Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 120

Hier is pagina 120 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ee
-- ©------ ---
LaRioja ®
Penedes@
PA
Temperamentvol
SPANJE
L
Spanje
Ï
Sp
Onder een strakblauwe hemel rijden we langs
Po
AL
de Middellandse Zee de grens van Spanje over
|
I
om cava en tempranillowijn te proeven.
Es
ES
PORT
A
We nemen eerst een
vs
dk
kijkje bij de quinta's aan
fx
Fo
a
pra
de Douro, waar de drui-
ven voor de port staan
u
f
LE
te bakken in de zon. Port
Er
wos
is een versterkte wijn.
BN:
27
ET
LA
2
Wie
Wanneer de gisting op
a
sE
%
Fe
gang is gekomen voegt
D
ne
on
de portmaker brandy
COOL CAVA
Fe
Bijna alle cava wordt
toe, om de gisting te
Er
h
WARMBLOEDIG
stoppen. Hierdoor blijft
gemaakt in de Penedès,
rond het stadje Sant
1
ESS
TEMPRANILLO
er een hoger suikerge-
Sadurní dAnoia. Daar
halte over en dat maakt
a
Het Spanje van siësta
de portwijn zo zoet en
groeien de belangrijkste
(0
ik 23
en flamenco bestaat
druiven voor de cava:
ook in vloeibare vorm
sterk. Port is bijna altijd
122
id
een blend van verschil
macabeo, xarello en
dankzij de druif tempra-
parellada. De bubbels in
nillo. Die is geboren in La
lende druiven. wiingaar-
den en jaargangen. Na
de wijn ontstaan. net als
Rioja en groeit op het
»
bij champagne. door
B
hele Iberische schier-
het blenden mag de
een tweede vergisting
eiland. De rode druif
4
=
port jaren rijpen en dat
gebeurt in de pakhuizen
inde fles. De wijn ligt
gedijt het best op grote
minstens 9 maanden
hoogte bij hete dagen
in Vila Nova da Gaia,
aan de Douro bij Porto.
Ee
te rijpen ‘op fles’, daar
en koele nachten. De
br
Klaar? Danis het
krijgt hij die kenmerken-
wijn van tempranillo is
de toastsmaken van:
genieten geblazen!
vaak zacht. fruitig en
een hint van geroosterd
5
vriendelijk, met veel fruit
en
brood, die in zowel
— kers, pruim, aardbei —
ES
champagne als in cava
Nergens ter wereld staan zoveel
en weinig zuur en tan-
heel erg gewenst is.
nine. Je kunt hem heel
druivenstokken aangeplant als in Spanje.
Ze
Het is en blijft een vro-
Een derde van alle Europese wijngaarden
goed zo drinken, maar
VINHO VERDE
lijke bubbel, voor onder
bevindt zich hier! Toch komt er niet de
de wijn is ook breed
In het noorden van
de parasol of om het
meeste wijn vandaan, die eer gaat
inzetbaar bij het eten.
ze
Portugal wordt groene
nieuwe jaar mee
naar Italië. Dat heeft te maken met
Steek de barbecue
wijn gemaakt. althans,
in te luiden.
de opbrengst van de stokken.
maar vast aan!
zo noemen ze m zelf.
Vinho verde is een wijn
die jong op z'n best is:
CODORNIU
u
fruitig en heel toegan-
AH
kelijk. En knisperend
CLASICO
BRUT
BIOLOGISCHE
fris, dat kunnen we wel
)
TEMPRANILLO
gebruiken in de zomer.
Land/streek:
Spanje,
AN
ST
Land/streek:
Portugal heeft wel
Q
Spanje.
150 inheemse druiven-
Penedès
rassen, waarvan er
Deze
N
Utiel-Requena
klassieker is
Een heerlijke
enkele dus ook in vinho
HER,
verde. Weer eens wat
fris met zachte
Bl
zachte wijn met
zuren en
de smaak van
anders!
de
rijpe aardbei —
smaken van
FRIS & DROOG
reerd,
appelen
Covorniu 4
cuasico,
ROOD & FRUITIG
hét symbool voor
citrusfruit.
EK
zomer.
€429
€779
|
—
mee