Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 103




Hier is pagina 103 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ALLES OVER

SS

X

Ne

2

x

2

X

EE

Ra

=

PA

LE

à

Le”

MES

N

ey

SEL

8,

ag

Oe

a

SS

EN

Se

DT

ad

ST

%

&

4

7

A

>

{1%

VE

N

(Dr

Er

a

x x

US

=>

S

RR

S

«©

2

ee

He

Se

ER

we]

NIKS FRANS AAN

x

N

à

DE

2

7

Nee. de Café de Paris-

En,

N.

boter is niet Frans. De krui-

5

denboter werd vernoemd

An

=

naar het gelijknamige

Y

BT

restaurant in het Zwitserse

Genève, dat in de jaren

a

dertig beroemd werd door

de entrecotes die ze er

serveerden met een plakje

kruidenboter. Het originele

recept is van Monsieur

=

Kruidenboter

bireerd

Boubier, de schoonvader

van de restauranthouder.

op Café de Pari:

Hoewel vele versies van

deze rijke boter zijn ver-

chenen. blijft het originele

« Va bakje Italiaanse

recept tot op de dag van

kruiden (à 20 g)

vandaag (familie)geheim.

« bakje platte

peterselie (15 g)

1 Ris de naaldjes van 1takje rozemarijn en

+ 1/2 bakje bieslook (à 25 g)

de blaadjes van 3 takjes tijm uit het bakje

« 3 takjes dragon (bakje 15 g)*

Italiaanse kruiden. De rest van het bakje wordt

« 1sjalot

niet gebruikt. S

de peterselie, bieslook,

TIP Serveer de boter bij gebakken vlee:

« lteen knoflook

dragon, rozemarijn en tijm zo fijn mogelijk.

boter op kamertemperatuur komen ef

« lel kappertjes

Snijd de sjalot, knoflook, kappertjes en

plakje op het vlees als je het laat rusten na.het

« 2 ansjovisfilets in olijfolie

ansjovis zo fijn mogelijk. Rasp de gele schil

bakken. Je kunt de boter ook smelten en bij het

ar

« Icitroen (schoongeboend)

van de citroen,

vlees serveren. Lekker met friet.

Du

* 2tl gedroogde majoraan

2 Meng de kruiden met het fijngesneden

TIP De boter kun je 1 week in de koelkast be

« Va tl cayennepeper

uimengsel, het citroenrasp, de majoraan,

waren. Je kunt de boter ook in porties invriezen.

+ Itlkerrie

cayennepeper, kerrie, worcestershiresaus

Dan kun je deze 3 maanden bewaren.

« 2tl worcestershiresaus

mosterd, cognac en madeira. Kneed de boter

*Je kunt in plaats van verse dragon ook

« lel dijonmosterd

erdoor tot deze goed vermengd is.

We2tl gedroogde dragon toevoegen.

+ 12 el cognac (Gall & Gall)

3 Leg de boter in het midden van een groot

stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en

- Y2 el madeira (wijn)

BEVAT p.portie 250 kcal - 1g eiwit: 26 g vet.

« 250 g gezouten roomboter

draai de uiteinden in tegengestelde richting

waarvan 17 g verz.» 2 g koolhydraten

=

(op kamertemperatuur)

dicht, zodat je een worstje krijgt. Laat

waarvan 1 gsuikers- 0.7 g. zout.

lg vezels

« vershoudfolie

5

minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Prijsp.portie€ 0.90

=

2

%

allerhande