Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 108

Hier is pagina 108 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ER
j
U
a
Deborah helpt Achilles met schoolwerk, Jasmijn
=.
}
I U
zoekt de antwoorden op haar telefoon.
1
TT
/ D LR
(Le
N
|=
Jp
WW
P
N
{
Tae
'
%
N)
|
N
Ban
3
NE
(fi
N
/
a
Br
Y
tj
4
À
Pl
...
Wie doet wat bij jullie?
& hi
LE
Deborah: ‘Ik ben meestal degene die
Er,
Eel
| 4
opstaat met de kinderen, dan smeerikeen
fr
boterham voor iedereen en ga aan het werk.
Maar somsis Martijn danal een uur op en
En
EN
staat-ie uitgebreid clubsandwiches voor
iedereen te maken.’
Michelle, Jasmijn, Bickel, Deborah en Achilles met hond
Oyunaa, die het liefst iedereen bij elkaar heeft.
Martijn: ‘Dat vind ik leuk om tedoen, ja.
Jullie krijgen weleens 5 verdiepingen mee.”
Martijn: ‘Kip is zelfs haar bijnaam, haha.”
Jasmijn: ‘Hij steekt in elke maaltijd echt
Jasmijn: Ja, het liefst van diekleine
veel liefde. Veel gerechten die ik normaal
kippenboutjes, die papa altijd maakt.
niet lekker vind, lust ik wel als hij het maakt.
Met aardappelgratin en sla”
Kook je dan niet volgens
Of hij verstopt die groente door extra saus
Martijn: ‘Het avondmaal hangt echt af van
recepten? Martijn: ‘Nee, ik kijk vaak in
en kruiden te gebruiken.”
hoeveel tijd ik heb. Soms maak ik rijsttafel,
een kookboek voor inspiratie, maar voor de
Martijn: ‘Maar ze hoeven niet altijd verstopt
maar dan begin ik de dag van tevoren. Zodat
rest gebeurt het koken gewoon ter plekke.
te zijn, het ligtook aan de bereiding. Als je
de smaken intrekken, die moeten huwen.
Mijn bolognesesaus is altijd anders, met
bijvoorbeeld bloemkool inde oven zet en hij
Ik maak ook vaak paella, draadjesvlees,
verschillend gehakt, soms met ossenstaart,
karamelliseert, wordt-ie bijna truffelachtig
curry, lofschotel ofstamppot.”
of soms zelfs als een echte Italiaanseragù.
quasmaak, en dan met een beetje parme-
En afhankelijk van de saus kies ik de soort
zaan en goede olie erop …”
Jasmijn: ‘Ja, dán vind ik bloemkool dus wel
Wie bepaalt wat er gegeten
pasta. Meteen drogere saus is spaghetti
wordt? Deborah: ‘We overleggen in
lekker, maar als de saus wat vloeibaarder is
heel lekker.”
onze familie-app. Ik wilde laatste tijd wat
neem ik penne.’
lichter eten, met meer groente …
Houden jullie weleens eten
Martijn: … hethangt ook af van het weer,
En hoe bepaal je dan de
over? Deborah: ‘Nee, eigenlijk nooit. We
alshetwat kouder is, maakik bijvoorbeeld
boodschappen? peborah:‘Die
doen elke week een kliekjesavond. Ik kan het
worden in de supermarkt beslist, er staat
zoetzure kip in tomatensaus met gember,
niet over m’n hart verkrijgen om eten weg te
knoflook en ananas, en rijst metlimoen-
gewoon “eten” op het lijstje. Martijn kookt
gooien. En Martijn kan er altijd nog wel iets
blaadjes en daarbij gefruite uitjes en
eigenlijk altijd. Hij kan het beter en vindt
mee maken. Als er rijst overblijft, dan is het
zelfgemaakt komkommerzuur.
het leuker dan ik. Als ik kook, houd ik
de volgende dag nasi …”
hetsimpel. Mijn bamivalt altijd wel in de
Michelle: ‘Papa is eigenlijk echt een
Bickel: … als er kip overblijft, gaat die in een
topchef.”
smaak.”
clubsandwich. Hetzelfde met biefstuk of
Deborah: ‘Ja, Martijn kookt altijd op gevoel,
Martijn: ‘Ik gebruik soms ookwel een kant-
burgers.’
dusalsik hem vraagom weer eens die
en-klare maaltijd, maar dan voeg ik er wel
Martijn: ‘Boontjes gaan door de salade. Een
lekkere paella te maken, weet hij niet waar
wat naar eigen smaak aan toe, dan gebruik
blikje tonijn of ansjovis en aardappelen erbij
ik het over heb. Hetis elke keer weer anders.’
ikdie basis meer als binder.”
en dan heb je een lekkere salade niçoise.’