Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 67




Hier is pagina 67 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ERIS & FRUITIG

ZOMERFRUIT MET

MUNTSUIKER

GEROOSTERDE KERSEN

ENGELSE FOOL

MET FRAMBOOS

MET BALSAMICO,

« bakje munt (15 g. alleen de blaadjes)

VANILLE-IJS EN

EN RODE BES

« 100 g suiker

CHOCOLA

« lcantaloupe (meloen)

8 PI

« 500 g Nederlandse pruimen”

« 500 g perziken

«55 gamandelschaafsel

« 30 ghazelnoten

« 300 grode bessen

« 100 g plantaardige variatie op yoghurt

« 500 g Nederlandse kersen”

« 365 g Sweet Eve frambozen

kokos (beker 300 g)

« 3el balsamicoazijn

« 120 g suiker

« staafmixer met hakmolentje

« 220 g vanille-ijs (bak 500 g. AH Biologisch)

« 500 ml slagroom

of keukenmachine

« 100 g zachte amandelkoekjes

« elektrische handmixer

(zak 175 g, Sapori Amaretti)

« (glazen) schaal

1 Houd een paar muntblaadjes achter en

« 150 gricotta

snijd de rest zo fijn mogelijk. Meng in een

40 g chocolade extra puur

1 Verhit een koekenpan zonder olie of

boter en rooster het amandelschaafsel

kommetje met 75 g suiker.

* bakpapier

2 Halveer de meloen, verwijder de

« ijsbolschep (optioneel)

op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin.

zaadlijsten en schil de vrucht. Snijd de

Schep regelmatig om. Laat afkoelen.

helften in flinterdunne plakken. Snijd de

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer.

2 Ris de rode bessen van de takjes maar

pruimen vanaf beide kanten langs en

de kersen en verwijder de pit. Verdeel de

houd 4 takjes apart. Houd 16 frambozen

rondom de pit in zo dun mogelijke plakken.

kersen over een met bakpapier beklede

achter. Bestrooi de rest van de bessen en

Verwijder de pit. Snijd de perziken op

bakplaat. Besprenkel ze met de balsamico-

frambozen met 60 g suiker en schep om.

dezelfde manier. Schuif als je rond de pit

azijn. Rooster ze 10-15 min. in het midden van

3 Klop de slagroom met de elektrische

snijdt met je mes het vruchtvlees rondom

de oven, tot je het sap ziet borrelen en de

handmixer in 5-6 min. stijf met de rest van

eraf, zodat het mooi heel blijft. Bewaar de

kersen er geroosterd uitzien. Zet de oven uit

de suiker.

stukjes die niet mooi worden.

maar laat de plaat met kersen in de oven

4 Plet het gesuikerde fruit met een vork tot

3 Verhit een koekenpan zonder olie of

staan tot het serveren.

een grove puree. Schep de fruitpuree luchtig

boter en rooster hierin de hazelnoten op

door de slagroom tot de room mooi

2 Haal ondertussen het ijs uit de vriezer

middelhoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.

zodat het wat zachter kan worden. Hak de

gemarmerd is.

Maal ze tot een fijn kruim in het hakmolentje

amandelkoekjes grof en schep % van de

5 Bestrooi de fool met het amandelschaaf-

van een staafmixer of een keukenmachine

koekjes door de ricotta. Hak de chocolade

sel, verdeel de achtergehouden takjes

en doe ineen kommetje. Doe de variatie

in flinterdunne schilfers.

bessen en frambozen erover en serveer

op yoghurt met de rest van de suiker en

direct, of bewaar tot gebruik in de koelkast.

3 Verdeel het vanille-ijs over 4 kommen.

ca. 100 g afsnijdsels van het fruit ineen hoge

eventueel met een ijsbolschep. Schep er

TIP Eten er geen kinderen mee? Voeg dan

beker en pureer tot een kleurige puree.

een flinke eetlepel van het ricotta-koekjes-

eventueel een scheutje amaretto toe aan

Schep in een kommetje.

mengsel op. Verdeel er de kersen. het

het fruit. Doe dit samen met de suiker bij

4 Drapeer de dunne plakken meloen over

vrijgekomen kersensap en de rest van de

stap 2.

een grote schaal. Verdeel er de perzik-

amandelkoekjes over. Bestrooi met de

plakken over, gevolgd door de plakken

geraspte chocolade.

BEVAT pp. 315 kcal - 4 g eiwit - 23 g vet,

pruim. Zet de muntsuiker, fijngemalen

“Nederlandse kersen zijn verkrijgbaar tot

waarvan 13 g verz. : 21 g koolhydraten,

hazelnoten en het fruit-voghurtmengsel

half augustus. Je kunt dan ook diepvries-

waarvan 21 g suikers - 0. g zout

ertussen. Bestrooi met de rest van de munt.

kersen gebruiken. Laat ze in dat geval

+3 g vezels : Pris pp. € 205

“Het Nederlandse pruimenseizoen loopt tot

ontdooien en rooster ze op dezelfde manier

als verse kersen.

begin september. Geen Nederlandse

pruimen in de winkel? Met AH Pluot pruimen

© VEGA TIP Vervangdericotta door

is dit gerecht ook heerlijk.

mascarpone (bak 250 g, Galbani).

BEVAT pp. 330 kcal 4 g eiwit - 9 g vet,

BEVAT pp. 415 kcal - 10 g eiwit - 219 vet.

waarvan 4 g verz. «54 g koolhydraten,

waarvan 10 g verz. « 44 g koolhydraten,

waarvan 50 g suikers - Og zout

waarvan 43 g suikers - 0.2 g zout

6 g vezels - Prijs pp. € 3.35

-4 g vezels Prijs p.p. € 2.10

allerhande