Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 35

Hier is pagina 35 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
STAPEL OP DE ZOMER
« 500 ml slagroom
* 250 ml volle melk
Stracciatella-
Js
» 200 g witte basterdsuiker
« 1 vanillestokje (doormidden
IJSBLOKJES
gesneden, merg eruit geschraapt)
+ 6eieren
VAN LIMONADE
1 Breng de slagroom, melk en suiker op laag
EN FRUIT
« 150 g pure chocolade
vuur aan de kook. Voeg het vanillemerg en
DRAG
-stokje toe. Laat IO min. zacht koken.
« afsluitbare bak
2 Splits de eieren (de eiwitten worden niet
« voorbereide ijsmachine
gebruikt) en klop de eidooiers los in een kom.
« spuitzak/stevige plastic zak
Voeg 200 ml warme room scheutje voor
scheutje toe aan de dooiers en meng met
=
een garde. Schenk het mengsel al roerend
Ln
ir
terug bij de hete room in de pan. Roer 5 min.
op laag vuur door tot het mengsel begint te
£
binden en op vla lijkt. Schenk door een fijne
zeef en verwijder het vanillestokje. Laat de
room 30 min. afkoelen tot kamertempera-
tuur, roer af en toe door. Doe het in een
afsluitbare bak en laat minimaal 2 uur in de
koelkast staan (of een nacht).
—g
3 Doe het roommengsel over in de bak van
de ijsmachine en draai volgens de gebruiks-
2
aanwijzing van de machine tot een egaal
roomijs. stevig genoeg om bolletjes van te
maken. Smelt ondertussen de chocolade in
N 4
een vuurvaste kom boven een pan kokend
Li
water, de kom mag het water niet raken
#
'E
(au bain-marie).
4 Doe de warme chocolade in de stevige
we
plastic zak of spuitzak. Knip, als het ijs bijna
at
z
klaar is, een hoekje van de zak af. Spuit
ir
/ van de chocolade in sliertjes door het
®
=
draaiende vanille-ijs, zodat er stukjes
chocolade direct in het ijs stollen. Schep het
AA
iijs in een afsluitbare bak, spuit de rest van de
chocolade er in een raster overheen en vries
a
2-3 uur in tot gebruik.
sf
BEVAT pp. 305 kcal - 4 g eiwit 219 vet.
es,
waarvan 13 g verz. : 24 g koolhydraten,
9
waarvan 24 g suikers - Ol g zout
“lg vezels - Prijs p.p. € 2.
GEEN IJSMACHINE?
Doe het roommengsel dan na stap 2 in een
afsluitbare bak in de vriezer, laat 4 uur
invriezen en roer elk uur met een garde
goed door. Roer de chocolade er in dunne
sliertjes met een garde door en vries nog
minimaal 4 uur in.
|
6
8
allerhande
hi