Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 73




Hier is pagina 73 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ERIS & FRUITIG

MELOENGRANITA

1 Week de blaadjes gelatine in een kom

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

MET MUNT

met koud water. Halveer ondertussen de

Smelt de boter in een steelpan. Hak onder-

vanillepeul en haal met een scherp mes het

tussen de pistachenoten fijn. Prik de vellen

GEDE

merg eruit. Doe samen met de suiker en

bladerdeeg in met een vork, bestrijk ze licht

100 ml water in een steelpan en breng op

met de gesmolten boter en bestrooi met

hoog vuur aan de kook. Roer tot de suiker is

een dunne laag pistachenoten (houd de

opgelost en zet het vuur uit.

rest apart). Snijd elk plakje bladerdeeg in

* citroen

4 stroken en leg ze op een met bakpapier

2 Ris ondertussen de rode bessen van de

« 80 g suiker

steeltjes. Verdeel de helft van de rode bessen

beklede bakplaat. Bak de stengels in

met de helft van de frambozen over de

« l galiameloen (ca. 1,5 kilo)

12-14 min. goudbruin en gaar.

+ Va bakje munt (à 15 g)

onderkant van de vorm. Verdeel daar de

2 Halveer ondertussen het vanillestokje in

« keukenmachine

helft van de blauwe bessen over. Herhaal met

de lengte en schraap het merg eruit.

+ diepvriesbak

de rest van alle bessen tot de vorm vol zit.

Verwarm de melk en slagroom met het

3 Doe de siroop samen met 100 ml koud

vanillemerg en het -stokje tot net tegen de

water bij het suikermengsel. Knijp de gelatine

kook aan. Laat ca. 8 min. trekken onder

1 Halveer de citroen en pers de vrucht uit.

Breng 200 ml water met de suiker en

uit en voeg toe aan de pan. Roer goed tot de

regelmatig roeren.

2el citroensap aan de kook op middelhoog

gelatine is opgelost en de vanille verdeeld is.

3 Halveer ondertussen de pruimen en

vuur. Laat ca. 3 min. koken tot de suiker is

Voeg het vanillemengsel toe aan de vorm en

verwijder de pit. Snijd de pruimenin

opgelost. Roer regelmatig. Laat 30 min.

laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

kwarten en bestrooi met 25 g suiker. Splits

afkoelen.

Zet vervolgens voorzichtig in de koelkast om

de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

2 Snijd de meloen in kwarten en verwijder

volledig op te stijven. Dit duurt, afhankelijk

Klop de eidooiers met de maizena en de

de schil en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees

van de vorm, ca. 2/2 tot 3/2 uur.

rest van de suiker los met een garde.

in grove stukken, zodat ze in de kom van de

4 Laat voor het serveren de gootsteen

4 Haal het room-melkmengsel van het vuur

keukenmachine passen. Haal de blaadjes

vollopen met een laag heet water die bijna

en verwijder het vanillestokje. Schenk het

van de takjes munt.

even hoog is als de puddingvorm. Zet daar

warme roommengsel in een dun straaltje

3 Pureer de meloen met % van de munt

voorzichtig de vorm 30 sec. in (zorg dat er

bij de eidooiers onder stevig kloppen met

in de keukenmachine glad. Schep het

geen water in de vorm loopt). Leg een bord

een garde.

mengsel in de diepvriesbak. Laat het

op de vorm en draai hem om. De pudding

5 Schenk het mengsel terug in de steelpan

mengsel in de vriezer in ca. 4 uur bevriezen.

laat nu vanzelf los.

en verwarm onder voortdurend roeren

Roer elk halfuur los met een vork,

TIP Afhankelijk van het materiaal van de

ca. 6 min. op middelhoog vuur. De custard is

zodat er grove ijskristallen ontstaan.

vorm kan het iets langer of korter duren tot

goed als hij aan een pollepel blijft plakken

4 Schep de granita in 4 glaasjes.

de pudding loskomt. Wij hebben getest met

eneen streep die je daarop trekt met je

Maak af met de rest van de munt.

een siliconenvorm.

vinger niet doorloopt.

6 Verdeel de nog warme custard over

BEVAT pp. 110 kcal -1g eiwit O g vet,

BEVAT p.p. 95 kcal: 2 g eiwit - Og vet,

4 kommen. Schep in elke kom wat

waarvan Og verz: 24 g koolhydraten,

waarvan O g verz. - 20 g koolhydraten,

gesuikerde pruimen en leg op elke kom

waarvan 21 g suikers - 0.3 g zout

waarvan 19 g suikers - Og zout - 2 g vezels

2 pistachestengels. Bestrooi de toetjes met

-3 g vezels Prijs p.p. € 4.05

- Prijs pp. € 2.05

de rest van de pistache.

TIP Eiwitten kun je goed invriezen, zodat

PUDDING MET

je ze op een later moment kunt gebruiken

NEDERLANDSE BESSEN

CUSTARDTOETJE

voor een ander gerecht. In de vriezer kun

MET BLADERDEEG EN

je eiwitten een maand bewaren.

PRUIMEN

Het Nederlandse pruimenseizoen loopt

tot begin september. Geen Nederlandse

pruimen in de winkel? Met AH Pluot pruimen

« 7 blaadjes gelatine (ca. 13 g)

is dit gerecht ook heerlijk.

« | vanillepeul

+ 20 groomboter

« 50 ml slagroom

« 50 g kristalsuiker

« 40 g ongezouten

« 500 g Nederlandse

BEVAT p.p. 510 kcal - 12 g eiwit 29 g vet,

« 150 g rode bessen

pistachenoten

pruimen“

waarvan 15 g verz. - 48 g koolhydraten,

* 250 g Sweet Eve frambozen

« 2 plakjes room-

« 75g suiker

waarvan 35 g suikers - 0.4 g zout

« 150 g blauwe bessen

boterbladerdeeg

+» 4eieren

-4 g vezels - Prijs p.p. € 2.75

« 200 ml vlierbloesemsiroop

(ontdooid)

« lel maizena

(fles 500 ml, AH Biologisch)

« l vanillestokje

bakpapier

« 500 ml volle melk

« tulband-/puddingvorm van 1 liter

« bakkwastje

allerhande