Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ie
RECEPTEN UIT: DE WERELD THUIS
RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES
LAHMACUN-
Pz
TURKSE PIZZA
Recept uit De wereld thuis
—
Cp
BEREIDINGSTIJD:
1UUR EN 30 MINUTEN + 1 UUR RIJZEN
4
|
À
Lunch- of hoofdgerecht 4 personen
IN
1
nl
300 g rundergehakt
IN.
ann...
NE. sf
EC
“........
Lui, fijngesneden
1groene paprika, grof geraspt
2 tomaten, in stukjes
1teentje knoflook, geperst
1 komijnpoeder
IN
111 chiliviokken
Nt
Ya tl paprikapoeder
|
Lu,
.-
2 el tomatenpuree
Ya bosje peterselie, fijngesneden
2 el plantaardige olie
versgemalen zwarte peper en zout
52
+
D
DEEG
Ne
270 ml lauwwarm water
N
WW.
RN
500 g bloem
d
1 zakje instantgist (7 9)
I
2el Griekse yoghurt
ss
2 el plantaardige olie
zi
5
snuf zout
KNOFLOOKSAUS
6 el mayonaise
Il
1el Griekse yoghurt
1el citroensap
1tl honing
kl
ed.
1
1teen knoflook, geperst
©
zwarte peper
es
TOPPINGS
2 rode uien, in ringen
1 handje rucola
Ya bosje peterselie, fijngesneden
3 tomaten, in partjes
Ya komkommer, in halve maantjes
srirachamayonaise
deegroller
bakpapier
Bereidingswijze
1
Meng gehakt met ui, paprika, tomaten,
knoflook, komijnpoeder, chilivlokken,
paprikapoeder, tomatenpuree, peterselie en
olie tot een egaal mengsel. Breng op smaak
met peper en zout en zet weg in de koelkast.
in de koelkast.
besmeer pannenkoek met een dunne laag
Meng voor het deeg in een ruime kom water
4,
Haal gehaktmengsel 30 minuten voor het
van het gehaktmengsel. Dek pan af met een
koken uit de koelkast, anders smeert het niet
deksel en bak de lahmacun circa 6 minuten.
met bloem, gist, yoghurt, olie en een flinke
snuf zout en kneed tot een samenhangend
goed uit.
De onderkant moet een beetje bruinen en het
deeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het
5.
Verdeel het gerezen deeg in 6 gelijke stukken
gehakt moet gaar zijn. Leg de lahmacun op
op je werkblad 10 minuten tot het soepel en
en draai er bolletjes van. Rol uit op een met
een bord en bedek hem met bakpapier. Bak
elastisch is. Leg het in een beoliede ruime
bloem bestoven werkblad tot heel dunne
de andere lahmacuns en leg ze op elkaar, met
kom, dek het af met een theedoek en laat 1 uur
pannenkoeken; ze moeten zo groot zijn als
bakpapier ertussen.
rijzen.
de doorsnede van de koekenpan waarin je
Serveer de lahmacuns met de toppings en
knoflooksaus. Laat iedereen naar wens
Meng intussen voor de knoflooksaus
ze gaat bakken. Verwarm een koekenpan
mayonaise met yoghurt, citroensap, honing en
op middelhoog vuur. Leg een pannenkoek
beleggen. Je kunt ze opgerold eten of gewoon
knoflook. Breng op smaak met peper. Zet weg
op de bodem en bak 1 minuut. Draai om en
met mes en vork.
SMULWEB MAGAZINE | 47