Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 67




Hier is pagina 67 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT

A

SUSHI MET

BOMBAYROL ecn

QUICHE LORRAINE

KNAPPERIGE RIJST

MET GRUYÈRE EN TIJM

pt uit Azië

KeCe]

ort

0

ei

amın

pt uit Calif

pt van Smulweb Redactie

BEREIDINGSTIJD: 35 MINUTEN + 30 MINUTEN

BEREIDINGSTIJD: 55 MINUTEN

IN DE OVEN + AFKOELEN

Le

ES

er

Hapje of lunchgerecht 4 personen

Hapje 4 personen

200 g sushirijst

60 q verse koriander, grof gesneden

1el wijnazijn

20 g verse munt, blaadjes geplukt, grof gesneden

Tel suiker

va

2el citroensap

1% tl zout

2.groene chilipepers, grof gesneden

280 q vis van sushikwaliteit, zonder vel,

1tl gemalen komijnzaad

1tl zout

of de gonaden van 20 zeeegels

(viswinkel) of combinatie van beide

2 el raapzaadolie

3 el sojasaus

bloem

wasabi of citroensap (optioneel)

500 g bladerdeeg in een blok (geen uitgerold

we

PL

koolzaadolie of neutrale frituurolie

deeglap)

b

krachtige kruiden (fijngesneden groen

100 g zeer rijpe cheddar, geraspt

van lenteui, shiso, klaverzuring, pittige

1kleine rode ui, in flinterdunne ringen

| tb

bloemen)

1ei, losgeklopt met een snuf zout

[7

3

plasticfolie

blender

grote gietijzeren koekenpan

bakplaat 22 x 30 cm bekleed met bakpapier

Ee

N

keukenpapier

Bereidingswijze

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 10 MINUTEN

1

2

WACHTEN + 50 MINUTEN IN DE OVEN

Spoel rijst 10 keer af en laat telkens uitlek-

Mix koriander, munt, citroensap, chilipepers,

ken, tot het water helder is. Laat rijst goed

komijn, zout en olie in de blender met de

uitlekken en doe hem in een kleine steelpan

pulseknop tot een gladde, dikke en smeerbare

Lunchgerecht 8 personen

met 240 ml water of in een rijstkoker (volg de

chutney. Proef, hij moet zowel pittig, kruidig,

1el olijfolie

instructies op de verpakking). Breng aan de

zout en zuur zijn. Breng hem als dat niet zo is

1ui, fijngesneden

kook, dek pan af, zet het vuur laag en laat 10

extra op smaak.

125 g spekblokjes

minuten koken, tot rijst gaar is en al het water

Bestrooi het werkvlak licht met bloem en rol

7 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries),

ontdooid

geabsorbeerd. Neem van het vuur en laat 5

bladerdeeg uit tot een vierkant van 32 x 32 cm.

minuten afgedekt rusten. Schep rijst in een

Bestrijk bladerdeeg met korianderchutney.

1el paneermeel

grote, ondiepe kom of bord.

Laat aan de bovenkant (de kant het verst van

75 q geraspte gruyère

Meng in een kleine steelpan azijn, suiker en

je af) 2 cm vrij. Breng een gelijkmatige laag

400 ml slagroom

zout en verwarm 1-2 minuten op laag vuur tot

cheddar aan en strooi ui erover.

100 ml melk

suiker oplost. Roer voortdurend. Voeg toe aan

Bestrijk de niet belegde deegrand met losge-

versgemalen zwarte peper en zout

rijst en roer door met een houten lepel. Laat

klopt ei. Rol het deeg van je af heel strak op

5 eieren, losgeklopt

afkoelen.

tot een dikke, gevulde rol. Snijd hem in 4 cm

1 bosje tijm, blad gerist

Snijd vis in 20 vierkante stukken van ongeveer

brede plakken en leg die met steeds 5 cm

spring- of quichevorm 26 cm &

4 cm en 7 mm dik. Gebruik de gonaden heel.

tussenruimte op hun snijkant op de bakplaat.

bakpapier

Leg in de koelkast. Meng sojasaus eventueel

Bestrijk ze rondom met losgeklopt ei en bak

bakbonen of ongekookte rijst

met wasabi of citroensap en zet apart.

ze 30 minuten in de oven tot de bovenkant

elektrische mixer

Vet een stukje plasticfolie in met olie. Maak je

goudbruin en gekaramelliseerd is, Laat ze eerst

handen nat en verdeel rijst in twintig kleine

KOA voor je ze van de bakplaat haalt en eet.

Bereidingswijze

porties (van ongeveer 2 eetlepels of 20 gram).

1

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak ui 5

Maak je handen opnieuw nat telkens als rijst

minuten. Voeg spekblokjes toe en bak ze in

begint te plakken. Neem een portie rijst, rol

5 minuten op hoog vuur uit. Laat 10 minuten

het tot een bolletje en wikkel het in plastic-

afkoelen.

folie. Druk plat tot een cirkel van ongeveer 1

À

Verwarm de oven voor op 200 °C.

cm dik met een diameter van ongeveer 5 cm.

Bekleed de springvorm met taartdeeg en prik

Verwijder plasticfolie.

met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de

Verhit de koekenpan op hoog vuur. Voeg 3

bodem met paneermeel.

eetlepels olie toe. Bak helft van rijstcirkels

Verdeel ui en spekjes over de deegbodem.

4-5 minuten aan elke kant, tot ze knapperig

Bestrooi met driekwart van gruyère.

en goudbruin zijn. Voeg indien nodig meer

Meng slagroom, melk, peper en zout door los-

olie toe of pas de temperatuur aan. Leg de

geklopte eieren. Giet in de taartbodem, bestrooi

rijstcirkels op een bord met keukenpapier en

met helft van tijm en resterende gruyère en zet

herhaal met de rest van de rijst.

Kl

2

de springvorm meteen in de oven. Bak de quiche

Schik stukken vis op gebakken rijstcirkels.

lorraine in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Besprenkel met sojasaus en serveer de rest

in

Bestrooi de quiche met resterende tijm, snijd in

van de saus apart. Bestrooi met kruiden.

punten en serveer.

SMULWEB MAGAZINE | 67