Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 111




Hier is pagina 111 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LEKKER UIT NEDERLAND

à

oem van Yerseke-directeur

|

| Johan Lacor en Pieter Geijsen

|

hebben dezelfde oma. ‘Zij was het

ln nn

aa

.

rn

=

BW aie in 1942 met het familiebedrijf

begon)’, vertelt Johan. Vanaf dat moment

MN /

CA

— er was in de oorlogstijd veel behoefte

AVR V

RO?

IN

IN

N

aan voedsel — werden de schaal- en

N T

H\

\\

schelpdieren verwerkt en verpakt voor

1]

N}

\/

\\ ||

onsumptie elders. ‘En daar zijn we niet

il

I

Wu

|

|

\

meer mee gestopt. Mijn vader ging verder

Pa

?

met het bedrijf, dat groeide en groeide. Nog

IN è

altijd komt hij regelmatig een kijkje nemen”

N

à

sh

4

Ny

Pieter is bij Roem van Yerseke verantwoor-

AD

à

AL

2

A

delijk voor de kwaliteit van de aangevoerde

0

I

mosselen. ‘Die kwaliteit bepaalt wanneer

vu

iv,

NY

Na

©

NS

wij gaan oogsten. Dat kan daardoor ook

4]

in

|

AY

:

cs

S

niet het hele jaar door. Een mossel is klaar

NVA

À

N

I

ef

N

AV

Û 3

N

voor de oogst als-ie een mooie grootte

7

MN

"a

heeft bereikt en goed gevuld is.”

AA

à

AAA

IN

K

NV

Va

Á

Unie

smaak

N

I

AYA

%

AY

Maar eigenlijk begint het proces al eerder,

IA

NG

/

IN

AN

vertelt Johan. ‘We kweken onze mosselen

AYA

in zogenaamde mosselpercelen op de

RS

Nederlandse Waddenzee, in de Ooster-

schelde en op het Duitse wad. De golfslag

en hoge waterkwaliteit daar geven de

mosselen hun unieke smaak. Maar

Ei

allereerst wordt er mosselzaad ingewon-

Jij kent straks

nen. Die babymosseltjes vissen we deels

de mosselman

“wild” van de zeebodem - dit mag niet

Zou je weleens mee willen op

onbeperkt - en deels hebben we daar

een mosselboot? We mogen

mosselzaadinvanginstallaties voor: we

40 x een mosselexperience voor

zetten touwen en netten uit, waarin de

fl

2 personen weggeven. inclusief

mossellarfjes zich hechten. Die borstelen

1)

verse mosselen eten op een

we er vervolgens af. Het mosselzaad wordt

zandplaat midden in de

naar de eigen kweekpercelen gebracht,

7

Oosterschelde, plus een

waar ze op de zeebodem verder groeien.

goodiebag t.w.v. € 170 voor

We noemen onszelf daarom ook wel “de

”s

2 personen. Kans maken? Kook je

boeren van de zee

jd

NUR

WA

favoriete mosselrecept, maak er

Al met al duurt het groeiproces van een

NA

een foto van en stuur deze naar

mossel 2 tot 3 jaar. Eenmaal groot genoeg

N

x hf

[email protected].

worden ze opgevist en met schepen of per

He

Wie weet zit jij dan op 27 of

vrachtwagen naar Yerseke gebracht, waar

gl

28 augustus wel op de boot van

ze worden gesorteerd, verpakt en klaar-

eh

onze mosselleverancier. Geef in

gemaakt voor hun gang naar de winkel.

je mail meteen aan welke datum

jouw voorkeur heeft. Deelnemen

ET

kan tot en met 31 juli 2021.

Pe

A

À

A

AV:

fe

allerhande