Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 80
Hier is pagina 80 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZOETE RECEPTEN
A
PLAKKERIGE ABRIKOZENCAKE
Recept van Smulwe.
BEREIDINGSTIJD: 20-30 MINUTEN + 15 MINUTEN WACHTEN + 25 MINUTEN IN DE OVEN
Gebak 12 personen
* Dit gerecht is verder glutenvrij, maar let op:
citroenschil, bakpoeder, eieren, karnemelk en
200 g gedroogde abrikozen
sommige bakpoeders kunnen gluten bevatten.
milde olijfolie toe. Meng tot een beslag. Schraap
2 citroenen, geraspte schil en sap
Check voor de zekerheid de verpakking.
de spetters op de zijkanten van de kom met een
4 el agavesiroop of honing
pannenlikker naar beneden en meng nogmaals.
150 g amandelmeel
Bereidingswijze
Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad.
1
Doe abrikozen met helft van citroenschil,
Bestrooi met amandelschaafsel. Bak 25 minu-
90 g fijne polenta (maïsmeel)
60 g suiker
75 ml citroensap en agavesiroop in een steel-
ten of tot een prikker die je in het midden van
1tl (glutenvrije) bakpoeder*
pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook
de cake steekt er schoon weer uitkomt.
2 eieren
6.
en laat 3 minuten pruttelen. Draai het vuur uit
Prik de cake direct als hij uit de oven komt een
125 ml karnemelk
en laat 15 minuten trekken.
aantal keren in met een prikker. Verdeel het
100 ml milde olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
bewaarde vocht van de gemarineerde abriko-
25 g amandelschaafsel
Giet abrikozen af door een fijne zeef en vang
zen over de cake. Laat helemaal afkoelen in
keukenmachine
het vocht op. Doe abrikozen met 1 eetlepel
de vorm.
rechthoekige bakvorm van ca. 16 x 26 cm, inge-
vocht in de keukenmachine en pureer.
Snijd de plakkerige abrikozencake in 12 blokjes
vet, bekleed met bakpapier
4. Voeg amandelmeel, polenta, suiker, resterende
en serveer.
CHAI-BANANENBROOD MET HAZELNOOTTOPPING
Recept van Smulweb Redactie
BEREIDINGSTIJD: 20-30 MINUTEN + 60 MINUTEN
IN DE OVEN + 30 MINUTEN WACHTEN
Gebak 10 personen
75 ml melk
2 chai theezakjes
225 g zelfrijzend bakmeel
150 g suiker
2 eieren, losgeklopt
wa
4 el zonnebloemolie
2 grote rijpe bananen, tot moes geprakt
1el havermout
Ta
Rah, =
'
N
Tel gehakte hazelnoten
cakeblik, ingevet, bekleed met bakpapier
€
ES
3
elektrische handmixer
f
Je
CI
:
TS
Bereidingswijze
= LE
1
Breng melk in een steelpan tegen de kook aan.
Draai het vuur uit. Hang chai theezakjes in de
DIS
$
Ex
Es
hete melk en laat 5 minuten trekken. Knijp thee-
à
zakjes uit boven de steelpan en gooi ze weg.
3
a)
y
Verwarm de oven voor op 180 °C.
=
Meng zelfrijzend bakmeel en suiker in een
mengkom. Maak een kuiltje in het midden en
1)
giet losgeklopte eieren erin. Giet er een scheut
A
chai bij. Begin te kloppen en voeg geleidelijk
resterende chai en zonnebloemolie toe. Roer
—
ad!
bananenmoes door het beslag.
Schraap het beslag in het cakeblik. Meng
||
havermout en hazelnoten en strooi over het
beslag.
Bak 60 minuten of tot een prikker die je in
het midden van het bananenbrood steekt er
schoon weer uitkomt.
à
Laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Haal het
bananenbrood uit de vorm, snijd in plakken en
ps qu
À
eet warm, of laat verder afkoelen.
à
80 | SMULWEB MAGAZINE