Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 71
Hier is pagina 71 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOOKSCHRIFT
«A
TONGFILETROLLETJES
LAMSBIEFSTUK-
SANDWICH MET ZOETE
MET DILLE-SINAASAPPELDRESSING
UIEN EN MUNTSAUS
Recept uit Vis voor beginners
ept van Sm
web Redactie
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN
BEREIDINGSTIJD: 40-50 MINUTEN
Hoofdgerecht 4 personen
Y biologische sinaasappel
4 grote zeetongfilets, in de lengte gehalveerd
6 el olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout
1el fijngehakte dille
4el droge witte wijn
cocktailprikkers
2 el versgeperst sinaasappelsap
ovenschaal
4 el kappertjes, afgespoeld, drooggedept
aluminiumfolie
EE
2 tl balsamicoazijn
dunschiller
Kd
QE:
Bereidingswijze
À
1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi visfilets met peper en zout. Rol ze op, zet ze vast met
een cocktailprikker en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Voeg wijn, sinaasappelsap, kappertjes,
9
balsamicoazijn en nog wat peper en zout toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak visrolletjes
in 20 minuten gaar in de oven.
7
Schil intussen met een dunschiller de oranje schil van halve sinaasappel en snijd in heel dunne
sliertjes.
at
Verhit helft van olijfolie in een kleine steelpan. Voeg dille en sinaasappelschil toe en breng aan de
kook. Neem pan van het vuur en dek de dressing af met aluminiumfolie zodat hij warm blijft.
Neem vis uit de oven en zeef het kooknat over de dressing in het pannetje. Breng de dressing opnieuw
aan de kook en klop resterende olijfolie erdoor. Laat 1 minuut sudderen.
Hoofdgerecht 4 personen
5. Schenk de saus over de visrolletjes en serveer meteen.
5-6 el olijfolie
450 g rode uien, in dikke halve ringen
2 el balsamicoazijn
Tel basterdsuiker
ITALIAANS LENTESTOOFJE
4 rustieke witte broodjes, opengesneden
MET BONEN EN WORST
versgemalen zwarte peper en zout
>
400 g lamsbiefstuk, in dunne plakken
van Smul
wet
MUNTSAUS
))
50 grrietsuiker
BEREIDINGSTIJD: 40 MINUTEN
5 el appelciderazijn
EN
15 g muntblaadjes, fijngehakt
Hoofdgerecht 4 personen
versgemalen zwarte peper en zout
1el olijfolie
500 g (gekruide) verse worst, opengesneden,
Bereidingswijze
worstvlees eruit geduwd
IN
1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een steelpan.
1 kleine venkelknol, groen bewaard, knol in
Voeg rode ui toe en bak op heel laag vuur in
zeker 10 minuten zacht en zoet. Laat ui niet
dunne plakjes
|
1 groot blikje tomatenpuree (140 9)
(1
bruin worden. Voeg balsamicoazijn en bas-
1 bosje tijm of rozemarijn, blad fijngehakt
terdsuiker toe en laat uien nog 20-30 minuten
2 tenen knoflook, geperst
op laag vuur karamelliseren.
175 ml rode wijn
Doe intussen voor de muntsaus rietsuiker met
500 ml kippenbouillon
4 eetlepels water in een steelpannetje. Ver-
5
|
2 blikken bonen naar keuze (à 400 9). bijv.
warm al roerend tot suiker is opgelost. Breng
borlottibonen, bruine bonen of een mix,
aan de kook en laat 5 minuten zonder deksel
afgespoeld, uitgelekt
koken. Neem van het vuur, roer appelciderazijn
Ms savooiekool, in 4 parten
Le
en 4 eetlepels koud water erdoor, gevolgd
100 g groene olijven zonder pit
s VA
door muntblaadjes. Breng op smaak met peper
W
en zout en zet apart.
Bereidi
ijze
Rooster broodjes lichtjes in een broodrooster.
Verhit olijfolie in een hapjespan. Voeg worst-
Proef de zoete uien voeg eventueel nog een
vlees toe en bak in 5 minuten grof rul.
snuf zout toe.
Voeg plakjes venkel toe en bak 5 minuten mee;
Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een antiaan-
roer af en toe. Schep tomatenpuree, tijm of
bakpan tot de pan flink heet is. Bak plakken
rozemarijn en knoflook erdoor, schenk wijn
lamsbiefstuk 1 minuut per kant op hoog vuur
erbij en breng aan de kook. Laat wijn in enkele
olijven toe, doe deksel op de pan en laat 5
zodat het vlees bruint vanbuiten en vanbinnen
minuten tot de helft inkoken.
minuten stoven, of tot de kool beetgaar is.
nog roze is (of bak naar wens).
Voeg kippenbouillon toe en kook 10 minuten
4, Bestrooi met venkelgroen en serveer. Lekker
Beleg broodjes met lamsvlees en zoete uien.
op laag vuur. Voeg bonen, savooiekool en
met gekookte aardappels.
Druppel er muntsaus overheen.
SMULWEB MAGAZINE | 71