Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 102

Hier is pagina 102 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE NIEUWE JAMIE
ROMIGE RISOTTO
OVENSCHOTEL MET
NOEDELSOEP
MET BROCCOLI
PUREE EN WORST
MET KIP
(HOOFDGERECHT) (4 PERS.) (1 UUR EN 30 MINUTEN)
(HOOFDGERECHT) (4 PERS.) (20 MIN.)
« 15 liter groente- of
-2x150 gkipfilet
kippenbouillon
« 12 kg aardappels
+ Ve bos tijm (10 g)
« 3 elboemboe voor rendang
« lstronk broccoli (375 g)
« ó braad- of
* 4elbloem
« 10 em gemberwortel
* lui
vega worstjes
« 600 ml halfvolle
« \liter verse kippenbouillon
« 2 ansjovisfilets in olie
« 2 grote preien
melk
« 1 blik kokosmelk light (400 ml)
+ 2 appels
« 3 tl mosterd
« 300 g risottorijst
« 200 g volkorennoedels
« Va bos bladpeterselie (15 g)
« 160 g babymaiskolven
« citroen
1 Verhit de oven tot 200 °C. Schil de aard-
« 1 zak van 320 g gemengde
» 60 g gorgonzola (kaas)
appels, snijd ze in gelijkmatige stukjes en kook
roerbakgroenten
ze 15 minuten in een grote pan gezouten
« Lel rodewijnazijn
kokend water, of tot ze gaar zijn. Bak de worst-
1 Breng de bouillon op laag vuur zachtjes
aan de kook. Snijd het harde uiteinde van
jes ondertussen bruin in een braadpan met
1 Zet een grote koekenpan met antiaanbak-
de broccolisteel, snijd de roosjes in kleine
antiaanbaklaag op matig vuur (voeg bij vega
laag en een grote, diepe pan op matig vuur.
stukjes en hak de steel fijn. Pel en snipper de
worst l eetlepel olijfolie toe). terwijl je de preien
Snijd elke kipfilet in drie lange repen en wrijf
ui en bak hem met de gehakte broccolisteel
schoonmaakt in de lengte doormidden snijdt,
ze in met de helft van de rendangboemboe
en l eetlepel olijfolie in een diepe pan op
wast en in lem brede stukjes snijdt.
en een snufje zeezout en zwarte peper.
matig vuur IO minuten, of tot ze zacht zijn.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en
Wrijf de koekenpan met een propje
Voeg al roerend de ansjovis erdoor,
snijd ze in blokjes van l cm. Schep de worstjes
keukenpapier in met olijfolie en leg de repen
gevolgd door de rijst, en bak nog 2 minuten.
op een bord, doe de prei en appel in de pan en
kip erin. Schil de gember, snijd hem in
voeg de meeste geplukte tijm toe. Voeg een
luciferdunne reepjes, strooi de helft over
2 Schep er een soeplepel bouillon bij
en wacht al roerend tot het vocht volledig
scheutje water. wat zeezout en zwarte peper
de kip en bak het geheel 5 minuten onder
geabsorbeerd is voordat je een nieuwe
toe, leg een deksel op de pan en bak het
regelmatig omkeren, of tot de repen kip
lepel toevoegt. Na in totaal 16 tot 18 minuten
geheel 20 minuten: roer regelmatig.
donker en krokant zijn — ze moeten net niet
is de rijst gaar. Roer halverwege de
2 Gietde aardappels af, stamp ze met de helft
zwartgeblakerd zijn.
gehakte broccoliroosjes erdoor. Strooi
van de bloem en breng de puree op smaak.
2 Strooi derest van de gember en rendang-
ondertussen de geplukte bovenste helft van
Vet een ovenschaal van 20 x 28 cm licht in met
boemboe in de diepe pan, giet de bouillon
de peterselie in een vijzel, voeg een snufje
olie. Druk twee derde deel van de puree met
erbij, breng aan de kook en voeg de
zout toe en maal tot een pasta. Pers de
je vingers in de bodem en randen van de
kokosmelk en noedels toe. Snijd de
helft van de citroen erboven uit en werk er
ovenschaal. Roer eerst de bloem door de prei,
maiskolf jes in de lengte doormidden, doe
2 eetlepels extra vierge olijfolie door.
gevolgd door de melk (heel rustig) en de
ze erbij, leg een deksel op de pan en laat
3 Verkruimel het grootste deel van de kaas
mosterd. Laat 5 minuten pruttelen, of tot het
5 minuten koken. Roer de gemengde
boven de risotto, pers de rest van de citroen
mengsel dik en romig is. Snijd de worstjes in l cm
groenten er de laatste minuut door, zodat
erboven uit, klop alles goed door elkaar en
dikke plakjes, roer de meeste plakjes inclusief
ze net heet zijn, breng de soep op smaak en
voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg
vleessap door de preien schep het mengsel in
verdeel hem over warme kommen. Blus de
een extra lepel bouillon toe om de risotto
een egale laag in de schaal met puree.
koekenpan af met de rodewijnazijn en
flink smeuig te maken, en zet het vuur uit.
3 Druk de overgebleven puree in een laagje
verschuif de repen kip om het heerlijk
Leg een deksel op de pan en laat 2 minuten
op een vel bakpapier dat iets groter is dan de
plakkerige aanbaksel op te pikken. Snijd
rusten. Verkruimel de rest van de kaas
chaal en keer het vel om op de schaal. Trek
de repen kip doormidden en serveer ze
erboven, besprenkel met de peterselieolie
het papier eraf, werk de randjes bij en druk de
op de noedelsoep.
en ga aan tafel.
rand met een vork dicht. Druk de rest van de
plakjes worst in de puree en kwast alles in met
BEVAT p.p. 456 kcal - 33.6 g eiwit 10.5 g vet,
BEVAT p.p. 478 kcal - 15.8 g eiwit - 16.5 g vet,
leetlepel olie. Bak de ovenschotel 40 minuten
waarvan é g verz. - 55.3 g koolhydraten.
waarvan 4.5 g verz.: 70.8 g koolhydraten,
onder in de oven of tot hij goudbruin is, en
waarvan 92 g suikers -1.5 gzout - 51g vezels
waarvan 4.9 g suikers : 13 gzout - 5.8 g vezels
verdeel 5 minuten voor tijd de overgebleven
-Prijsp.p. € 2.50
+ Pijs p.p. € 1.05
takjes tijm erover.
BEVAT pp. 644 kcal - 29.4 g eiwit - 216 g vet,
waarvan 7.8 g verz. 87.8 g koolhydraten,
waarvan 18.6 g suikers : 2.4 g zout - 7.8 g vezels
Interview Yara Schotsman. 7x Anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie Levon Biss
-Prijsp.p. €195