Albert Heijn - Folder van 09.08.2021 tot 05.09.2021 - Pagina 120




Hier is pagina 120 van 145 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 09.08.2021 tot 05.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ee

-- ©------ ---

LaRioja ®

Penedes@

PA

Temperamentvol

SPANJE

L

Spanje

Ï

Sp

Onder een strakblauwe hemel rijden we langs

Po

AL

de Middellandse Zee de grens van Spanje over

|

I

om cava en tempranillowijn te proeven.

Es

ES

PORT

A

We nemen eerst een

vs

dk

kijkje bij de quinta's aan

fx

Fo

a

pra

de Douro, waar de drui-

ven voor de port staan

u

f

LE

te bakken in de zon. Port

Er

wos

is een versterkte wijn.

BN:

27

ET

LA

2

Wie

Wanneer de gisting op

a

sE

%

Fe

gang is gekomen voegt

D

ne

on

de portmaker brandy

COOL CAVA

Fe

Bijna alle cava wordt

toe, om de gisting te

Er

h

WARMBLOEDIG

stoppen. Hierdoor blijft

gemaakt in de Penedès,

rond het stadje Sant

1

ESS

TEMPRANILLO

er een hoger suikerge-

Sadurní dAnoia. Daar

halte over en dat maakt

a

Het Spanje van siësta

de portwijn zo zoet en

groeien de belangrijkste

(0

ik 23

en flamenco bestaat

druiven voor de cava:

ook in vloeibare vorm

sterk. Port is bijna altijd

122

id

een blend van verschil

macabeo, xarello en

dankzij de druif tempra-

parellada. De bubbels in

nillo. Die is geboren in La

lende druiven. wiingaar-

den en jaargangen. Na

de wijn ontstaan. net als

Rioja en groeit op het

»

bij champagne. door

B

hele Iberische schier-

het blenden mag de

een tweede vergisting

eiland. De rode druif

4

=

port jaren rijpen en dat

gebeurt in de pakhuizen

inde fles. De wijn ligt

gedijt het best op grote

minstens 9 maanden

hoogte bij hete dagen

in Vila Nova da Gaia,

aan de Douro bij Porto.

Ee

te rijpen ‘op fles’, daar

en koele nachten. De

br

Klaar? Danis het

krijgt hij die kenmerken-

wijn van tempranillo is

de toastsmaken van:

genieten geblazen!

vaak zacht. fruitig en

een hint van geroosterd

5

vriendelijk, met veel fruit

en

brood, die in zowel

— kers, pruim, aardbei —

ES

champagne als in cava

Nergens ter wereld staan zoveel

en weinig zuur en tan-

heel erg gewenst is.

nine. Je kunt hem heel

druivenstokken aangeplant als in Spanje.

Ze

Het is en blijft een vro-

Een derde van alle Europese wijngaarden

goed zo drinken, maar

VINHO VERDE

lijke bubbel, voor onder

bevindt zich hier! Toch komt er niet de

de wijn is ook breed

In het noorden van

de parasol of om het

meeste wijn vandaan, die eer gaat

inzetbaar bij het eten.

ze

Portugal wordt groene

nieuwe jaar mee

naar Italië. Dat heeft te maken met

Steek de barbecue

wijn gemaakt. althans,

in te luiden.

de opbrengst van de stokken.

maar vast aan!

zo noemen ze m zelf.

Vinho verde is een wijn

die jong op z'n best is:

CODORNIU

u

fruitig en heel toegan-

AH

kelijk. En knisperend

CLASICO

BRUT

BIOLOGISCHE

fris, dat kunnen we wel

)

TEMPRANILLO

gebruiken in de zomer.

Land/streek:

Spanje,

AN

ST

Land/streek:

Portugal heeft wel

Q

Spanje.

150 inheemse druiven-

Penedès

rassen, waarvan er

Deze

N

Utiel-Requena

klassieker is

Een heerlijke

enkele dus ook in vinho

HER,

verde. Weer eens wat

fris met zachte

Bl

zachte wijn met

zuren en

de smaak van

anders!

de

rijpe aardbei —

smaken van

FRIS & DROOG

reerd,

appelen

Covorniu 4

cuasico,

ROOD & FRUITIG

hét symbool voor

citrusfruit.

EK

zomer.

€429

€779

|



mee