Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 14

Hier is pagina 14 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
E
Als je rodekool stooft, wordt-ie
KLASSIEKE RODE
boterzacht, lekker zoet en hij valt
MET POMPOENP
een beetje uit elkaar. Daarbij krijgen
de specerijen alle tijd om
7
EN
erin te trekken. Smakelijk!
mr
« lrodekoolfeas800.g)
sbiol
en
© 80 groomboter (pakje
(ca. 1kilo)
250 g, De Zaanse Hoeve) ® 4 braadwor:
« keukenmachii
« Ikaneelstokje
« 2elappelciderazijn
met fijne schad
® 2el kristalsuiker
of mandoline (a
el)
+ 2 laurierblaadjes
« stoofpan
un
® 2friszure appels
« bakpapier
(bijv. goudrenet)
+ pureestamper
1 Snijd de rodekool in kwarten en verwijder
de harde stronk. Snijdhem met behulp van
de keukenmachine of mandoline in flinter-
dunne reepjes, of doe dit met een scherp
mes. Verwarm 50 g boter ineen ruime
stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak
omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker,
laurierblaadjes en 250 ml water toe. Breng
aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de
deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep
2
afentoe om. Voeg wat extra water toe als
de rodekool te droog lijkt te worden. Schil
ondertussen de appels, verwijder het klok-
huis en snijd de appel in blokjes van ca. 3 cm.
Le
|
Voeg de appel na 30 min. toe aan de
u
rodekool en laat nog 30 min. meestoven.
3
&
Haal voor het serveren de laurierblaadjes en
zi
het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met.
peper en eventueel zout.
Kif
.
N
2 Verwarm ondertussen de oven voor op
200 °C. Schil en halveer de pompoen. Schep
Es
met een lepel de pitten en draderige
binnenkant eruit. Snijd de helften in parten en
vervolgens in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel
gj
0
over een met bakpapier beklede bakplaat.
i
4
Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven
CK
+
gaar. Laat iets afkoelen.
AN
3 Bak ondertussen de worstjes volgens de
aanwijzingen op de verpakking goudbruin
gi
en gaar. Stamp depompoenblokjes met de
nn
rest van de boter tot een gladde puree. Voeg
Fi
5
a
eventueel nog 2 el water toe voor een meer.
Pr
smeuïge puree. Breng op smaak met peper
»
nr
en zout. Serveer de rodekool met de
pompoenpuree en een worstje.
KOKEN
VOOR
© VEGA TIP Liever geen vlees? Vervang
de braadworst door een vega worstje!
Ke
25
5
GAIN