Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 80




Hier is pagina 80 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZOETE RECEPTEN

A

PLAKKERIGE ABRIKOZENCAKE

Recept van Smulwe.

BEREIDINGSTIJD: 20-30 MINUTEN + 15 MINUTEN WACHTEN + 25 MINUTEN IN DE OVEN

Gebak 12 personen

* Dit gerecht is verder glutenvrij, maar let op:

citroenschil, bakpoeder, eieren, karnemelk en

200 g gedroogde abrikozen

sommige bakpoeders kunnen gluten bevatten.

milde olijfolie toe. Meng tot een beslag. Schraap

2 citroenen, geraspte schil en sap

Check voor de zekerheid de verpakking.

de spetters op de zijkanten van de kom met een

4 el agavesiroop of honing

pannenlikker naar beneden en meng nogmaals.

150 g amandelmeel

Bereidingswijze

Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad.

1

Doe abrikozen met helft van citroenschil,

Bestrooi met amandelschaafsel. Bak 25 minu-

90 g fijne polenta (maïsmeel)

60 g suiker

75 ml citroensap en agavesiroop in een steel-

ten of tot een prikker die je in het midden van

1tl (glutenvrije) bakpoeder*

pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook

de cake steekt er schoon weer uitkomt.

2 eieren

6.

en laat 3 minuten pruttelen. Draai het vuur uit

Prik de cake direct als hij uit de oven komt een

125 ml karnemelk

en laat 15 minuten trekken.

aantal keren in met een prikker. Verdeel het

100 ml milde olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.

bewaarde vocht van de gemarineerde abriko-

25 g amandelschaafsel

Giet abrikozen af door een fijne zeef en vang

zen over de cake. Laat helemaal afkoelen in

keukenmachine

het vocht op. Doe abrikozen met 1 eetlepel

de vorm.

rechthoekige bakvorm van ca. 16 x 26 cm, inge-

vocht in de keukenmachine en pureer.

Snijd de plakkerige abrikozencake in 12 blokjes

vet, bekleed met bakpapier

4. Voeg amandelmeel, polenta, suiker, resterende

en serveer.

CHAI-BANANENBROOD MET HAZELNOOTTOPPING

Recept van Smulweb Redactie

BEREIDINGSTIJD: 20-30 MINUTEN + 60 MINUTEN

IN DE OVEN + 30 MINUTEN WACHTEN

Gebak 10 personen

75 ml melk

2 chai theezakjes

225 g zelfrijzend bakmeel

150 g suiker

2 eieren, losgeklopt

wa

4 el zonnebloemolie

2 grote rijpe bananen, tot moes geprakt

1el havermout

Ta

Rah, =

'

N

Tel gehakte hazelnoten

cakeblik, ingevet, bekleed met bakpapier



ES

3

elektrische handmixer

f

Je

CI

:

TS

Bereidingswijze

= LE

1

Breng melk in een steelpan tegen de kook aan.

Draai het vuur uit. Hang chai theezakjes in de

DIS

$

Ex

Es

hete melk en laat 5 minuten trekken. Knijp thee-

à

zakjes uit boven de steelpan en gooi ze weg.

3

a)

y

Verwarm de oven voor op 180 °C.

=

Meng zelfrijzend bakmeel en suiker in een

mengkom. Maak een kuiltje in het midden en

1)

giet losgeklopte eieren erin. Giet er een scheut

A

chai bij. Begin te kloppen en voeg geleidelijk

resterende chai en zonnebloemolie toe. Roer



ad!

bananenmoes door het beslag.

Schraap het beslag in het cakeblik. Meng

||

havermout en hazelnoten en strooi over het

beslag.

Bak 60 minuten of tot een prikker die je in

het midden van het bananenbrood steekt er

schoon weer uitkomt.

à

Laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Haal het

bananenbrood uit de vorm, snijd in plakken en

ps qu

À

eet warm, of laat verder afkoelen.

à

80 | SMULWEB MAGAZINE