Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 111

Hier is pagina 111 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LEKKER UIT NEDERLAND
à
oem van Yerseke-directeur
|
| Johan Lacor en Pieter Geijsen
|
hebben dezelfde oma. ‘Zij was het
ln nn
aa
.
rn
=
BW aie in 1942 met het familiebedrijf
begon)’, vertelt Johan. Vanaf dat moment
MN /
CA
— er was in de oorlogstijd veel behoefte
AVR V
RO?
IN
IN
N
aan voedsel — werden de schaal- en
N T
H\
\\
schelpdieren verwerkt en verpakt voor
1]
N}
\/
\\ ||
onsumptie elders. ‘En daar zijn we niet
il
I
Wu
|
|
\
meer mee gestopt. Mijn vader ging verder
Pa
?
met het bedrijf, dat groeide en groeide. Nog
IN è
altijd komt hij regelmatig een kijkje nemen”
N
à
sh
4
Ny
Pieter is bij Roem van Yerseke verantwoor-
AD
à
AL
2
A
delijk voor de kwaliteit van de aangevoerde
0
I
mosselen. ‘Die kwaliteit bepaalt wanneer
vu
iv,
NY
Na
©
NS
wij gaan oogsten. Dat kan daardoor ook
4]
in
|
AY
:
cs
S
niet het hele jaar door. Een mossel is klaar
NVA
À
N
I
ef
N
AV
Û 3
N
voor de oogst als-ie een mooie grootte
7
MN
"a
heeft bereikt en goed gevuld is.”
AA
à
AAA
IN
K
NV
Va
Á
Unie
smaak
N
I
AYA
%
AY
Maar eigenlijk begint het proces al eerder,
IA
NG
/
IN
AN
vertelt Johan. ‘We kweken onze mosselen
AYA
in zogenaamde mosselpercelen op de
RS
Nederlandse Waddenzee, in de Ooster-
schelde en op het Duitse wad. De golfslag
en hoge waterkwaliteit daar geven de
mosselen hun unieke smaak. Maar
Ei
allereerst wordt er mosselzaad ingewon-
Jij kent straks
nen. Die babymosseltjes vissen we deels
de mosselman
“wild” van de zeebodem - dit mag niet
Zou je weleens mee willen op
onbeperkt - en deels hebben we daar
een mosselboot? We mogen
mosselzaadinvanginstallaties voor: we
40 x een mosselexperience voor
zetten touwen en netten uit, waarin de
fl
2 personen weggeven. inclusief
mossellarfjes zich hechten. Die borstelen
1)
verse mosselen eten op een
we er vervolgens af. Het mosselzaad wordt
zandplaat midden in de
naar de eigen kweekpercelen gebracht,
7
Oosterschelde, plus een
waar ze op de zeebodem verder groeien.
goodiebag t.w.v. € 170 voor
We noemen onszelf daarom ook wel “de
”s
2 personen. Kans maken? Kook je
boeren van de zee
jd
NUR
WA
favoriete mosselrecept, maak er
Al met al duurt het groeiproces van een
NA
een foto van en stuur deze naar
mossel 2 tot 3 jaar. Eenmaal groot genoeg
N
x hf
[email protected].
worden ze opgevist en met schepen of per
He
Wie weet zit jij dan op 27 of
vrachtwagen naar Yerseke gebracht, waar
gl
28 augustus wel op de boot van
ze worden gesorteerd, verpakt en klaar-
eh
onze mosselleverancier. Geef in
gemaakt voor hun gang naar de winkel.
je mail meteen aan welke datum
jouw voorkeur heeft. Deelnemen
ET
kan tot en met 31 juli 2021.
Pe
A
À
A
AV:
fe
allerhande