Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 102




Hier is pagina 102 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE NIEUWE JAMIE

ROMIGE RISOTTO

OVENSCHOTEL MET

NOEDELSOEP

MET BROCCOLI

PUREE EN WORST

MET KIP

(HOOFDGERECHT) (4 PERS.) (1 UUR EN 30 MINUTEN)

(HOOFDGERECHT) (4 PERS.) (20 MIN.)

« 15 liter groente- of

-2x150 gkipfilet

kippenbouillon

« 12 kg aardappels

+ Ve bos tijm (10 g)

« 3 elboemboe voor rendang

« lstronk broccoli (375 g)

« ó braad- of

* 4elbloem

« 10 em gemberwortel

* lui

vega worstjes

« 600 ml halfvolle

« \liter verse kippenbouillon

« 2 ansjovisfilets in olie

« 2 grote preien

melk

« 1 blik kokosmelk light (400 ml)

+ 2 appels

« 3 tl mosterd

« 300 g risottorijst

« 200 g volkorennoedels

« Va bos bladpeterselie (15 g)

« 160 g babymaiskolven

« citroen

1 Verhit de oven tot 200 °C. Schil de aard-

« 1 zak van 320 g gemengde

» 60 g gorgonzola (kaas)

appels, snijd ze in gelijkmatige stukjes en kook

roerbakgroenten

ze 15 minuten in een grote pan gezouten

« Lel rodewijnazijn

kokend water, of tot ze gaar zijn. Bak de worst-

1 Breng de bouillon op laag vuur zachtjes

aan de kook. Snijd het harde uiteinde van

jes ondertussen bruin in een braadpan met

1 Zet een grote koekenpan met antiaanbak-

de broccolisteel, snijd de roosjes in kleine

antiaanbaklaag op matig vuur (voeg bij vega

laag en een grote, diepe pan op matig vuur.

stukjes en hak de steel fijn. Pel en snipper de

worst l eetlepel olijfolie toe). terwijl je de preien

Snijd elke kipfilet in drie lange repen en wrijf

ui en bak hem met de gehakte broccolisteel

schoonmaakt in de lengte doormidden snijdt,

ze in met de helft van de rendangboemboe

en l eetlepel olijfolie in een diepe pan op

wast en in lem brede stukjes snijdt.

en een snufje zeezout en zwarte peper.

matig vuur IO minuten, of tot ze zacht zijn.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en

Wrijf de koekenpan met een propje

Voeg al roerend de ansjovis erdoor,

snijd ze in blokjes van l cm. Schep de worstjes

keukenpapier in met olijfolie en leg de repen

gevolgd door de rijst, en bak nog 2 minuten.

op een bord, doe de prei en appel in de pan en

kip erin. Schil de gember, snijd hem in

voeg de meeste geplukte tijm toe. Voeg een

luciferdunne reepjes, strooi de helft over

2 Schep er een soeplepel bouillon bij

en wacht al roerend tot het vocht volledig

scheutje water. wat zeezout en zwarte peper

de kip en bak het geheel 5 minuten onder

geabsorbeerd is voordat je een nieuwe

toe, leg een deksel op de pan en bak het

regelmatig omkeren, of tot de repen kip

lepel toevoegt. Na in totaal 16 tot 18 minuten

geheel 20 minuten: roer regelmatig.

donker en krokant zijn — ze moeten net niet

is de rijst gaar. Roer halverwege de

2 Gietde aardappels af, stamp ze met de helft

zwartgeblakerd zijn.

gehakte broccoliroosjes erdoor. Strooi

van de bloem en breng de puree op smaak.

2 Strooi derest van de gember en rendang-

ondertussen de geplukte bovenste helft van

Vet een ovenschaal van 20 x 28 cm licht in met

boemboe in de diepe pan, giet de bouillon

de peterselie in een vijzel, voeg een snufje

olie. Druk twee derde deel van de puree met

erbij, breng aan de kook en voeg de

zout toe en maal tot een pasta. Pers de

je vingers in de bodem en randen van de

kokosmelk en noedels toe. Snijd de

helft van de citroen erboven uit en werk er

ovenschaal. Roer eerst de bloem door de prei,

maiskolf jes in de lengte doormidden, doe

2 eetlepels extra vierge olijfolie door.

gevolgd door de melk (heel rustig) en de

ze erbij, leg een deksel op de pan en laat

3 Verkruimel het grootste deel van de kaas

mosterd. Laat 5 minuten pruttelen, of tot het

5 minuten koken. Roer de gemengde

boven de risotto, pers de rest van de citroen

mengsel dik en romig is. Snijd de worstjes in l cm

groenten er de laatste minuut door, zodat

erboven uit, klop alles goed door elkaar en

dikke plakjes, roer de meeste plakjes inclusief

ze net heet zijn, breng de soep op smaak en

voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg

vleessap door de preien schep het mengsel in

verdeel hem over warme kommen. Blus de

een extra lepel bouillon toe om de risotto

een egale laag in de schaal met puree.

koekenpan af met de rodewijnazijn en

flink smeuig te maken, en zet het vuur uit.

3 Druk de overgebleven puree in een laagje

verschuif de repen kip om het heerlijk

Leg een deksel op de pan en laat 2 minuten

op een vel bakpapier dat iets groter is dan de

plakkerige aanbaksel op te pikken. Snijd

rusten. Verkruimel de rest van de kaas

chaal en keer het vel om op de schaal. Trek

de repen kip doormidden en serveer ze

erboven, besprenkel met de peterselieolie

het papier eraf, werk de randjes bij en druk de

op de noedelsoep.

en ga aan tafel.

rand met een vork dicht. Druk de rest van de

plakjes worst in de puree en kwast alles in met

BEVAT p.p. 456 kcal - 33.6 g eiwit 10.5 g vet,

BEVAT p.p. 478 kcal - 15.8 g eiwit - 16.5 g vet,

leetlepel olie. Bak de ovenschotel 40 minuten

waarvan é g verz. - 55.3 g koolhydraten.

waarvan 4.5 g verz.: 70.8 g koolhydraten,

onder in de oven of tot hij goudbruin is, en

waarvan 92 g suikers -1.5 gzout - 51g vezels

waarvan 4.9 g suikers : 13 gzout - 5.8 g vezels

verdeel 5 minuten voor tijd de overgebleven

-Prijsp.p. € 2.50

+ Pijs p.p. € 1.05

takjes tijm erover.

BEVAT pp. 644 kcal - 29.4 g eiwit - 216 g vet,

waarvan 7.8 g verz. 87.8 g koolhydraten,

waarvan 18.6 g suikers : 2.4 g zout - 7.8 g vezels

Interview Yara Schotsman. 7x Anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie Levon Biss

-Prijsp.p. €195