Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 26
Hier is pagina 26 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
—
EVERGREEN
5
|
\
%
>
a
w
#
Wa
%
a
f
\£
|
EK
|
|
|
re
|
|
N
|
}
$
Fe
ar
RODEBIETENPUREE MET
|
|
GEROOSTERDE KIKKERERWTEN,
\
{|
YOGHURT, KOMIJN EN RODE
KLAVERZURING eoa)
fi
|
I
Recept uit Evergreen
|
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 1 UUR IN DE OVEN + 12 UUR WEKEN
(
Voorgerecht 4 personen
|
100 g gedroogde kikkererwten, minimaal 12 uur
1onbespoten citroen, geraspte schil\en sap
|
1
geweekt in koud water
1tl acaciahoning
|
800 g rode bieten
1tl komijnzaad, licht gekneusd
versgemalen zwarte peper en zout
200 ml yoghurt
4
2 sjalotten, grof gesneden
1hand rode klaverzuring
1teen knoflook, grof gesneden
lekker brood voor erbij
extra vergine olijfolie
ovenschaal
200 ml water.
blender of keukenmachine
Bereidingswijze
1
Spoel kikkererwten af, doe ze in een pan met
4. Schenk alles over in de blender of keukenmachine
vers water en kook ze in 45 minuten beetgaar.
en mix samen met citroenrasp en -sap, honing, 4
Neem van het vuur en laat even afkoelen.
eetlepels olijfolie, peper en zout tot een gladde puree.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was rode
Doe kikkererwten met wat olijfolie in een koekenpan
bieten en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi.
en rooster ze in 3-4 minuten op matig vuur krokant en
met wat zout en bak ze ongeveer 1 uur in de
goudbruin. Kruid ze op het laatst met komijn en zout.
oven tot ze zacht zijn. Neem ze uit de oven en
Verdeel de rodebietenpuree over vier borden of doe
trek de schil eraf terwijl ze nog warm zijn.
hem in een kom. Schep geroosterde kikkererwten
Doe sjalot en knoflook met wat olijfolie in een
erbovenop, samen met een flinke dot yoghurt.
pan. Snijd rode bieten in grote stukken, doe ze
Garneer met klaverzuring en druppel er nog wat
erbij en sauteer een paar minuten. Voeg water,
olijfolie over. Geef brood erbij.
peper en zout toe en breng aan de kook. Laat,
ongeveer 10 minuten koken tot ui zacht is.