Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 26




Hier is pagina 26 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.



EVERGREEN

5

|

\

%

>

a

w

#

Wa

%

a

f



|

EK

|

|

|

re

|

|

N

|

}

$

Fe

ar

RODEBIETENPUREE MET

|

|

GEROOSTERDE KIKKERERWTEN,

\

{|

YOGHURT, KOMIJN EN RODE

KLAVERZURING eoa)

fi

|

I

Recept uit Evergreen

|

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 1 UUR IN DE OVEN + 12 UUR WEKEN

(

Voorgerecht 4 personen

|

100 g gedroogde kikkererwten, minimaal 12 uur

1onbespoten citroen, geraspte schil\en sap

|

1

geweekt in koud water

1tl acaciahoning

|

800 g rode bieten

1tl komijnzaad, licht gekneusd

versgemalen zwarte peper en zout

200 ml yoghurt

4

2 sjalotten, grof gesneden

1hand rode klaverzuring

1teen knoflook, grof gesneden

lekker brood voor erbij

extra vergine olijfolie

ovenschaal

200 ml water.

blender of keukenmachine

Bereidingswijze

1

Spoel kikkererwten af, doe ze in een pan met

4. Schenk alles over in de blender of keukenmachine

vers water en kook ze in 45 minuten beetgaar.

en mix samen met citroenrasp en -sap, honing, 4

Neem van het vuur en laat even afkoelen.

eetlepels olijfolie, peper en zout tot een gladde puree.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was rode

Doe kikkererwten met wat olijfolie in een koekenpan

bieten en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi.

en rooster ze in 3-4 minuten op matig vuur krokant en

met wat zout en bak ze ongeveer 1 uur in de

goudbruin. Kruid ze op het laatst met komijn en zout.

oven tot ze zacht zijn. Neem ze uit de oven en

Verdeel de rodebietenpuree over vier borden of doe

trek de schil eraf terwijl ze nog warm zijn.

hem in een kom. Schep geroosterde kikkererwten

Doe sjalot en knoflook met wat olijfolie in een

erbovenop, samen met een flinke dot yoghurt.

pan. Snijd rode bieten in grote stukken, doe ze

Garneer met klaverzuring en druppel er nog wat

erbij en sauteer een paar minuten. Voeg water,

olijfolie over. Geef brood erbij.

peper en zout toe en breng aan de kook. Laat,

ongeveer 10 minuten koken tot ui zacht is.