Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 84
Hier is pagina 84 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZOETE RECEPTEN
PORTUGESE PUDDINGBROODJES
van Sm!
BEREIDINGSTIJD: CA. 60 MINUTEN + 1 UUR EN 30 MINUTEN WACHTEN + 12 MINUTEN IN DE OVEN
Gebak 10 stuks
dun straaltje warme siroop bij de eidooiers
7. Schep 1 eetlepel pudding op de onderste helft
150 g fijne kristalsuiker
terwijl je blijft mixen. Zodra de helft van de
van het deeg; vorm daarbij een streep van
5 eidooiers (L)
siroop door de eidooiers is geklopt, kun je het
circa 10 cm en houd de randen vrij. Vouw de
10 vellen filodeeg (225 g)
straaltje iets dikker maken. Klop tot alle siroop
rand van het deeg vanaf de lange kant over
50 g boter, gesmolten
is opgenomen.
de vulling heen en vouw verder op. Het geheel
poedersuiker
Giet het mengsel in de steelpan, zet op laag
lijkt nu op een lang dun envelopje.
elektrische handmixer
vuur en verwarm al mixend (lage stand) tot de
Bestrijk met gesmolten boter. Klap de
bolzeef
vulling nog iets verder is ingedikt,
zijkanten van het deeg omhoog en laat ze op
plasticfolie
Passeer de pudding door een bolzeef in een
de bovenkant van het envelopje rusten. Laat
keukenkwastje
kom. Dek af met plasticfolie; zorg dat de folie
daarbij 1 cm tussen de vulling en de vouw; zo
bakplaat bekleed met bakpapier
direct op de pudding ligt, zodat zich geen vel
kan de vulling tijdens het bakken uitzetten
vormt. Laat afkoelen en zet 60 minuten in de
zonder dat het deeg barst of scheurt. Bestrijk
Bereidingswijze
koelkast.
het omgeklapte deeg ook met boter.
1. Los in een steelpan suiker op in 125 ml water.
en
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg het puddingbroodje op de bakplaat.
Verwarm al roerend tot suiker is opgelost.
EN
Snijd vellen filodeeg doormidden. Leg steeds
Herhaal met de rest van deeg en pudding. Bak
Laat de siroop zonder verder te roeren op
2 rechthoeken, bestreken met gesmolten
de puddingbroodjes in circa 12 minuten licht
middelhoog vuur 10 minuten inkoken. Draai het
boter op elkaar op je werkvlak met de lange
goudbruin. Bestuif ze met poedersuiker en eet
vuur uit en laat 5 minuten afkoelen.
kant naar je toe. (Bewaar de rest van het deeg
ze (lauw)warm.
2. Klop eidooiers met de mixer los in een
steeds onder een licht vochtige theedoek, dan
mengkom. Giet langzaam en in een heel
drogen ze niet uit.)
CHOCOLADETRUFFELS
MET STEMGEMBER
À
Recept uit
zië
4
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN +
1UUR OPSTIJVEN
Ye,
Zoet 25 stuks
300 vegan pure chocolade (70% cacao), in stukjes
65 g neutrale kokosolie
80 g amandelboter
4 el gembersiroop
65 g stemgember, fijngehakt
60 g gekonfijte gember, grof gehakt
grote vuurvaste schaal
bakvorm 22 x 22 cm bekleed met bakpapier
zj
Bereidingswijze
1. Doe chocolade in de vuurvaste schaal.
2. Doe kokosolie met amandelboter, gembersiroop
en stemgember in een kleine pan en zet op
laag vuur. Giet als alles is gesmolten (de
amandelboter kan wat klonterig zijn, maar
maak je geen zorgen) het mengsel over
chocolade en roer met een vork om eventuele
if
klontjes boter fijner te maken.
Giet chocolademengsel in de bakvorm, schud
zodat het mengsel gelijkmatig uitloopt en
bestrooi met gekonfijte gember. Zet de vorm
in de koelkast en haal hem er 10 minuten voor
het serveren uit zodat het geheel iets zachter
kan worden. Snijd de opgestijfde chocolade in
‘4
25 blokjes.
84 | SMULWEB MAGAZINE