Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 118

Hier is pagina 118 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Frankrijk op z’n zonnigst
O la la! In de Franse Provence is het goed toeven. Hier, nabij de Middellandse
Zee, worden die beroemde, zalmkleurige rosés gemaakt die haast synoniem
zijn met de zomer. Wijnmakers Léa Rouyet en Bruno Mailliard leggen ons
graag uit hoe ze dat voor elkaar krijgen.
in un un un nn nn nn mn
en
Is de lucht blauw kleurt,
mensen te maken’, voegt Léa toe.
komt de rosé tevoorschijn’,
‘Deze rosé is onze specialiteit en we zijn
lacht Bruno Mailliard. Hij is
er buitengewoon bedreven in!’
A
verantwoordelijk voor de rose
Er worden veel druivenrassen verbouwd
van Château la Gordonne. Léa Rouyet,
in de zinderend hete Provence, maar de
maker van de AH Excellent Selectie Côtes
basis van de rosés is altijd grenache,
de Provence Rosé, kan dat alleen maar
geblend met cinsault en syrah. Dit zijn
beamen. ‘Ook wij trekken een fles rosé
rode druiven. Bruno: ‘Inmiddels weten
open als de zon begint te schijnen.
mensen wel dat rosé geen mixdrankje
Gelukkig schijnt hij bij ons het hele jaar
van rode en witte wijn is, maar dat is
door!’ Rosé maakt deel uit van het leven in
lang anders geweest.” De schillen van
de Provence. ‘Net als het gezang van de
de druiven geven de wijn zijn kleur en in
cicaden (veelvoorkomend insect in
dit geval hebben schil en sap maar kort
2
re
Zuid-Frankrijk, red.) dat onophoudelijk
contact gehad. Côtes de Provence-rosés
pe
klinkt”
zijn niet voor niets zo bleek. Langer
schilcontact brengt ongewenste smaken
Zeezicht
met zich mee en gaat ten koste van de
Het is heet en droog aan de Provengaalse
frisheid. Die frisheid is ook de reden dat
kust. Hier willen veel druiven zich wel
Léa en Bruno ’s nachts oogsten, als het
settelen! Maar niet alleen het mediterrane
nog koel is.
klimaat bepaalt de smaak van de wijn. De
grond waarop de stokken staan — voorna-
Veelzijdig
Met de AH Excellent Selectie Côtes de
melijk kalksteen en klei in dit geval — heeft
net zoveel invloed, evenals de ligging van
Provence Rosé heeft Léa een typische
de wijngaarden. ‘Sommige van onze
Côtes de Provence-rosé willen maken.
+
druiven groeien bij de zee, en we hebben
Dus is hij fris, helder, roodfruitig en
ook wijngaarden die wat hoger liggen’, zegt
kruidig. ‘Drink hem met je vrienden op
Léa. Dat geldt ook voor Bruno: ‘Er zit een
een mooie zomerdag of om iets te vieren’,
hoogteverschil van roo meter tussen onz
stelt ze voor. Ook de Vérité de Terroir van
©
Château la Gordonne heeft die kenmer-
hoogste en laagste wijngaarden” En dan
hebben we ook de krachtige noordwesten
kende frisheid en kruidigheid. Bruno:
wind nog, die regelmatig door de wijngaar-
‘Het is een plezierige wijn om zo te
af
den blaast. De wind houdt de planten droog
drinken, maar je kunt er ook voortreffe-
en beschermt zo de druiven tegen schimmels.
lijk bij eten! Gegrilde vis met groene
groenten bijvoorbeeld. Of kip van de
Uniek terroir
barbecue met verschillende sauzen’
Dit samenspel van klimaat en bodem-
‘Of mijn favoriet’, zegt Léa. ‘Pissaladière,
samenstelling wordt ‘terroir’ genoemd.
een soort pizza met gestoofde ui,
zwarte olijven en ansjovis. Die is
Léa: ‘De AH Excellent Selectie Côtes de Provence
‘Ons terroir is uniek en daarom kan Côte de |
Rosé weerspiegelt alles wat Zuid-Frankrijk te
Provence-rosé alleen hier worden gemaakt’, |
ook typisch Provengaals!’
bieden heeft.
vertelt Bruno. ‘Dat heeft ook met de
mm —