Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 67
Hier is pagina 67 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOOKSCHRIFT
A
SUSHI MET
BOMBAYROL ecn
QUICHE LORRAINE
KNAPPERIGE RIJST
MET GRUYÈRE EN TIJM
pt uit Azië
KeCe]
ort
0
ei
amın
pt uit Calif
pt van Smulweb Redactie
BEREIDINGSTIJD: 35 MINUTEN + 30 MINUTEN
BEREIDINGSTIJD: 55 MINUTEN
IN DE OVEN + AFKOELEN
Le
ES
er
Hapje of lunchgerecht 4 personen
Hapje 4 personen
200 g sushirijst
60 q verse koriander, grof gesneden
1el wijnazijn
20 g verse munt, blaadjes geplukt, grof gesneden
Tel suiker
va
2el citroensap
1% tl zout
2.groene chilipepers, grof gesneden
280 q vis van sushikwaliteit, zonder vel,
1tl gemalen komijnzaad
1tl zout
of de gonaden van 20 zeeegels
(viswinkel) of combinatie van beide
2 el raapzaadolie
3 el sojasaus
bloem
wasabi of citroensap (optioneel)
500 g bladerdeeg in een blok (geen uitgerold
we
PL
koolzaadolie of neutrale frituurolie
deeglap)
b
krachtige kruiden (fijngesneden groen
100 g zeer rijpe cheddar, geraspt
van lenteui, shiso, klaverzuring, pittige
1kleine rode ui, in flinterdunne ringen
| tb
bloemen)
1ei, losgeklopt met een snuf zout
[7
3
plasticfolie
blender
grote gietijzeren koekenpan
bakplaat 22 x 30 cm bekleed met bakpapier
Ee
N
keukenpapier
Bereidingswijze
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 10 MINUTEN
1
2
WACHTEN + 50 MINUTEN IN DE OVEN
Spoel rijst 10 keer af en laat telkens uitlek-
Mix koriander, munt, citroensap, chilipepers,
ken, tot het water helder is. Laat rijst goed
komijn, zout en olie in de blender met de
uitlekken en doe hem in een kleine steelpan
pulseknop tot een gladde, dikke en smeerbare
Lunchgerecht 8 personen
met 240 ml water of in een rijstkoker (volg de
chutney. Proef, hij moet zowel pittig, kruidig,
1el olijfolie
instructies op de verpakking). Breng aan de
zout en zuur zijn. Breng hem als dat niet zo is
1ui, fijngesneden
kook, dek pan af, zet het vuur laag en laat 10
extra op smaak.
125 g spekblokjes
minuten koken, tot rijst gaar is en al het water
Bestrooi het werkvlak licht met bloem en rol
7 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries),
ontdooid
geabsorbeerd. Neem van het vuur en laat 5
bladerdeeg uit tot een vierkant van 32 x 32 cm.
minuten afgedekt rusten. Schep rijst in een
Bestrijk bladerdeeg met korianderchutney.
1el paneermeel
grote, ondiepe kom of bord.
Laat aan de bovenkant (de kant het verst van
75 q geraspte gruyère
Meng in een kleine steelpan azijn, suiker en
je af) 2 cm vrij. Breng een gelijkmatige laag
400 ml slagroom
zout en verwarm 1-2 minuten op laag vuur tot
cheddar aan en strooi ui erover.
100 ml melk
suiker oplost. Roer voortdurend. Voeg toe aan
Bestrijk de niet belegde deegrand met losge-
versgemalen zwarte peper en zout
rijst en roer door met een houten lepel. Laat
klopt ei. Rol het deeg van je af heel strak op
5 eieren, losgeklopt
afkoelen.
tot een dikke, gevulde rol. Snijd hem in 4 cm
1 bosje tijm, blad gerist
Snijd vis in 20 vierkante stukken van ongeveer
brede plakken en leg die met steeds 5 cm
spring- of quichevorm 26 cm &
4 cm en 7 mm dik. Gebruik de gonaden heel.
tussenruimte op hun snijkant op de bakplaat.
bakpapier
Leg in de koelkast. Meng sojasaus eventueel
Bestrijk ze rondom met losgeklopt ei en bak
bakbonen of ongekookte rijst
met wasabi of citroensap en zet apart.
ze 30 minuten in de oven tot de bovenkant
elektrische mixer
Vet een stukje plasticfolie in met olie. Maak je
goudbruin en gekaramelliseerd is, Laat ze eerst
handen nat en verdeel rijst in twintig kleine
KOA voor je ze van de bakplaat haalt en eet.
Bereidingswijze
porties (van ongeveer 2 eetlepels of 20 gram).
1
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak ui 5
Maak je handen opnieuw nat telkens als rijst
minuten. Voeg spekblokjes toe en bak ze in
begint te plakken. Neem een portie rijst, rol
5 minuten op hoog vuur uit. Laat 10 minuten
het tot een bolletje en wikkel het in plastic-
afkoelen.
folie. Druk plat tot een cirkel van ongeveer 1
À
Verwarm de oven voor op 200 °C.
cm dik met een diameter van ongeveer 5 cm.
Bekleed de springvorm met taartdeeg en prik
Verwijder plasticfolie.
met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de
Verhit de koekenpan op hoog vuur. Voeg 3
bodem met paneermeel.
eetlepels olie toe. Bak helft van rijstcirkels
Verdeel ui en spekjes over de deegbodem.
4-5 minuten aan elke kant, tot ze knapperig
Bestrooi met driekwart van gruyère.
en goudbruin zijn. Voeg indien nodig meer
Meng slagroom, melk, peper en zout door los-
olie toe of pas de temperatuur aan. Leg de
geklopte eieren. Giet in de taartbodem, bestrooi
rijstcirkels op een bord met keukenpapier en
met helft van tijm en resterende gruyère en zet
herhaal met de rest van de rijst.
Kl
2
de springvorm meteen in de oven. Bak de quiche
Schik stukken vis op gebakken rijstcirkels.
lorraine in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
Besprenkel met sojasaus en serveer de rest
in
Bestrooi de quiche met resterende tijm, snijd in
van de saus apart. Bestrooi met kruiden.
punten en serveer.
SMULWEB MAGAZINE | 67