Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 84




Hier is pagina 84 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZOETE RECEPTEN

PORTUGESE PUDDINGBROODJES

van Sm!

BEREIDINGSTIJD: CA. 60 MINUTEN + 1 UUR EN 30 MINUTEN WACHTEN + 12 MINUTEN IN DE OVEN

Gebak 10 stuks

dun straaltje warme siroop bij de eidooiers

7. Schep 1 eetlepel pudding op de onderste helft

150 g fijne kristalsuiker

terwijl je blijft mixen. Zodra de helft van de

van het deeg; vorm daarbij een streep van

5 eidooiers (L)

siroop door de eidooiers is geklopt, kun je het

circa 10 cm en houd de randen vrij. Vouw de

10 vellen filodeeg (225 g)

straaltje iets dikker maken. Klop tot alle siroop

rand van het deeg vanaf de lange kant over

50 g boter, gesmolten

is opgenomen.

de vulling heen en vouw verder op. Het geheel

poedersuiker

Giet het mengsel in de steelpan, zet op laag

lijkt nu op een lang dun envelopje.

elektrische handmixer

vuur en verwarm al mixend (lage stand) tot de

Bestrijk met gesmolten boter. Klap de

bolzeef

vulling nog iets verder is ingedikt,

zijkanten van het deeg omhoog en laat ze op

plasticfolie

Passeer de pudding door een bolzeef in een

de bovenkant van het envelopje rusten. Laat

keukenkwastje

kom. Dek af met plasticfolie; zorg dat de folie

daarbij 1 cm tussen de vulling en de vouw; zo

bakplaat bekleed met bakpapier

direct op de pudding ligt, zodat zich geen vel

kan de vulling tijdens het bakken uitzetten

vormt. Laat afkoelen en zet 60 minuten in de

zonder dat het deeg barst of scheurt. Bestrijk

Bereidingswijze

koelkast.

het omgeklapte deeg ook met boter.

1. Los in een steelpan suiker op in 125 ml water.

en

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg het puddingbroodje op de bakplaat.

Verwarm al roerend tot suiker is opgelost.

EN

Snijd vellen filodeeg doormidden. Leg steeds

Herhaal met de rest van deeg en pudding. Bak

Laat de siroop zonder verder te roeren op

2 rechthoeken, bestreken met gesmolten

de puddingbroodjes in circa 12 minuten licht

middelhoog vuur 10 minuten inkoken. Draai het

boter op elkaar op je werkvlak met de lange

goudbruin. Bestuif ze met poedersuiker en eet

vuur uit en laat 5 minuten afkoelen.

kant naar je toe. (Bewaar de rest van het deeg

ze (lauw)warm.

2. Klop eidooiers met de mixer los in een

steeds onder een licht vochtige theedoek, dan

mengkom. Giet langzaam en in een heel

drogen ze niet uit.)

CHOCOLADETRUFFELS

MET STEMGEMBER

À

Recept uit

zië

4

BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN +

1UUR OPSTIJVEN

Ye,

Zoet 25 stuks

300 vegan pure chocolade (70% cacao), in stukjes

65 g neutrale kokosolie

80 g amandelboter

4 el gembersiroop

65 g stemgember, fijngehakt

60 g gekonfijte gember, grof gehakt

grote vuurvaste schaal

bakvorm 22 x 22 cm bekleed met bakpapier

zj

Bereidingswijze

1. Doe chocolade in de vuurvaste schaal.

2. Doe kokosolie met amandelboter, gembersiroop

en stemgember in een kleine pan en zet op

laag vuur. Giet als alles is gesmolten (de

amandelboter kan wat klonterig zijn, maar

maak je geen zorgen) het mengsel over

chocolade en roer met een vork om eventuele

if

klontjes boter fijner te maken.

Giet chocolademengsel in de bakvorm, schud

zodat het mengsel gelijkmatig uitloopt en

bestrooi met gekonfijte gember. Zet de vorm

in de koelkast en haal hem er 10 minuten voor

het serveren uit zodat het geheel iets zachter

kan worden. Snijd de opgestijfde chocolade in

‘4

25 blokjes.

84 | SMULWEB MAGAZINE