Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ie

RECEPTEN UIT: DE WERELD THUIS

RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES

LAHMACUN-

Pz

TURKSE PIZZA

Recept uit De wereld thuis



Cp

BEREIDINGSTIJD:

1UUR EN 30 MINUTEN + 1 UUR RIJZEN

4

|

À

Lunch- of hoofdgerecht 4 personen

IN

1

nl

300 g rundergehakt

IN.

ann...

NE. sf

EC

“........

Lui, fijngesneden

1groene paprika, grof geraspt

2 tomaten, in stukjes

1teentje knoflook, geperst

1 komijnpoeder

IN

111 chiliviokken

Nt

Ya tl paprikapoeder

|

Lu,

.-

2 el tomatenpuree

Ya bosje peterselie, fijngesneden

2 el plantaardige olie

versgemalen zwarte peper en zout

52

+

D

DEEG

Ne

270 ml lauwwarm water

N

WW.

RN

500 g bloem

d

1 zakje instantgist (7 9)

I

2el Griekse yoghurt

ss

2 el plantaardige olie

zi

5

snuf zout

KNOFLOOKSAUS

6 el mayonaise

Il

1el Griekse yoghurt

1el citroensap

1tl honing

kl

ed.

1

1teen knoflook, geperst

©

zwarte peper

es

TOPPINGS

2 rode uien, in ringen

1 handje rucola

Ya bosje peterselie, fijngesneden

3 tomaten, in partjes

Ya komkommer, in halve maantjes

srirachamayonaise

deegroller

bakpapier

Bereidingswijze

1

Meng gehakt met ui, paprika, tomaten,

knoflook, komijnpoeder, chilivlokken,

paprikapoeder, tomatenpuree, peterselie en

olie tot een egaal mengsel. Breng op smaak

met peper en zout en zet weg in de koelkast.

in de koelkast.

besmeer pannenkoek met een dunne laag

Meng voor het deeg in een ruime kom water

4,

Haal gehaktmengsel 30 minuten voor het

van het gehaktmengsel. Dek pan af met een

koken uit de koelkast, anders smeert het niet

deksel en bak de lahmacun circa 6 minuten.

met bloem, gist, yoghurt, olie en een flinke

snuf zout en kneed tot een samenhangend

goed uit.

De onderkant moet een beetje bruinen en het

deeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het

5.

Verdeel het gerezen deeg in 6 gelijke stukken

gehakt moet gaar zijn. Leg de lahmacun op

op je werkblad 10 minuten tot het soepel en

en draai er bolletjes van. Rol uit op een met

een bord en bedek hem met bakpapier. Bak

elastisch is. Leg het in een beoliede ruime

bloem bestoven werkblad tot heel dunne

de andere lahmacuns en leg ze op elkaar, met

kom, dek het af met een theedoek en laat 1 uur

pannenkoeken; ze moeten zo groot zijn als

bakpapier ertussen.

rijzen.

de doorsnede van de koekenpan waarin je

Serveer de lahmacuns met de toppings en

knoflooksaus. Laat iedereen naar wens

Meng intussen voor de knoflooksaus

ze gaat bakken. Verwarm een koekenpan

mayonaise met yoghurt, citroensap, honing en

op middelhoog vuur. Leg een pannenkoek

beleggen. Je kunt ze opgerold eten of gewoon

knoflook. Breng op smaak met peper. Zet weg

op de bodem en bak 1 minuut. Draai om en

met mes en vork.

SMULWEB MAGAZINE | 47