Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 71




Hier is pagina 71 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOOKSCHRIFT

«A

TONGFILETROLLETJES

LAMSBIEFSTUK-

SANDWICH MET ZOETE

MET DILLE-SINAASAPPELDRESSING

UIEN EN MUNTSAUS

Recept uit Vis voor beginners

ept van Sm

web Redactie

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

BEREIDINGSTIJD: 40-50 MINUTEN

Hoofdgerecht 4 personen

Y biologische sinaasappel

4 grote zeetongfilets, in de lengte gehalveerd

6 el olijfolie

versgemalen zwarte peper en zeezout

1el fijngehakte dille

4el droge witte wijn

cocktailprikkers

2 el versgeperst sinaasappelsap

ovenschaal

4 el kappertjes, afgespoeld, drooggedept

aluminiumfolie

EE

2 tl balsamicoazijn

dunschiller

Kd

QE:

Bereidingswijze

À

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi visfilets met peper en zout. Rol ze op, zet ze vast met

een cocktailprikker en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Voeg wijn, sinaasappelsap, kappertjes,

9

balsamicoazijn en nog wat peper en zout toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak visrolletjes

in 20 minuten gaar in de oven.

7

Schil intussen met een dunschiller de oranje schil van halve sinaasappel en snijd in heel dunne

sliertjes.

at

Verhit helft van olijfolie in een kleine steelpan. Voeg dille en sinaasappelschil toe en breng aan de

kook. Neem pan van het vuur en dek de dressing af met aluminiumfolie zodat hij warm blijft.

Neem vis uit de oven en zeef het kooknat over de dressing in het pannetje. Breng de dressing opnieuw

aan de kook en klop resterende olijfolie erdoor. Laat 1 minuut sudderen.

Hoofdgerecht 4 personen

5. Schenk de saus over de visrolletjes en serveer meteen.

5-6 el olijfolie

450 g rode uien, in dikke halve ringen

2 el balsamicoazijn

Tel basterdsuiker

ITALIAANS LENTESTOOFJE

4 rustieke witte broodjes, opengesneden

MET BONEN EN WORST

versgemalen zwarte peper en zout

>

400 g lamsbiefstuk, in dunne plakken

van Smul

wet

MUNTSAUS

))

50 grrietsuiker

BEREIDINGSTIJD: 40 MINUTEN

5 el appelciderazijn

EN

15 g muntblaadjes, fijngehakt

Hoofdgerecht 4 personen

versgemalen zwarte peper en zout

1el olijfolie

500 g (gekruide) verse worst, opengesneden,

Bereidingswijze

worstvlees eruit geduwd

IN

1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een steelpan.

1 kleine venkelknol, groen bewaard, knol in

Voeg rode ui toe en bak op heel laag vuur in

zeker 10 minuten zacht en zoet. Laat ui niet

dunne plakjes

|

1 groot blikje tomatenpuree (140 9)

(1

bruin worden. Voeg balsamicoazijn en bas-

1 bosje tijm of rozemarijn, blad fijngehakt

terdsuiker toe en laat uien nog 20-30 minuten

2 tenen knoflook, geperst

op laag vuur karamelliseren.

175 ml rode wijn

Doe intussen voor de muntsaus rietsuiker met

500 ml kippenbouillon

4 eetlepels water in een steelpannetje. Ver-

5

|

2 blikken bonen naar keuze (à 400 9). bijv.

warm al roerend tot suiker is opgelost. Breng

borlottibonen, bruine bonen of een mix,

aan de kook en laat 5 minuten zonder deksel

afgespoeld, uitgelekt

koken. Neem van het vuur, roer appelciderazijn

Ms savooiekool, in 4 parten

Le

en 4 eetlepels koud water erdoor, gevolgd

100 g groene olijven zonder pit

s VA

door muntblaadjes. Breng op smaak met peper

W

en zout en zet apart.

Bereidi

ijze

Rooster broodjes lichtjes in een broodrooster.

Verhit olijfolie in een hapjespan. Voeg worst-

Proef de zoete uien voeg eventueel nog een

vlees toe en bak in 5 minuten grof rul.

snuf zout toe.

Voeg plakjes venkel toe en bak 5 minuten mee;

Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een antiaan-

roer af en toe. Schep tomatenpuree, tijm of

bakpan tot de pan flink heet is. Bak plakken

rozemarijn en knoflook erdoor, schenk wijn

lamsbiefstuk 1 minuut per kant op hoog vuur

erbij en breng aan de kook. Laat wijn in enkele

olijven toe, doe deksel op de pan en laat 5

zodat het vlees bruint vanbuiten en vanbinnen

minuten tot de helft inkoken.

minuten stoven, of tot de kool beetgaar is.

nog roze is (of bak naar wens).

Voeg kippenbouillon toe en kook 10 minuten

4, Bestrooi met venkelgroen en serveer. Lekker

Beleg broodjes met lamsvlees en zoete uien.

op laag vuur. Voeg bonen, savooiekool en

met gekookte aardappels.

Druppel er muntsaus overheen.

SMULWEB MAGAZINE | 71