Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 36




Hier is pagina 36 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

JN

2 [D

ND

N

(7

7

N

2

IN

VANDEBDERNE

AAN

>



v

2

;

NG

Nds,

NZ N)

VAD

7

vbs,

>»: ©

.

2

>

DN

SP

CS

N

Zn

N

Zn

%

N

N

7

A

%

a

D

de

IN

%

N



os,

À

d

n

j

N

S

:

<

4

%

ON

SV

N

7

|

eN

x

gd

PA Ne INT

NZ ZN ANA

A

Kruisbes is de bekendste naam van deze mooie bes,

#

lekker in zoete gerechten: in Frankrijk en Engeland is

maar er zijn ook andere namen in omloop, zoals amla

kruisbessensaus een klassieker bij vette vis en vlees!

bes, klapbes, kroeper of stekelbes. De bekendste

De kruisbes is een vrucht die naast de lekkere smaak

N

kruisbes is de groene, maar er zijn ook gele en rode

veel gezondheidsvoordelen heeft. Hij bevat veel

rassen

vitaminen en mineralen. De bessen schijnen goed

NA ete NA

te zijn voor je immuunsysteem, ogen, huid en haren

0!

In Nederland komt de kruisbes zowel in de natuur als

en ze zouden de afscheiding van gifstoffen en de

4"

gekweekt voor. Maar de productie is niet echt groot.

vruchtbaarheid bevorderen.

N)

SL

In België wordt deze bes wel volop gekweekt. Vroeger

N

LE =

werden de bessen onrijp geplukt, opgeslagen en dan

In de supermarkt vind je veel producten met

N

verkocht. Tegenwoordig worden ze geplukt als ze rijp

kruisbessen. Sap, jam en gelei voor taarten zijn de

zijn en meteen verkocht voor consumptie.

meest voorkomende. Aan deze producten is vaak veel

>

suiker toegevoegd, waardoor de gezondheidsvoordelen

19"

#

N

De smaak van kruisbessen varieert van zoetzuur tot

van de kruisbes grotendeels teniet worden gedaan.

zoet. Ze zijn lekker in yoghurt of vla, in een fruitsalade

Maar ze zijn wel lekker.

N, 7, Ye N

N

En

<

5

of als ingrediënt van een cocktail of vruchtenbowl

In taart komt de smaak van de kruisbes ook heel

<

NY

L

goed tot zijn recht. Maar kruisbessen zijn niet alleen

N

wist je dit?

fa

ALES kun

( SE en

M

4

[3

ord.

in de koelkas

ie AAC

Ja"

Ô

bewaren.

oudbaal. za

FEIN

>

ANG

PL dan

.

kun

je ze

welitot2

7%

weken bewaren.

>

%

Ö

NA

DN

NS xe N

0"

A

{

dh

PE

À

à

©,

w

N

ds

"

N

IN

"

a

IN

NJ

e

"

Kijk voor recepten op: smulweb.nl/recepten/kruisbes



BY

ww

SZ

HAN

LEVENTEIENLENENT ET

NIZTZ

NA EUN IS MES N7

.

N7

NIE

4

I

2

©

Nor,

<

N

%

%

.æ +

N

2

ab,

"Q

VAS



Dr

19

IA

INN“

N

0"

N



ON

NY

JN

NOVA

AAN