Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 75




Hier is pagina 75 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT - SPECIAL: BORRELTIJD

Ma

ht

PORK CARNITAS NACHO'S

Th

U

Ir

Recept uit Smokey goodness - Burgers & Bites

D

| D

$

ES

191

lep

BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN + 5 UUR SMOKEN

OP BBQ

‘Carnitas betekent in het Mexicaans ‘klein vlees’ dat op lage

Hoofdgerecht 4 personen

temperatuur gestoofd is in olie of reuzel en vervolgens uit elkaar is

150 g cheddar. geraspt

getrokken. Dat klinkt al goed maar het wordt nog beter als we gaan

150 g cheesy nacho dip

250 q nacho's

smoke-braisen in rook en bier. Vul je ice bucket maar vast met bier

100 g pitloze zwarte olijven, in ringetjes

en nodig je vrienden uit, het is tijd voor serieus snacken.’

1 avocado, in blokjes

1 verse jalapefiopeper, in dunne ringetjes

125 ml zure room

rook nog circa 3 uur tot het vlees zacht is en

8. Verdeel nacho's over een grote ovenschaal.

2 el korianderblaadjes

met een vork makkelijk te ‘puilen’.

Trek het varkensvlees met twee vorken uit

PORK CARNITAS

Meng intussen alle ingrediënten voor de pico

elkaar en verdeel het over nacho's, garneer

1tl gemalen komijn

de gallo en zet opzij.

met olijfringen, avocado, jalapefio, helft van

1tl paprikapoeder

Meng in een pan geraspte cheddar met cheesy

pico de galo (bewaar de rest in een afgeslo-

Ya tl chilipoeder

nacho dip en laat op laag vuur warm worden

ten potje), zure room, koriander en warme

111 zwarte peper

en smelten.

cheddarsaus.

111 zout

500 g varkensschouder of procureur

2 el zonnebloemolie

2 el chipotlepeper in adobosaus, grof gehakt

2 witte uien, in blokjes

a

2 tenen knoflook, grof gehakt

sb

Br

2 el tomatenpuree

LS

2 laurierblaadjes

1tl gedroogde oregano

ns

2 limoenen, sap en geraspte schil

1sinaasappel, sap en geraspte schil

200 ml bier

AN

Lu

8

1el honing

En

à

PICO DE GALLO

> €

(7

2 tomaten

24

Le

r

“=

NR

à

ES

1jalapeñopeper

% rode ui, brunoise gesneden

iv

IE

1limoen, geraspte schil en sap

vn

Sr Sr

er

#4

1el fijngesneden koriander

B

ie

versgemalen zwarte peper en zout

Ag

grote BBQ met deksel voor indirect grillen

gietijzeren grillrooster

B

skillet (gietijzeren pan) of ovenschaal

El,

r

4 rookhoutchunks (blokken rookhout van circa

2

Mer

5x5 cm), kersen- of appelhout

aluminiumfolie

2)

Bereidingswijze

1

&

Bereid de BBQ voor op indirect grillen en

verhit tot 130 °C.

Ne

2

Meng voor de pork carnitas komijn, paprika-

zi

+

poeder, chilipoeder, peper en zout. Wrijf vlees

rondom in met zonnebloemolie en bestrooi

met het specerijenmengsel.

Br

Meng overige ingrediënten voor de pork

carnitas in de skillet of ovenschaal.

Leg rookhoutchunks op de gloeiende kolen.

Leg gekruide varkensvlees op het rooster, zet

gevulde skillet ernaast en rook vlees en saus

ak

2 uur.

5. Voeg vlees toe aan saus in de skillet, dek het

geheel luchtdicht af met aluminiumfolie en

SMULWEB MAGAZINE | 75