Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ie
RECEPTEN UIT: DE WERELD THUIS
RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES
cu
echt een recept.
CL ‚wer!
Tee:
anal
GEROOSTERDE PEKINGEEND
EAU
MET PANNENKOEKJES EN
HOISINSAUS
Recept uit De wereld thuis
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN
Ce
=
UC
Hoofdgerecht 4 personen
1komkommer, geschild, in reepjes
Lo €
= Ev
4
1 geroosterde eend zonder bot,
4 lente-uitjes, in dunne reepjes
AR
ontdooid (vriesvak toko)
hoisinsaus
ee
7
ovenschaal
24 pannenkoekjes voor pekingeend,
nu,
ontdooid (vriesvak toko)
stoo oompan
N
ek
;
Bereidingswijze
v
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Leg eend met de huid omhoog in een ovenschaal; let op dat je het
eventuele plastic tussen de helften verwijdert. Bak de eend in
30 minuten knapperig in de oven.
3
Zet een pan water op voor het stomen van pannenkoekjes. Stoom
pannenkoekjes in 3 minuten gaar en houd warm.
4
al
Haal eend uit de oven en snijd hem in reepjes.
5.
Serveer eend los met pannenkoekjes, komkommer, lente-ui en
%
hoisinsaus. Laat een ieder een pannenkoekje besmeren met wat saus
en verder beleggen met een paar reepjes eend, komkommer en lente-ui
v
Oprollen en meteen opeten!
I
pe
KANELBULLAR -
Recept uit De wereld thuis
KANEELBROODJES
BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN + 2 UUR RIJZEN
ontbijt- of lunchgerecht 12 stuks
ttl zout
DEEG
1el gemalen kardemom
olie
1zakje instantgist (7 9)
150 ml melk
2 el parelsuiker
Yz el bakpoeder
VULLING
400 g bloem
75 g boter, op kamertemperatuur
60 g boter
30 g bruine basterdsuiker
50 suiker
Tel kaneel
2 eieren
bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
1
Doe voor het deeg gist met 3 eetlepels melk in een kommetje en roer
goed door. Meng bakpoeder met bloem in een ruime kom. Doe boter met
resterende melk in een pannetje en laat boter op laag vuur smelten.
Roer gistmengel door bloem, schenk melk met boter erbij en voeg suiker,
HE
1 ei, zout en kardemom toe. Kneed deeg op een met bloem bestoven
hd
werkvlak zeker 10 minuten goed door. Doe het in een met olie ingevette
kom en laat afgedekt met een theedoek op kamertemperatuur 1 uur
rijzen.
El
Meng voor de vulling boter, suiker en kaneel goed door elkaar en zet
a
Nl
weg. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een lengte van
>
ongeveer 24 cm. Smeer het boter-suikermengsel gelijkmatig uit over
het deeg en rol het over de lengte op. Snijd de rol in ongeveer twaalf
schijven. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bedek met
een theedoek en laat opnieuw 1 uur rijzen.
ee
Verwarm de oven voor op 240 °C. Meng resterende ei met 2 eetlepels
water. Besmeer de broodjes met het eimengsel en bestrooi met
parelsuiker. Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Laat ze iets afkoelen alvorens ze te serveren: warm zijn ze het
allerlekkerst!
SMULWEB MAGAZINE | 49