Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 87




Hier is pagina 87 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NECTARINE-

TIRAMISU-IJSLOLLY'S

LEMONCURDKOEKJES

GRANOLATRIFLE

MET CHOCO-LANGE-

Recept van Smulu

Redactie

VINGERKRUIM

Recept van Smulweb Redactie

Recept van Smulweb Redactie

PE

À

fi

BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

BEREIDINGSTIJD: 20-30 MINUTEN + 6 UUR

2

EN 30 MINUTEN IN DE DIEPVRIES

Nagerecht 4 personen

Nagerecht 8-12 personen

3 el plantaardige boter

140 g suiker

>

4 nectarines, in dunne partjes

225 q mascarpone

4el vloeibare honing

250 ml slagroom

4

1tl fijngeraspte sinaasappelschil

50 ml espresso

FE

250 g mascarpone

50 ml koffielikeur

250 g Griekse yoghurt

3 lange vingers, verkruimeld

1zakje vanillesuiker

50 g pure chocolade, geraspt

6 el granola naar keuze, bijv. met cacao

elektrische handmixer

elektrische handmixer

ijsvorm voor 12 ijslolly's

glazen kom

12 iisstokjes

Bereidingswijze

1. Mix suiker door mascarpone met de hand-

BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 60 MINUTEN

mixer. Klop slagroom er zorgvuldig doorheen,

gevolgd door espresso en 125 ml water.

WACHTEN + 15 MINUTEN IN DE OVEN

Verdeel het mengsel over 2 kommen en meng

Gebak ca. 40 stuks

koffielikeur door het mengsel in 1 kom. Vul

de ijsvormpjes tot de helft met het espres-

190 g boter

somengsel mét koffielikeur. Giet daarna de

50 q poedersuiker + extra

ijsvormpjes tot iets onder de rand vol met

3 el fijne kristalsuiker

hekelen

het mengsel zonder likeur. Doe er nog geen

Tei

stokjes in.

1 zakje vanillesuiker

Zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer.

Ya citroen, geraspte schil en sap

2

Meng verkruimelde lange vingers met gerasp-

1tl bakpoeder

te chocolade en strooi over de ijsjes. Steek de

300 g bloem

stokjes erin en zet ze nog ten minste 6 uur in

200 mi lemoncurd (pot)

elektrische handmixer

de diepvries.

plasticfolie

NB: Het precieze aantal ijsjes is afhankelijk van

spuitzak met klein spuitmondje

bakplaat bekleed met bakpapier

de grootte van de ijslollyvorm.

taartrooster

Een

#

3

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Er

1. Klop boter, poedersuiker en kristalsuiker

1

Smelt 2 eetlepels plantaardige boter in een

in circa 5 minuten bleek en luchtig met de

antiaanbakpan. Bak hierin nectarinepartjes in

handmixer.

circa 4 minuten aan beide kanten lichtbruin.

Klop ei, vanillesuiker, citroenschil en -sap

Schep op een bord. Leg 4 partjes apart voor de

erdoor. Klop met mixer op lage stand

afwerking van de trifle.

bakpoeder erdoor.

Doe resterende plantaardige boter, honing en

Voeg bloem in delen toe en klop tussendoor

sinaasappelschil in de koekenpan. Breng al

At

steeds goed. Dek deeg af met plasticfolie en

roerend aan het bubbelen. Draai vuur uit en

leg 60 minuten in de koelkast.

zet apart.

Verwarm de oven voor op 180 °C.



Klop mascarpone, Griekse yoghurt en

+

7

Schep lemoncurd in de spuitzak.

vanillesuiker 2 minuten door elkaar met de

zZ

ze

Rol steeds 1 eetlepel deeg tot een bolletje en

mixer.

leg op de bakplaat met iets tussenruimte. Duw

Bouw de trifle op: begin met helft van

ÿ

met je wijsvinger een kuiltje in elk bolletje.

nectarines en helft van honingsaus, dan helft

Spuit in elk kuiltje ongeveer een theelepel

van het mascarpone-yoghurtmengsel en 4

«

lemoncurd.

eetlepels granola. Verdeel rest van nectarines

IN

Bak de koekjes 15 minuten in de oven, of tot

en honingsaus erover. Schep resterende

er:

de randjes net beginnen te verkleuren. Laat ze

yoghurtmengsel erop en maak de trifle af met

a

>

afkoelen op het taartrooster.

2 eetlepels granola en apart gehouden partjes

>

Bestuif de koekjes voor het serveren lichtjes

nectarine.

2

fe

2

ie

A 8.

met poedersuiker.

SMULWEB MAGAZINE | 87