Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 14




Hier is pagina 14 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

E

Als je rodekool stooft, wordt-ie

KLASSIEKE RODE

boterzacht, lekker zoet en hij valt

MET POMPOENP

een beetje uit elkaar. Daarbij krijgen

de specerijen alle tijd om

7

EN

erin te trekken. Smakelijk!

mr

« lrodekoolfeas800.g)

sbiol

en

© 80 groomboter (pakje

(ca. 1kilo)

250 g, De Zaanse Hoeve) ® 4 braadwor:

« keukenmachii

« Ikaneelstokje

« 2elappelciderazijn

met fijne schad

® 2el kristalsuiker

of mandoline (a

el)

+ 2 laurierblaadjes

« stoofpan

un

® 2friszure appels

« bakpapier

(bijv. goudrenet)

+ pureestamper

1 Snijd de rodekool in kwarten en verwijder

de harde stronk. Snijdhem met behulp van

de keukenmachine of mandoline in flinter-

dunne reepjes, of doe dit met een scherp

mes. Verwarm 50 g boter ineen ruime

stoofpan. Voeg de rodekool toe en bak

omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.

Voeg het kaneelstokje, de azijn, suiker,

laurierblaadjes en 250 ml water toe. Breng

aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de

deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Schep

2

afentoe om. Voeg wat extra water toe als

de rodekool te droog lijkt te worden. Schil

ondertussen de appels, verwijder het klok-

huis en snijd de appel in blokjes van ca. 3 cm.

Le

|

Voeg de appel na 30 min. toe aan de

u

rodekool en laat nog 30 min. meestoven.

3

&

Haal voor het serveren de laurierblaadjes en

zi

het kaneelstokje eruit. Breng op smaak met.

peper en eventueel zout.

Kif

.

N

2 Verwarm ondertussen de oven voor op

200 °C. Schil en halveer de pompoen. Schep

Es

met een lepel de pitten en draderige

binnenkant eruit. Snijd de helften in parten en

vervolgens in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel

gj

0

over een met bakpapier beklede bakplaat.

i

4

Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven

CK

+

gaar. Laat iets afkoelen.

AN

3 Bak ondertussen de worstjes volgens de

aanwijzingen op de verpakking goudbruin

gi

en gaar. Stamp depompoenblokjes met de

nn

rest van de boter tot een gladde puree. Voeg

Fi

5

a

eventueel nog 2 el water toe voor een meer.

Pr

smeuïge puree. Breng op smaak met peper

»

nr

en zout. Serveer de rodekool met de

pompoenpuree en een worstje.

KOKEN

VOOR

© VEGA TIP Liever geen vlees? Vervang

de braadworst door een vega worstje!

Ke

25

5

GAIN