Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 116




Hier is pagina 116 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

enetië

De magische

ce

bubbels van ltali

In het noorden van Italië ligt de regio Veneto,

bakermat van de populaire prosecco. We gaan op

bezoek bij Damiano Canali van wijnhuis Viticoltori

Ponte 1948 die de prosecco van het merk Solatio

maakt. Wist je dat er nu ook een rosévariant van is?

Vrolijke zomerbubbel

De frisse bubbels van Damiano worden

De druiven voor prosecco groeien

gecreëerd bij de tweede vergisting in een

voornamelijk in het laagland tussen de

tank: de druk in de tank wordt opgevoerd

hoge Dolomieten en de Adriatische Zee.

en afhankelijk van de druk krijg je een

ñ

Wijncoöperatie Viticoltori Ponte 1948

prosecco frizzante of prosecco spumante.

heeft hier zo'n 3000 hectare wijngaard.

Is de druk tussen 0.2 en o.4 bar, dan

ie

%

Hiervan is 53% bestemd voor de productie

spreken we van een frizzante. Deze wijn

F7

in

van prosecco, de zomerbubbel die veel

sprankelt maar heel licht. De spumante

wordt gedronken op het terras. De

daarentegen spuit bij een druk van 3 bar

NS

wijngaarden staan vol met glera, zoals

haast de fles uit. Beide zijn verrukkelijk,

m

WA

de proseccodruif heet. Het is een sterke

maar de Solatio Prosecco Spumante Extra

1

Brut is de meest klassieke van het stel: fris

N

N,

7

4

|

druif met veel zuren, die zorgen voor de

N

frisheid van de wijn. Prosecco wordt altijd

en fruitig, met peer en appel. Damiano:

N}

alleen van glera gemaakt, volgens de

‘De Solatio Frizzante kun je door de fijne

1

MM

regels van de beschermde herkomst-

belletjes en het lage alcoholgehalte bij elk

|

//}

benaming DOC (Denominazione di

gerecht drinken. Ook bij een barbecue!”

LL

|

IN

I

)

N

:

Origine Controllata). Anders mag het

Mn

N

1)

geen prosecco heten. Wat maakt prosecco

Mooie aanvulling

Ni

\

1}

IM

IN

If

N

M

I

ijf

/})

MM

zo geliefd? ‘Dat komt omdat-ie zo fris en

Damiano’s persoonlijke favoriet en

KH

fruitig is’, aldus Damiano. Je kunt 'm

grootste trots is de nieuwe proseccorosé.

overal bij drinken, bij elke gelegenheid.

Vergeet hierbij het ‘uitsluitend glera’-

Damiano: ‘Ik voeg druiven van verschillende

grond samen in de juiste verhouding en voeg

En laten we eerlijk zijn: de prijs is ook een

verhaal: sinds een paar maanden mag er

ereen vleugje magie aan toe!

pluspunt. Het is geen complexe wijn om

ook een rosévariant van prosecco worden

te drinken, maar het maken van prosecco

gemaakt. Die bestaat voor 85% uit glera

is dat wel.’

en 15% uit pinot noir. ‘Hij heeft dezelfde

k prijs me erg gelukkig dat ik

frisheid als een klassieke prosecco, maar

hier geboren ben’, zegt Damiano

Een vleugje magie

aroma's van aardbeien en frambozen. Wij

lachend. Het schitterende

Liefhebbers van prosecco verwachten in

maakten hem al 15 jaar, maar pas sinds

|

landschap met bergen, zee en het

elk glas hetzelfde smaakprofiel, maar de

kort mogen we hem prosecco noemen.

Gardameer, de steden Padua, Vicenza,

natuur werkt niet altijd mee. Damiano

Het is een mooie aanvulling op onze

moet dus alles uit de kast halen om de

Verona en Venetië en natuurlijk de

andere bruisende wijnen!’

fantastische wijnen — naast prosecco

perfecte prosecco te maken. ‘Een deel van

worden hier ook geweldige pinot grigio’s

de druiven groeit op zandgrond, een deel

gemaakt en de onvolprezen Valpolicella —

op klei en een deel op steen. Ik voeg ze

er zijn meer dan genoeg redenen om naar

samen in de juiste verhouding en voeg er

dit deel van Italië af te reizen.

een vleugje magie aan toe.”

-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --