Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

STAPEL OP DE ZOMER

« 500 ml slagroom

* 250 ml volle melk

Stracciatella-

Js

» 200 g witte basterdsuiker

« 1 vanillestokje (doormidden

IJSBLOKJES

gesneden, merg eruit geschraapt)

+ 6eieren

VAN LIMONADE

1 Breng de slagroom, melk en suiker op laag

EN FRUIT

« 150 g pure chocolade

vuur aan de kook. Voeg het vanillemerg en

DRAG

-stokje toe. Laat IO min. zacht koken.

« afsluitbare bak

2 Splits de eieren (de eiwitten worden niet

« voorbereide ijsmachine

gebruikt) en klop de eidooiers los in een kom.

« spuitzak/stevige plastic zak

Voeg 200 ml warme room scheutje voor

scheutje toe aan de dooiers en meng met

=

een garde. Schenk het mengsel al roerend

Ln

ir

terug bij de hete room in de pan. Roer 5 min.

op laag vuur door tot het mengsel begint te

£

binden en op vla lijkt. Schenk door een fijne

zeef en verwijder het vanillestokje. Laat de

room 30 min. afkoelen tot kamertempera-

tuur, roer af en toe door. Doe het in een

afsluitbare bak en laat minimaal 2 uur in de

koelkast staan (of een nacht).

—g

3 Doe het roommengsel over in de bak van

de ijsmachine en draai volgens de gebruiks-

2

aanwijzing van de machine tot een egaal

roomijs. stevig genoeg om bolletjes van te

maken. Smelt ondertussen de chocolade in

N 4

een vuurvaste kom boven een pan kokend

Li

water, de kom mag het water niet raken

#

'E

(au bain-marie).

4 Doe de warme chocolade in de stevige

we

plastic zak of spuitzak. Knip, als het ijs bijna

at

z

klaar is, een hoekje van de zak af. Spuit

ir

/ van de chocolade in sliertjes door het

®

=

draaiende vanille-ijs, zodat er stukjes

chocolade direct in het ijs stollen. Schep het

AA

iijs in een afsluitbare bak, spuit de rest van de

chocolade er in een raster overheen en vries

a

2-3 uur in tot gebruik.

sf

BEVAT pp. 305 kcal - 4 g eiwit 219 vet.

es,

waarvan 13 g verz. : 24 g koolhydraten,

9

waarvan 24 g suikers - Ol g zout

“lg vezels - Prijs p.p. € 2.

GEEN IJSMACHINE?

Doe het roommengsel dan na stap 2 in een

afsluitbare bak in de vriezer, laat 4 uur

invriezen en roer elk uur met een garde

goed door. Roer de chocolade er in dunne

sliertjes met een garde door en vries nog

minimaal 4 uur in.

|

6

8

allerhande

hi