Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 75
Hier is pagina 75 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOOKSCHRIFT - SPECIAL: BORRELTIJD
Ma
ht
PORK CARNITAS NACHO'S
Th
U
Ir
Recept uit Smokey goodness - Burgers & Bites
D
| D
$
ES
191
lep
BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN + 5 UUR SMOKEN
OP BBQ
‘Carnitas betekent in het Mexicaans ‘klein vlees’ dat op lage
Hoofdgerecht 4 personen
temperatuur gestoofd is in olie of reuzel en vervolgens uit elkaar is
150 g cheddar. geraspt
getrokken. Dat klinkt al goed maar het wordt nog beter als we gaan
150 g cheesy nacho dip
250 q nacho's
smoke-braisen in rook en bier. Vul je ice bucket maar vast met bier
100 g pitloze zwarte olijven, in ringetjes
en nodig je vrienden uit, het is tijd voor serieus snacken.’
1 avocado, in blokjes
1 verse jalapefiopeper, in dunne ringetjes
125 ml zure room
rook nog circa 3 uur tot het vlees zacht is en
8. Verdeel nacho's over een grote ovenschaal.
2 el korianderblaadjes
met een vork makkelijk te ‘puilen’.
Trek het varkensvlees met twee vorken uit
PORK CARNITAS
Meng intussen alle ingrediënten voor de pico
elkaar en verdeel het over nacho's, garneer
1tl gemalen komijn
de gallo en zet opzij.
met olijfringen, avocado, jalapefio, helft van
1tl paprikapoeder
Meng in een pan geraspte cheddar met cheesy
pico de galo (bewaar de rest in een afgeslo-
Ya tl chilipoeder
nacho dip en laat op laag vuur warm worden
ten potje), zure room, koriander en warme
111 zwarte peper
en smelten.
cheddarsaus.
111 zout
500 g varkensschouder of procureur
2 el zonnebloemolie
2 el chipotlepeper in adobosaus, grof gehakt
2 witte uien, in blokjes
a
2 tenen knoflook, grof gehakt
sb
Br
2 el tomatenpuree
LS
2 laurierblaadjes
1tl gedroogde oregano
ns
2 limoenen, sap en geraspte schil
1sinaasappel, sap en geraspte schil
200 ml bier
AN
Lu
8
1el honing
En
à
PICO DE GALLO
> €
(7
2 tomaten
24
Le
r
“=
NR
à
ES
1jalapeñopeper
% rode ui, brunoise gesneden
iv
IE
1limoen, geraspte schil en sap
vn
Sr Sr
er
#4
1el fijngesneden koriander
B
ie
versgemalen zwarte peper en zout
Ag
grote BBQ met deksel voor indirect grillen
gietijzeren grillrooster
B
skillet (gietijzeren pan) of ovenschaal
El,
r
4 rookhoutchunks (blokken rookhout van circa
2
Mer
5x5 cm), kersen- of appelhout
aluminiumfolie
2)
Bereidingswijze
1
&
Bereid de BBQ voor op indirect grillen en
verhit tot 130 °C.
Ne
2
Meng voor de pork carnitas komijn, paprika-
zi
+
poeder, chilipoeder, peper en zout. Wrijf vlees
rondom in met zonnebloemolie en bestrooi
met het specerijenmengsel.
Br
Meng overige ingrediënten voor de pork
carnitas in de skillet of ovenschaal.
Leg rookhoutchunks op de gloeiende kolen.
Leg gekruide varkensvlees op het rooster, zet
gevulde skillet ernaast en rook vlees en saus
ak
2 uur.
5. Voeg vlees toe aan saus in de skillet, dek het
geheel luchtdicht af met aluminiumfolie en
SMULWEB MAGAZINE | 75