt.
cake met gedroogde ananas, muntsuiker, extra
Laat de taart afkoelen op het taartrooster.
7. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.
blaadjes munt en geroosterde kokossnippers.
Verwarm marmelade en bestrijk taart ermee
Prik dan met een vork of prikker flink wat
12.Snijd de plaatcake in blokken en serveer.
voor een mooi en smakelijk glanslaagje.
86 | SMULWEB MAGAZINE