Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ie

RECEPTEN UIT: DE WERELD THUIS

RONALD GIPHART & MASCHA LAMMES

cu

echt een recept.

CL ‚wer!

Tee:

anal

GEROOSTERDE PEKINGEEND

EAU

MET PANNENKOEKJES EN

HOISINSAUS

Recept uit De wereld thuis

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

Ce

=

UC

Hoofdgerecht 4 personen

1komkommer, geschild, in reepjes

Lo €

= Ev

4

1 geroosterde eend zonder bot,

4 lente-uitjes, in dunne reepjes

AR

ontdooid (vriesvak toko)

hoisinsaus

ee

7

ovenschaal

24 pannenkoekjes voor pekingeend,

nu,

ontdooid (vriesvak toko)

stoo oompan

N

ek

;

Bereidingswijze

v

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Leg eend met de huid omhoog in een ovenschaal; let op dat je het

eventuele plastic tussen de helften verwijdert. Bak de eend in

30 minuten knapperig in de oven.

3

Zet een pan water op voor het stomen van pannenkoekjes. Stoom

pannenkoekjes in 3 minuten gaar en houd warm.

4

al

Haal eend uit de oven en snijd hem in reepjes.

5.

Serveer eend los met pannenkoekjes, komkommer, lente-ui en

%

hoisinsaus. Laat een ieder een pannenkoekje besmeren met wat saus

en verder beleggen met een paar reepjes eend, komkommer en lente-ui

v

Oprollen en meteen opeten!

I

pe

KANELBULLAR -

Recept uit De wereld thuis

KANEELBROODJES

BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN + 2 UUR RIJZEN

ontbijt- of lunchgerecht 12 stuks

ttl zout

DEEG

1el gemalen kardemom

olie

1zakje instantgist (7 9)

150 ml melk

2 el parelsuiker

Yz el bakpoeder

VULLING

400 g bloem

75 g boter, op kamertemperatuur

60 g boter

30 g bruine basterdsuiker

50 suiker

Tel kaneel

2 eieren

bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

1

Doe voor het deeg gist met 3 eetlepels melk in een kommetje en roer

goed door. Meng bakpoeder met bloem in een ruime kom. Doe boter met

resterende melk in een pannetje en laat boter op laag vuur smelten.

Roer gistmengel door bloem, schenk melk met boter erbij en voeg suiker,

HE

1 ei, zout en kardemom toe. Kneed deeg op een met bloem bestoven

hd

werkvlak zeker 10 minuten goed door. Doe het in een met olie ingevette

kom en laat afgedekt met een theedoek op kamertemperatuur 1 uur

rijzen.

El

Meng voor de vulling boter, suiker en kaneel goed door elkaar en zet

a

Nl

weg. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een lengte van

>

ongeveer 24 cm. Smeer het boter-suikermengsel gelijkmatig uit over

het deeg en rol het over de lengte op. Snijd de rol in ongeveer twaalf

schijven. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bedek met

een theedoek en laat opnieuw 1 uur rijzen.

ee

Verwarm de oven voor op 240 °C. Meng resterende ei met 2 eetlepels

water. Besmeer de broodjes met het eimengsel en bestrooi met

parelsuiker. Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Laat ze iets afkoelen alvorens ze te serveren: warm zijn ze het

allerlekkerst!

SMULWEB MAGAZINE | 49