Jumbo - Folder van 01.06.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 87
Hier is pagina 87 van 92 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 01.06.2020 tot 31.08.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
NECTARINE-
TIRAMISU-IJSLOLLY'S
LEMONCURDKOEKJES
GRANOLATRIFLE
MET CHOCO-LANGE-
Recept van Smulu
Redactie
VINGERKRUIM
Recept van Smulweb Redactie
Recept van Smulweb Redactie
PE
À
fi
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN
BEREIDINGSTIJD: 20-30 MINUTEN + 6 UUR
2
EN 30 MINUTEN IN DE DIEPVRIES
Nagerecht 4 personen
Nagerecht 8-12 personen
3 el plantaardige boter
140 g suiker
>
4 nectarines, in dunne partjes
225 q mascarpone
4el vloeibare honing
250 ml slagroom
4
1tl fijngeraspte sinaasappelschil
50 ml espresso
FE
250 g mascarpone
50 ml koffielikeur
250 g Griekse yoghurt
3 lange vingers, verkruimeld
1zakje vanillesuiker
50 g pure chocolade, geraspt
6 el granola naar keuze, bijv. met cacao
elektrische handmixer
elektrische handmixer
ijsvorm voor 12 ijslolly's
glazen kom
12 iisstokjes
Bereidingswijze
1. Mix suiker door mascarpone met de hand-
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN + 60 MINUTEN
mixer. Klop slagroom er zorgvuldig doorheen,
gevolgd door espresso en 125 ml water.
WACHTEN + 15 MINUTEN IN DE OVEN
Verdeel het mengsel over 2 kommen en meng
Gebak ca. 40 stuks
koffielikeur door het mengsel in 1 kom. Vul
de ijsvormpjes tot de helft met het espres-
190 g boter
somengsel mét koffielikeur. Giet daarna de
50 q poedersuiker + extra
ijsvormpjes tot iets onder de rand vol met
3 el fijne kristalsuiker
hekelen
het mengsel zonder likeur. Doe er nog geen
Tei
stokjes in.
1 zakje vanillesuiker
Zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer.
Ya citroen, geraspte schil en sap
2
Meng verkruimelde lange vingers met gerasp-
1tl bakpoeder
te chocolade en strooi over de ijsjes. Steek de
300 g bloem
stokjes erin en zet ze nog ten minste 6 uur in
200 mi lemoncurd (pot)
elektrische handmixer
de diepvries.
plasticfolie
NB: Het precieze aantal ijsjes is afhankelijk van
spuitzak met klein spuitmondje
bakplaat bekleed met bakpapier
de grootte van de ijslollyvorm.
taartrooster
Een
#
3
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Er
1. Klop boter, poedersuiker en kristalsuiker
1
Smelt 2 eetlepels plantaardige boter in een
in circa 5 minuten bleek en luchtig met de
antiaanbakpan. Bak hierin nectarinepartjes in
handmixer.
circa 4 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Klop ei, vanillesuiker, citroenschil en -sap
Schep op een bord. Leg 4 partjes apart voor de
erdoor. Klop met mixer op lage stand
afwerking van de trifle.
bakpoeder erdoor.
Doe resterende plantaardige boter, honing en
Voeg bloem in delen toe en klop tussendoor
sinaasappelschil in de koekenpan. Breng al
At
steeds goed. Dek deeg af met plasticfolie en
roerend aan het bubbelen. Draai vuur uit en
leg 60 minuten in de koelkast.
zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
sé
Klop mascarpone, Griekse yoghurt en
+
7
Schep lemoncurd in de spuitzak.
vanillesuiker 2 minuten door elkaar met de
zZ
ze
Rol steeds 1 eetlepel deeg tot een bolletje en
mixer.
leg op de bakplaat met iets tussenruimte. Duw
Bouw de trifle op: begin met helft van
ÿ
met je wijsvinger een kuiltje in elk bolletje.
nectarines en helft van honingsaus, dan helft
Spuit in elk kuiltje ongeveer een theelepel
van het mascarpone-yoghurtmengsel en 4
«
lemoncurd.
eetlepels granola. Verdeel rest van nectarines
IN
Bak de koekjes 15 minuten in de oven, of tot
en honingsaus erover. Schep resterende
er:
de randjes net beginnen te verkleuren. Laat ze
yoghurtmengsel erop en maak de trifle af met
a
>
afkoelen op het taartrooster.
2 eetlepels granola en apart gehouden partjes
>
Bestuif de koekjes voor het serveren lichtjes
nectarine.
2
fe
2
ie
A 8.
met poedersuiker.
SMULWEB MAGAZINE | 87