Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT

A

CEVICHE VAN DORADE

PITTIGE DRUMSTICKS

MET SPERZIEBONEN

Recept uit Vis voor beginners

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 10-30 MINUTEN MARINEREN

Recept uit Keto in 5

BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

In plaats van

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingswijze

400 g doradefilet

1

Snijd doradefilet in plakjes, leg ze in een schaal en bestrooi

+50 MINUTEN IN DE OVEN

taliaanse kruiden kun

zout

Je ook andere kruiden of

ze met wat zout. Laat 1 minuut intrekken. Meng sinaasap-

‚Specerijen CENTER

1sinaasappel, geperst

pelsap, % van limoensap en alle ahornsiroop en giet het

jvoorbeeld Indiase Ja-

200 ml versgeperst limoensap

mengsel over vis. Bewaar afgedekt 10-30 minuten in de

am masala of Chinees

koelkast.

vifkruidenpoeder.

1tl ahornsiroop

Ya rode ui, fijngesneden

Week intussen rode ui 10 minuten in de wittewijnazijn, laat

3 el wittewijnazijn

uitlekken en houd apart.

%1 kleine ananas, in partjes

Meng voor de saus hot chilisaus met ahornsiroop.

1groene peper, in ringen

Laat vis uitlekken, bestrooi met zout en wentel door resteren-

% bos koriander, blad geplukt,

de limoensap.

fijngesneden

Verdeel vis met ananas over vier borden en bestrooi met

ed

4 partjes limoen

groene peper, ui en koriander. Druppel de zoet-pittige chi-

A

ZOET-PITTIGE CHILISAUS

lisaus erover en garneer met partjes limoen. Serveer direct.

1tl hot chilisaus

N

3 el ahornsiroop

Dorade is een wat vettere vis met een stevige volle smaak.

Er zit lekker veel vlees aan en hij bevat niet veel losse graten.

®

\\

ERWTENSOEP MET MUNT «esam

/

Recept uit California dreamin’

pe

BEREIDINGSTIJD: 1 UUR EN

25 MINUTEN

a

Hoofdgerecht 2 personen

450 g drumsticks (met vel)

Lunchgerecht 4 personen

versgemalen zwarte peper en roze Himalayazout

1800 g verse doperwten, gedopt,

2elghee

peulen bewaard

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 preien (ca. 230 9), fijngesneden

1tl paprikapoeder

versgemalen witte peper en

er

1tl gedroogde Italiaanse kruiden

fleur de sel

CC

450 g sperziebonen

40 g verse munt, van de helft

1el olijfolie

RN

blaadjes geplukt

keukenpapier

GARNERING

ovenschaal of braadslee 22 x 32 cm bekleed met

125 g koolscheuten, rauw of

x

aluminiumfolie of siliconenmat

geblancheerd, fijngesneden

2,

WE

:

40 g hennepzaad

Ce

Bereidingswijze

eetbare bloemen

1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

staafmixer

AS CO

ÿ

2. Dep drumsticks droog met keukenpapier, leg

NEUE! 5)

ze in een grote kom en schep ze goed om met

DEE koud

peper en zout.

als verfrissing

à

Doe ghee met knoflook, paprikapoeder en Itali-

eten.

m

Ë

en

aanse kruiden in een kleine steelpan en schep

op laag tot middelhoog vuur 30 seconden om.

Bereidingswijze

Laat nog 5 minuten trekken.

1

Doe erwtenpeulen en prei in een grote kookpan. Voeg 2 liter water en 2 theelepels fleur de sel toe

Schenk de jus over drumsticks en schep om.

en breng aan de kook. Roer regelmatig. Zet het vuur middelhoog en laat | uur koken, tot het water

Strooi er nog wat peper en zout over.

tot de helft is ingekookt. Zet het vuur uit en voeg hele takjes munt toe. Laat 5 minuten trekken.

Leg drumsticks naast elkaar in de ovenschaal,

Zeef de bouillon, voeg doperwten toe (bewaar er een paar ter garnering) en kook ze in 3 minuten

zodat er genoeg ruimte overblijft voor de

net gaar. Voeg geplukte blaadjes munt toe en mix alles tot een gladde soep. Breng op smaak met

groenten.

witte peper en fleur de sel.

Braad drumsticks 30 minuten in de oven.

Serveer de soep warm of koud, gegarneerd met koolscheuten, hennepzaad, achtergehouden

Neem schaal uit de oven, keer drumsticks om

doperwten en eetbare bloemen. Als je de soep koud serveert, kun je indien nodig nog een beetje

en schep sperziebonen ernaast. Besprenkel

bouillon toevoegen om hem te verdunnen.

sperziebonen met olijfolie en bestrooi met

peper en zout.

TIP: Buiten het seizoen kun je de verse erwten vervangen door erwten uit de diepvries.

Braad alles 15-20 minuten tot drumsticks gaar,

Wil je een krachtiger bouillon, vervang dan de erwtenpeulen door kruiden (tijm, laurier).

goudbruin en knapperig zijn.

SMULWEB MAGAZINE | 63