Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 77
Hier is pagina 77 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOOKSCHRIFT - SPECIAL: BORRELTIJD
&£ GRILLED SHRIMP &
‘HOT & FAST is the way to go! Kleine gamba's op de grill wil je
PINEAPPLE TACO'S
namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje
Recept uit Smokey goodness
maar slaan ze niet door met een taai resultaat als gevolg. De lichtzoete
— Burgers & Bites
gegrilde ananas en pistachecrumble vormen met de sweet & spicy
BEREIDINGSTIJD: 45 MINUTEN + 1 UUR
gamba's een serious taco dus get grilling’
MARINEREN
Hoofdgerecht 4 personen
GEGRILDE-JALAPENOSALSA
Bereid de BBQ of grill voor op direct grillen en
2el boter
verhit tot 200 °C.
5 jalapefio's, gehalveerd
3 tenen knoflook, grof gehakt
1 sjalot, gepeld, doormidden gesneden
Gril voor de salsa jalapefio's en sjalot tot ze
4 el ketchup
2 el groene tabasco
geblakerd en zacht zijn. Hak fijn, meng met
4 el chipotle-tabasco
1limoen, geperste sap
groene tabasco en limoensap en breng op
1el sojasaus
versgemalen zwarte peper en zout
smaak met peper en zout.
versgemalen zwarte peper en zout
BBQ of grill voor direct grillen met gietijzeren
Gril schijven ananas tot ze mooie strepen hebben
500 g gamba's, gepeld
grillrooster
en vruchtvlees zacht is. Snijd in blokjes en zet opzij.
% ananas, geschild, in schijven van 1 cm
Gril gemarineerde gamba's rondom tot ze
8 kleine tortilla's
Bereidingswijze
lichtroze zijn. Gril ze niet te lang want dan
200 g guacamole
1. Smelt boter in een pan en bak hier knoflook in
worden ze stug en taai.
100 g feta, verkruimeld
aan. Voeg ketchup, chipotle-tabasco, sojasaus
Verwarm tortilla's kort op de BBQ en vul ze
2 el fijngehakte pistachenootjes
en eventueel peper en zout toe en roer goed
met guacamole, gegrilde gamba's, gegrilde-
2el grof geplukte korianderblaadjes
door. Laat afkoelen, voeg gamba's toe en
jalapeäosalsa, feta, pistachenootjes en korian-
marineer minimaal | uur in de koelkast.
1limoen, in partjes
derblaadjes en serveer met partjes limoen.
CHILI CHEESE DOGS
U
Recept uit Smokey goodness
— Burgers & Bites
7
Me
“Wil je de kids mee laten
BEREIDINGSTIJD: 1 UUR EN 40 MINUTEN
genieten? Laat dan de
Snack 4 personen
chilipoeder zeker achterwege.
u
Po
4 grote, dikke hotdogs
N
Oh, en het bier natuurlijk’
4 hotdogbroodjes, opengesneden
100 g cheddar, geraspt
ve,
es
{À
1rode ui, fiingehakt
2 EN
2 el green jalapeñorelish
2 el fijngesneden korianderblaadjes
Pad
CHILI
500 g rundergehakt
N
IR
1rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
2
1 witte ui, fijngehakt
|
2 tl uiengranulaat
Deze recepten komen uit
2 tl knoflookgranulaat
Smokey goodness,
1el chilipoeder
burgers & BBQ bites,
1tl gemalen komijn
3 el tomatenpasta
Jord Althuizen, Kosmos
3 el BBQ-saus
chili onder frequent roeren in circa 1/2 uur
Uitgevers, £ 22,50
50 ml bier + extra
gaar. Voeg een scheutje bier toe als de chili
B
BBQ met deksel voor indirect grillen
tijdens het roken teveel indroogt.
skillet (gietijzeren pan) of vuurvaste schaal
Leg na 1 uur en 15 minuten hotdogs in de
RGERS
handje geweekte rookhoutsnippers
smoker, voeg nog wat extra rookhoutsnip-
BQ BITES
pers toe aan de kolen en breng hotdogs op
Bereidingswijze
temperatuur.
T
1. Bereid de BBQ voor op indirect grillen en
Beleg hotdogbroodjes met gerookte hotdogs.
+,
verhit tot 180 °C.
%
Lepel hier gerookte chili overheen en bestrooi
zn
2. Doe alle ingrediënten voor de chili in de skillet
royaal met geraspte cheddar. Zet even terug
hel We
of vuurvaste schaal en roer goed door.
in de smoker tot kaas is gesmolten. Haal ze
177
3. Voeg rookhoutsnippers toe aan de gloeiende
uit de BBQ en garneer met rode ui, green jala-
mei
au
kolen en zet de skillet in de smoker. Rook de
pefiorelish en korianderblaadjes. Open wide
SMULWEB MAGAZINE | 77