Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT - SPECIAL: BORRELTIJD

&£ GRILLED SHRIMP &

‘HOT & FAST is the way to go! Kleine gamba's op de grill wil je

PINEAPPLE TACO'S

namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje

Recept uit Smokey goodness

maar slaan ze niet door met een taai resultaat als gevolg. De lichtzoete

— Burgers & Bites

gegrilde ananas en pistachecrumble vormen met de sweet & spicy

BEREIDINGSTIJD: 45 MINUTEN + 1 UUR

gamba's een serious taco dus get grilling’

MARINEREN

Hoofdgerecht 4 personen

GEGRILDE-JALAPENOSALSA

Bereid de BBQ of grill voor op direct grillen en

2el boter

verhit tot 200 °C.

5 jalapefio's, gehalveerd

3 tenen knoflook, grof gehakt

1 sjalot, gepeld, doormidden gesneden

Gril voor de salsa jalapefio's en sjalot tot ze

4 el ketchup

2 el groene tabasco

geblakerd en zacht zijn. Hak fijn, meng met

4 el chipotle-tabasco

1limoen, geperste sap

groene tabasco en limoensap en breng op

1el sojasaus

versgemalen zwarte peper en zout

smaak met peper en zout.

versgemalen zwarte peper en zout

BBQ of grill voor direct grillen met gietijzeren

Gril schijven ananas tot ze mooie strepen hebben

500 g gamba's, gepeld

grillrooster

en vruchtvlees zacht is. Snijd in blokjes en zet opzij.

% ananas, geschild, in schijven van 1 cm

Gril gemarineerde gamba's rondom tot ze

8 kleine tortilla's

Bereidingswijze

lichtroze zijn. Gril ze niet te lang want dan

200 g guacamole

1. Smelt boter in een pan en bak hier knoflook in

worden ze stug en taai.

100 g feta, verkruimeld

aan. Voeg ketchup, chipotle-tabasco, sojasaus

Verwarm tortilla's kort op de BBQ en vul ze

2 el fijngehakte pistachenootjes

en eventueel peper en zout toe en roer goed

met guacamole, gegrilde gamba's, gegrilde-

2el grof geplukte korianderblaadjes

door. Laat afkoelen, voeg gamba's toe en

jalapeäosalsa, feta, pistachenootjes en korian-

marineer minimaal | uur in de koelkast.

1limoen, in partjes

derblaadjes en serveer met partjes limoen.

CHILI CHEESE DOGS

U

Recept uit Smokey goodness

— Burgers & Bites

7

Me

“Wil je de kids mee laten

BEREIDINGSTIJD: 1 UUR EN 40 MINUTEN

genieten? Laat dan de

Snack 4 personen

chilipoeder zeker achterwege.

u

Po

4 grote, dikke hotdogs

N

Oh, en het bier natuurlijk’

4 hotdogbroodjes, opengesneden

100 g cheddar, geraspt

ve,

es



1rode ui, fiingehakt

2 EN

2 el green jalapeñorelish

2 el fijngesneden korianderblaadjes

Pad

CHILI

500 g rundergehakt

N

IR

1rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt

2

1 witte ui, fijngehakt

|

2 tl uiengranulaat

Deze recepten komen uit

2 tl knoflookgranulaat

Smokey goodness,

1el chilipoeder

burgers & BBQ bites,

1tl gemalen komijn

3 el tomatenpasta

Jord Althuizen, Kosmos

3 el BBQ-saus

chili onder frequent roeren in circa 1/2 uur

Uitgevers, £ 22,50

50 ml bier + extra

gaar. Voeg een scheutje bier toe als de chili

B

BBQ met deksel voor indirect grillen

tijdens het roken teveel indroogt.

skillet (gietijzeren pan) of vuurvaste schaal

Leg na 1 uur en 15 minuten hotdogs in de

RGERS

handje geweekte rookhoutsnippers

smoker, voeg nog wat extra rookhoutsnip-

BQ BITES

pers toe aan de kolen en breng hotdogs op

Bereidingswijze

temperatuur.

T

1. Bereid de BBQ voor op indirect grillen en

Beleg hotdogbroodjes met gerookte hotdogs.

+,

verhit tot 180 °C.

%

Lepel hier gerookte chili overheen en bestrooi

zn

2. Doe alle ingrediënten voor de chili in de skillet

royaal met geraspte cheddar. Zet even terug

hel We

of vuurvaste schaal en roer goed door.

in de smoker tot kaas is gesmolten. Haal ze

177

3. Voeg rookhoutsnippers toe aan de gloeiende

uit de BBQ en garneer met rode ui, green jala-

mei

au

kolen en zet de skillet in de smoker. Rook de

pefiorelish en korianderblaadjes. Open wide

SMULWEB MAGAZINE | 77