Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 63
Hier is pagina 63 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOOKSCHRIFT
A
CEVICHE VAN DORADE
PITTIGE DRUMSTICKS
MET SPERZIEBONEN
Recept uit Vis voor beginners
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 10-30 MINUTEN MARINEREN
Recept uit Keto in 5
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN
In plaats van
Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingswijze
400 g doradefilet
1
Snijd doradefilet in plakjes, leg ze in een schaal en bestrooi
+50 MINUTEN IN DE OVEN
taliaanse kruiden kun
zout
Je ook andere kruiden of
ze met wat zout. Laat 1 minuut intrekken. Meng sinaasap-
‚Specerijen CENTER
1sinaasappel, geperst
pelsap, % van limoensap en alle ahornsiroop en giet het
jvoorbeeld Indiase Ja-
200 ml versgeperst limoensap
mengsel over vis. Bewaar afgedekt 10-30 minuten in de
am masala of Chinees
koelkast.
vifkruidenpoeder.
1tl ahornsiroop
Ya rode ui, fijngesneden
Week intussen rode ui 10 minuten in de wittewijnazijn, laat
3 el wittewijnazijn
uitlekken en houd apart.
%1 kleine ananas, in partjes
Meng voor de saus hot chilisaus met ahornsiroop.
1groene peper, in ringen
Laat vis uitlekken, bestrooi met zout en wentel door resteren-
% bos koriander, blad geplukt,
de limoensap.
fijngesneden
Verdeel vis met ananas over vier borden en bestrooi met
ed
4 partjes limoen
groene peper, ui en koriander. Druppel de zoet-pittige chi-
A
ZOET-PITTIGE CHILISAUS
lisaus erover en garneer met partjes limoen. Serveer direct.
1tl hot chilisaus
N
3 el ahornsiroop
Dorade is een wat vettere vis met een stevige volle smaak.
Er zit lekker veel vlees aan en hij bevat niet veel losse graten.
®
\\
ERWTENSOEP MET MUNT «esam
/
Recept uit California dreamin’
pe
BEREIDINGSTIJD: 1 UUR EN
25 MINUTEN
a
Hoofdgerecht 2 personen
450 g drumsticks (met vel)
Lunchgerecht 4 personen
versgemalen zwarte peper en roze Himalayazout
1800 g verse doperwten, gedopt,
2elghee
peulen bewaard
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 preien (ca. 230 9), fijngesneden
1tl paprikapoeder
versgemalen witte peper en
er
1tl gedroogde Italiaanse kruiden
fleur de sel
CC
450 g sperziebonen
40 g verse munt, van de helft
1el olijfolie
RN
blaadjes geplukt
keukenpapier
GARNERING
ovenschaal of braadslee 22 x 32 cm bekleed met
125 g koolscheuten, rauw of
x
aluminiumfolie of siliconenmat
geblancheerd, fijngesneden
2,
WE
:
40 g hennepzaad
Ce
Bereidingswijze
eetbare bloemen
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
staafmixer
AS CO
ÿ
2. Dep drumsticks droog met keukenpapier, leg
NEUE! 5)
ze in een grote kom en schep ze goed om met
DEE koud
peper en zout.
als verfrissing
à
Doe ghee met knoflook, paprikapoeder en Itali-
eten.
m
Ë
en
aanse kruiden in een kleine steelpan en schep
op laag tot middelhoog vuur 30 seconden om.
Bereidingswijze
Laat nog 5 minuten trekken.
1
Doe erwtenpeulen en prei in een grote kookpan. Voeg 2 liter water en 2 theelepels fleur de sel toe
Schenk de jus over drumsticks en schep om.
en breng aan de kook. Roer regelmatig. Zet het vuur middelhoog en laat | uur koken, tot het water
Strooi er nog wat peper en zout over.
tot de helft is ingekookt. Zet het vuur uit en voeg hele takjes munt toe. Laat 5 minuten trekken.
Leg drumsticks naast elkaar in de ovenschaal,
Zeef de bouillon, voeg doperwten toe (bewaar er een paar ter garnering) en kook ze in 3 minuten
zodat er genoeg ruimte overblijft voor de
net gaar. Voeg geplukte blaadjes munt toe en mix alles tot een gladde soep. Breng op smaak met
groenten.
witte peper en fleur de sel.
Braad drumsticks 30 minuten in de oven.
Serveer de soep warm of koud, gegarneerd met koolscheuten, hennepzaad, achtergehouden
Neem schaal uit de oven, keer drumsticks om
doperwten en eetbare bloemen. Als je de soep koud serveert, kun je indien nodig nog een beetje
en schep sperziebonen ernaast. Besprenkel
bouillon toevoegen om hem te verdunnen.
sperziebonen met olijfolie en bestrooi met
peper en zout.
TIP: Buiten het seizoen kun je de verse erwten vervangen door erwten uit de diepvries.
Braad alles 15-20 minuten tot drumsticks gaar,
Wil je een krachtiger bouillon, vervang dan de erwtenpeulen door kruiden (tijm, laurier).
goudbruin en knapperig zijn.
SMULWEB MAGAZINE | 63